Lezzeti İzmir sınırlarını aştı. Evde efsane İzmir Bombası nasıl yapılır?
Sıradan tatlı tarifleri artık sıkıcı olmaya başlamışken, herkesin yeni gözdesi İzmir Bombası çoğu kişi için oldukça orijinal bir tarif. İzmir’in efsane tatlısı Bomba için artık İzmir’e gitmeye gerek yok. İstanbul’da da pek çok yerde bulabileceğiniz İzmir Bombası, maalesef evde pek yapılmıyor. Yediği an insanı tatlıya doyuran ve hamuru incecik bu tatlı artık evde de yapılacak. Evde İzmir Bombası yapmak ve çay sohbetlerine neşe katmak isterseniz buyurun tarife.
Malzemeler
Hamuru için
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
İçi için
- Kakaolu fındık kreması
Video: BEĞENİ REKORLARI KIRAN – İZMİR BOMBASI TARİFİ (bu kadar az malzeme ile aşırı lezzetli)
Hazırlanışı
- Tatlının hamuru için ılık su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı yoğurma kabına koyun.
- Kontrollü bir şekilde un eklediğiniz hamuru karıştırın.
- Hamur toparlanınca elinizle yoğurun.
- Güzelce kıvam alan hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
- Fırını en yüksek derecede açın ve ısınmaya bırakın.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin. Daha iyi sonuç için pişirme kağıdını her zaman elinizle buruşturup tekrar açın ve tepsiye öyle serin.
- İyice dinlenen hamuru tezgaha alın ve şekillendirmeye başlayın.
- Rulo haline getirdiğiniz hamuru hamur kesme aparatı yardımıyla 18 parçaya bölün. Hamur kesme aparatınız yoksa bıçak da kullanabilirsiniz.
- Hamurları şekillendirip minik bezeler elde edin.
- Hazırladığınız bezelerden bir tanesini alın ve elinizle hafif bir şekilde genişlettikten sonra merdane yardımı ile incecik açın. Hamurunuz yağlı olduğundan kolaylıkla açılacaktır.
- Açtığınız hamurun ortasına bol bol sürülebilir çikolata ekleyin ve kenarından kapatın.
- Tatlıya başlamadan önce buzdolabında bekletip daha kıvamlı bir çikolata elde edersiniz.
- Tatlıyı fırına koyun ve dereceyi 220’ye düşürüp fanını açın ve 5-6 dakika kadar pişirin.
- Başından ayrılmayın çünkü çok ince bir hamur.
- Kızarması önemli değil. Tatlıda benekler oluşunca fırından alın.
- Birkaç saniye sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin.