Yaşam

Bulaşık makinesine çamaşır suyu koyarsanız ne olur?

Bulaşık makinelerini kullanırken dikkatli olmamız gerekmektedir. Çünkü bulaşık makinelerin iç aksanları, belirli deterjanlar için tasarlanmıştır. Bu yüzden de bulaşık makinenizin kullanım talimatlarını dikkatlice okumalı ve bu talimatlara uygun bir şekilde hareket etmeniz gerekmekedir. İnsanların en merak ettiği konulardan biri de bulaşık makinelerinde çamaşır suyunun kullanıp kullanılamayacağı. Çamaşır suyu oldukça güçlü kimyasal bileşenlere sahiptir. Bu yüzden de belirli yerleri çamaşır suyu ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ancak bulaşık makinelerinde çamaşır suyu kullanımı tavsiye edilmiyor. Bu yazımızda sizlere, bulaşık makinelerinde çamaşır suyunun neden kullanılmaması gerektiğinden bahsettik.

Bulaşık makinesinde çamaşır suyu neden kullanılmamalı?

Çamaşır suyu, oldukça güçlü bir kimyasal bileşendir. Bu yüzden de insan sağlığı için zararlı kimyasal içeriklere sahiptir. Çamaşır suyunun bu denli zararlı olması nedeni ile de yemek yediğimiz ya da pişirdiğimiz hiçbir şeyi çamaşır suyu gibi ağartıcalar ile temizlememeliyiz. Çamaşır suyunun bir ya da 2 damlasının temizlenebilmesi için bile en az 30 litre su harcanması gerekiyor. Ancak bulaşık makineleri, oldukça düşük miktarlarda su harcayarak bulaşıklarımızı yıkamaktadır. Bu yüzden de bulaşık makinelerine çamaşır suyu eklemek, bulaşıkların üzerlerinde çamaşır suyu kalıntılarının kalmasına neden olacaktır. bu tür bulaşıklardan yemek yemek ya da yemek pişirmek ise insan sağlığı için zararlı olacaktır. Kısacası bulaşık makinesine çamaşır suyu eklemek, bulaşıklarımızın kanserojen bir etkiye sahip olmasına neden olacaktır. Tabii ki de böyle bir durumu yaşamak istemeyiz.

Bulaşık makinelerine çamaşır suyu eklememenin bir önemli sebebi daha bulunuyor. Çamaşır suyunun içerisindeki güçlü kimyasal bileşenler, bulaşık makinenizin iç aksanına zarar verebilir. Bu yüzden de çamaşır suyu yerine bulaşık makinesinin kullanım talimatlarında yer alan temizlik ürünlerinin kullanılması daha iyi olacaktır. Çamaşır suyu bulaşık makinenizin iç aksanına zarar vereceği için size büyük masraflar çıkartabilir. Yani çamaşır suyu hem sağlığınız için hem de ekonomik açıdan kesinlikle bulaşık makineleri içerisinde kullanılması tavsiye edilmeyen bir temizlik üründür. İçerisindeki güçlü kimyasal bileşenler, hem sizin sağlığınıza zarar verebilir hem de bulaşık makinenizin ömrünün çok çabuk bir şekilde kısalmasına neden olabilir.

Bulaşık makinesindeki kokular nasıl giderilir?

İnsanlar genellikle çamaşır suyunu bulaşık makinelerindeki kokuları giderebilmek adına kullanıyor. Bu şekilde bulaşık makinesindeki kötü koku ve mutfak gereçlerindeki kötü kokular giderilmiş oluyor. Ancak çamaşır suyu kalıntıları, bulaşık makinesinin çok az su kullanması nedeni ile bulaşıkların üzerlerinde kalıntı bırakacaktır. Bu da insan sağlığı için olumsuz bir durumdur. Bu tür durumları yaşamamak için ise bulaşık makinelerindeki kokuları giderebilmek için farklı yöntemleri tercih etmeniz gerekiyor.

Bulaşık makinelerinde koku oluşmasının en temel sebebi, bulaşık makinenizin içerisinde uzun süre kirli bulaşıkları bekletmektir. Bu yüzden de bulaşık makineniz içerisinde çok fazla bulaşık bekletmemeli ve düzenli olarak bulaşıkları yıkamalısınız. Aynı zamanda bulaşık makinenizin fitre ve iç kısmı temizliğini de düzenli olarak yapmalısınız ki he bulaşık makinesini içerisinde kötü kokular yer almasın hem de bulaşıklarınız normalden çok daha iyi bir şekilde temizlensin. Bunlara ek olarak çamaşır makinenizi yüksek dereceli ayarda, ayda bir kez boş bir şekilde çalıştırabilir ve bu şekilde bulaşık makinenizde oluşabilen kokuların ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Bulaşık makinelerinin içerisinde çok uzun süreler boyunca bulaşık bekletmek ya da bulaşık makinelerinin genel temizliğini akstırsanız, bulaşı makinenizin kötü kokulara sahip olmasına neden olabilirsiniz. Yukarıda anlatmış olduğumuz yöntemler dışında marketlerede satılan bulaşık makineleri kokuları satın alabilir ve bir süre boyunca bulaşık makinelerindeki kötü kokuları gidermiş olacaksınız. Ancak bu sorunu tamamen çözmek ve bulaşıkların çok daha iyi bir şekilde temizlenmesini sitiyorsanız, kesinlikle bulaşık makinenizin filtre temizliğine önem göstermeniz gerekmektedir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Korkunca hangi dualar okunur?

Duaların oldukça güçlü etkilere sahip olduğu biliniyor. Dua okumanın birçok konuda etkili olduğu biliniyor. Tüm dini inanışlarda dua etmenin önemi
Yaşam

Askere giderken neler alınmalı?

Askerlik, Türkiye topraklarında yaşayan her erkeğin yerine getirmesi gereken önemli bir vazifedir. Askerlik, 18 yaşını tamamlayan tüm erkekler için geçerlidir.