Yaşam

En etkili bacak inceltme hareketleri nelerdir?

Çoğu insan, ilk olarak bacaklarından kilo almaktadır. Bu yüzden de bacakları inceltmek için her gün yüzlerce kişi araştırma yapıyor. Kilo vermek için beslenme ve diyete önem vermeniz gerekiyor. Fakat bir bölgenin yeterince sıkı olabilmesi için aynı zamanda egzersiz de yapılması gerekiyor. Çünkü sadece zayıflamak, vücuttaki yağ oranını düşürecektir. Fakat kas kütlesi aynı kalacaktır. Ancak kilo verirken aynı zamanda egzersiz yaparsanız, vücudunuz daha sıkı olacak ve bacaklarınız daha çabuk incelecektir. Bu yazımızda sizlere, en etkili bacak inceltme hareketlerinin ne olduğundan bahsedeceğiz.

Bacak inceltmek için yapılması gerekilen hareketler nelerdir?

Bacak bölgesi, bazı insanların kabusu olabilmektedir. Çünkü bazı insanlarda bu bölge çok çabuk bir şekilde kalınlaşabiliyor. Bu yüzden de bacaklarınızı inceltebilmek adına yapmanız gereken bazı egzersiz hareketleri var. Bu egzersiz hareketlerini bir süre boyunca düzenli olarak yaparsanız, bacaklarınızı istediğiniz gibi inceltebileceksiniz. Bu hareketlerin verimini alabilmek için en az 2 hafta düzenli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Gelin hep birlikte bacaklarınızı en hızlı ve en etkili bir biçimde inceltebilen egzersiz hareketlerini inceleyelim.

Jump squat

Sıradan squat, diğer squat hareketlerine göre farklı bir squat çeşididir. Bu harekette aynı anda bacak, kalça, karın ve calf  bölgelerini kolaylıkla çalıştırabilmektesiniz. Bu özelliği sayesinde de jump squat hareketi ile bacaklarınızı kolaylıkla inceltebilirsiniz. Jump squat hareketini yapabilmek için öncelikle dik bir pozisyona geçin ve ayaklarınızı da omuz hizasında açın. Daha sonra ise kalçanızı geriye doğru iterek eğilin ve ardından dda topuklarınızdan güç alarak kalçanızı yukarıya doğru itin. Hızınızı bu şekilde alarak yukarıya doğru zıplayın. Zıpladığınız esnada başınızdan ayağınıza kadar düz bir çizgi oluşturduğunuzdan emin olun. Daha sonra yere indiğinizde ise tekrardan aynı squat pozisyonuna geçin. Eğer uzun süredir bu tür bir fiziksel aktivite içerisinde bulunmadıysanız, 10 tekrardan 3 set yapabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde ise kondisyon durumunuza göre tekrar ve set sayısını arttırabilirsiniz.

Somo squat

BAcak inceltme hareketleri denildiğinde akıllara her zaman squat hareketleri gelir. Çünkü squat hareketi, genel olacak üst bacak ve kalça kısmını çalıştırmaktadır. Bunlara ek olarak somo squat da bacak kaslarını geliştirmek ve bacakları inceltmek için yapabileceğiniz en etkili egzersiz hareketlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Somo squat hareketini yapabilmek için ilk önce başınız dik bir şekilde karşıya bakın. Daha sonra ise bacaklarınızı omuz genişliğinen biraz daha fazla olacak şekilde açın ve ardından da ayak parmaklarınızı dışarıya bakacak şekilde yerleştirin. En sonunda ise karın kaslarınızı sıkın ve kalçanızı geriye doğru uzatarak eğilip kalkın. Bu şekilde 3 set 10 tekrar şeklinde devam edin. Somo squat hareketi, üst bacak ve kalçanın sıkılaşmasını sağlayan nadide egzersiz hareketlerinden biridir. Bütün bunlara ek olarak karın kaslarının da çalışmasını sağlayan somo squat hareketi, genel olarak bel ve bacakların incelmesinde etkili olacaktır. Bu sayede istediğiniz şekilli vücuda sahip olabilirsiniz.

Step up

Step up, insanların yaparken en çok eğlendiği egzersiz hareketlerinden biridir. Üst bacak ve kalça kaslarını çalıştıran bu hareket için güç almanız gereken bir nesne bulmanız gerekmektedir. Step up hareketini uygulayabilmek için öncelikle başınız dik bir şekilde karşıya bakın. Daha sonra ise bir bacağını step up tahtası olarak kullanacağınız nesneye sağlam bir şekile basın. Bu nesne bir koltuk ya da sehpa olabilmektedir. Bacağınızı step tahtası üzerine koyduktan sonra ise sırtınız dik ve karın kaslarınız aktif olacak şekilde kendinizi hazırlayın. En sonunda da step tahtası üzerine komuş olduğunuz bacaktan kuvvet alarak kendinizi yukarı doğru kaldırın. Ardından başlangıç pozisyonuna dönün ve ters ayağınız ile tekrardan  bu hareketi yapın. Fakat bu hareketi yaptığınız esnada sırtınızı eğmemeye özen gösterin. Bu hareketi düzenli bir şekilde uygulayabilirseniz, yaklaşık 2 ya da 3 hafta içerisinde üst bacağınızın ve kalçalarınızın sıkılaştığını göreceksiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Korkunca hangi dualar okunur?

Duaların oldukça güçlü etkilere sahip olduğu biliniyor. Dua okumanın birçok konuda etkili olduğu biliniyor. Tüm dini inanışlarda dua etmenin önemi
Yaşam

Askere giderken neler alınmalı?

Askerlik, Türkiye topraklarında yaşayan her erkeğin yerine getirmesi gereken önemli bir vazifedir. Askerlik, 18 yaşını tamamlayan tüm erkekler için geçerlidir.