Lokum gibi yumuşacık. Tavuklu kağıt kebabı nasıl yapılır?
Yemek yemeyi sevmeyen yoktur. Yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz bu eylem, bizler için daha çok bir keyfe dönüştü. Kalabalık sofralarda leziz yemekler yemenin tarifi imkansızdır. Bu yemeklerden bir tanesi kağıt kebabı. Kağıt kebabı toplumumuzda oldukça sevilen bir yemektir. Peki, kağıt kebabını hiç tavuklu yapmayı ve yemeyi denediniz mi? Cevabınız hayırsa, mutlaka deneyin deyip tarife geçelim.
Malzemeler
- 600 gram tavuk
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet havuç
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet patates
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-1,5 çay bardağı sıcak su
- Tuz
Video: Lokum Gibi Pişmiş Tavuklu Kağıt Kebabı
https://www.youtube.com/watch?v=BoEwLbjYHvs
Hazırlanışı
- Kuşbaşı doğranmış tavuğa karabiber, kırmızı toz biber, zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Soslanan tavukların üzerini streç filmle kapatın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Havucu soyup küp küp doğrayın ve kırmızı biberin içini alıp küçükçe doğrayın.
- Patatesi soyun ve küp küp olacak şekilde doğrayın.
- Marine ettiğiniz tavukları kızgın tavada soteleyin.
- Sotelenmeye başlayan tavukların üzerine arpacık soğanı ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra havucu ve patatesi ilave edin.
- Bir süre bekledikten sonra kırmızı biber ve bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.
- Sarımsak ve salça da eklediğiniz tavaya suyu da ilave edin ve karıştırın.
- Son olarak tuz da ekleyin ve ocaktan alın.
- Tezgaha pişirme kağıdı serin ve ortasına bir porsiyon kadar sebzeli tavuktan ekleyin.
- Pişirme kağıdının iki tarafını ortaya doğru katlayın ve kenarlarını da sıkıca katlayıp kapatın.
- Hepsi hazır olan kağıt kebaplarını tepsiye yerleştirin.
- Bu aşamada katlanan tarafı çevirerek alta getirin.
- Kebapları önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Pişen kağıt kebaplarını fırından alın henüz sıcakken servis edin. Şimdiden Afiyet olsun.