Yemek Tarifi

En lezzetli humus nasıl yapılır?

Humus, içerisinde yer alan tahinin vermiş olduğu lezzet ve limonun ekşi aroması ile son derece sevilen ve sık sık tercih edilen bir meze olarak sofralarda yerini alır. Oldukça klasik bir lezzet olan humusu hazırlamak sanıldığı kadar zor değildir ancak dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları vardır. Peki, en lezzetli humus nasıl hazırlanır? Humus tarifinin yer aldığı yazımızı okumak için sizi daha fazla bekletmeden tarife geçiyoruz. İşte en lezzetli humus tarifi.

Humus tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı nohut (250 g)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 1/2 su bardağı tahin (100 ml)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nohut

Humusun hazırlanışı

  • Humus tarifini hazırlamak için ilk olarak nohutları 1 gece ya da hazırlamadan en az 4 saat öncesinden ıslatın.
  • Humus yediğiniz zaman sindirimin zor olmaması ve nohutların daha kolay pişmesi için nohudun suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bir sonraki gün nohudun suyunu süzün ve tekrar durulayın.
  • Daha sonra nohutları tencereye aktarın ve üzerine su ekleyip pişirmeye başlayın.
  • Nohutlar, bir çelik tencerede 45 dakikada gayet güzel bir şekilde pişsin. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  • Nohutlardan 1 – 2 yemek kaşığı kadar humusun üzerinde servis için kullanmak amacı ile ayırın.
  • Ardından tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye koyun. Limonların suyu da bu aşamada kaseye eklenmelidir. Sonra sarımsakları ince ince kıyın ve onları da karışıma ekleyip bir güzel karıştırın.
  • Nohutlar haşlandıktan sonra ise hazırladığınız tahinli karışımı da ona ilave ederek blender ile pürüzsüz bir kıvama ulaşana kadar çekin.
  • Blender bu işlem için yetersiz kaldıysa da azar azar zeytinyağı ya da su ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz mümkün.
  • Ardından humusu servis tabağına alın ve tatlı kaşığı ile ortasına bir yuvarlak şekli verin.
  • Kenara ayırdığınız nohudu ise üzerine serpin.
  • En sonunda da humusun üzerinde zeytinyağını gezdirip toz biber serpin.
  • Nefis mi nefis humus hazır! Herkese afiyet olsun.

Humus tarifinin püf noktası nedir?

Humus tarifinin ilk püf noktası, nohudun cinsidir. Pişme süresinin daha kısa olduğu nohutları tercih etmelisiniz. Ayrıca daha pürüzsüz bir humus elde etmek için nohudun kabuklarını soymanız gerekir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak