Yaşam

Zeytin çekirdeklerini artık çöpe atmayayacaksınız. Zeytin çekirdeklerini nasıl kullanabiliriz?

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında bulunan zeytinleri keyifle tüketir ve sonra çekirdeklerini bir kenarda toplayarak çöpe atarız. Doğru olduğunu düşündüğümüz bu tüketim şekli aslında yanlış bir tüketim şeklidir. Zeytin tüketimi konusunda doğru olduğundan neredeyse tamamen emin olduğumuz bu kullanım şeklinin yanlış olduğunun açıklanması ile birlikte zeytin çekirdeklerinin nasıl kullanılabileceği de merak edilmeye başlandı. Zeytin çekirdeklerinin bu kullanım alanlarını öğrendiğiniz zaman asla çöpe atmayacaksınız.

Zeytin çekirdeklerini çöpe atmayın

Zeytin tüketimine tamamen yeni bir bakış açısı getirecek olan bu açıklama ile birlikte zeytin çekirdeklerinin de en az zeytinler kadar sağlıklı olduğu ortaya çıktı Uzmanlar daha sağlıklı bir hayat için zeytin çekirdeklerini atmak yerine günde 5-6 adet zeytin çekirdeğini tüketmenin çok daha doğru olduğunu belirtiyor. Zeytinin yağı ve kendisi kadar faydalı olan zeytin çekirdeklerini atmak yerine yuttuğunuzda gününüzün geri kalanı da bu durumdan etkileniyor ve gün içerisinde çok daha sağlıklı hissediyorsunuz. Zeytin çekirdeklerini çöpe atmayıp yutan bireylerde mide hastalıkları daha seyrek görülüyor.

Zeytin çekirdeklerini nasıl kullanabiliriz?

Zeytin çekirdeklerini atmak yerine tüketmek isteyenler için bu durumda uygulanabilecek birden fazla yöntem var. Zeytin çekirdeklerini çöpe atmadığınızda ve güde ortalama 5-6 adet kadar tükettiğinizde göreceğiniz faydalara ulaşmak için zeytin çekirdeklerini direkt olarak yutabilirsiniz. Eğer zeytin çekirdeklerini yutmak zor ya da tehlikeli geliyorsa, bu duruma zeytin çekirdeklerini toz haline getirebilirsiniz. Toz haline getirilen zeytin çekirdekleri yemeklerde ve su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu şekilde farklı kullanımlar le gündelik zeytin çekirdeği tüketim sağlayabilirsiniz.

Zeytin çekirdeği tozu nasıl hazırlanır?

Zeytin çekirdeklerini daha kolay bir şekilde kullanmak isteyenler için zeytin çekirdeği tozu hazırlama yönteminin bilinmesi gerekiyor. Zeytin çekirdeğini toz haline getirdiğiniz zaman tüketimi kolaylaşıyor ve daha hızlı bir emilim sağlayabiliyorsunuz. zeytin çekirdeğini toz haline getirmek için önceden temizlediğiniz ve kuruttuğunuz zeytin çekirdeklerini bir fırın tepsisi içerisine koyarak yayın. Daha sonra bu tepsiyi fırına bırakın ve 120 derece ayarda birkaç dakika kadar ısıtın. İyice kuruyan zeytin çekirdeklerini fırından aldıktan sonra havan ya da blender kullanarak toz haline getirebilirsiniz.

Zeytin çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Zeytin çekirdeklerini toz haline getirerek tükettiğiniz zaman insan vücuduna sağladığı eşsiz faydalardan yararlanabilirsiniz. Bu faydaları almak için toz halinde ya da yutarak tüketeceğiniz zeytin çekirdeklerinin düzenli kullanımı sonrasında sağladığı faydalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Zeytin çekirdeği yapısında zeytin yağında olduğu gibi omega-3 yağ asitleri bulunuyor ve bu sayede zeytin çekirdeğinin düzenli tüketilmesi kötü kolesterolün düşürülmesini sağlıyor. Kalp ve damar hastalıklarının önüne geçme konusunda da katkı sağlayan zeytin çekirdekleri, kalp damarlarının tıkanmasını engelliyor.
  • Zeytin çekirdeği hemoroit ve basur gibi bağırsak yolu hastalıklarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor. sağlıklı yapısı ile zeytin çekirdeği, düzenli olarak tüketildiği zaman özellikle basur hastalığına yol açan nedenleri ortadan kaldırıyor. Daha sağlıklı bir bağırsak yapısı için düzenli zeytin çekirdeği tüketimi tavsiye ediliyor. Aynı zamanda zeytin çekirdeği basur ve hemoroit hastalıklarına yakalanma riskini de düşürüyor.
  • Zeytin çekirdeği hem mide hem de bağırsakları koruyan yapısı ile sindirim sistemi sorunlarını da ortadan kaldırıyor. Bağırsak florasını iyileştirmeye yardımcı olan zeytin çekirdeği sayesinde sindirim kolaylaşıyor. Zeytin çekirdeği hem mide asidini düzenliyor hem de bağırsak tembelliği şikayetlerinden kurtulmanızı sağlıyor. Zeytin çekirdeği aynı zamanda bağırsaklarda yararlı bakterilerin artmasına da katkı sağlıyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Rüya Tabiri Yaşam

Rüyada çekirdek çitlemek ne anlama gelir?

Sefa ve eğlence içerisinde yaşanacağı anlamına gelen rüyada çekirdek çitlemek, bunun tam aksi durumlarına da işaret edebilir. Her şey beklemediğiniz
Yaşam

Yüz güzelliği için hangi dualar okunabilir?

Duaların pek çok konuda kişiye yardımcı olduğu biliniyor. Hatta bu konu üzerinde tüm semai dinlerde özellikle duruluyor. Dua okumanın kişiye