Spor

Bacak boyunu uzatmak için hangi egzersizlerin yapılması gerekir?

Birçok insan bacak boyunun daha uzun olmasını diliyor. Bacak boyu, vücudun daha orantılı durmasını ve kişinin çok daha uzun görünmesini etkileyen bir görüntüye sebebiyet verir. İnsanlar, bacak boylarını nasıl uzatabileceği ile ilgili sayısız araştırma yaparken, bacak boyunun nasıl gerçekten ve etkili bir biçimde uzatacağı konusunda merak içerisinde bulunuyorlar. Bacak boyunu uzatmak için belirli birtakım yöntemler mevcut. Bacak boyunu uzatmak konusunda gereken araştırmalar yapılarak ve ayrıca yapılan bu araştırmalar sonucunda edinilen bilgiler ile egzersiz yapılarak bacak boyunu uzatmak işten bile değil. Peki, bacak boyunu uzatmak için hangi egzersizlerin yapılması gerekir? Bacak boyunun uzamasını sağlayan egzersizleri sizler için derledik. İşte en etkili egzersizler ile bacak boyunu uzatmanın yöntemleri.

Bacak boyu uzatma hareketleri nelerdir?

Bacak boyu uzatmak, pek çok kişinin hayalidir. Bacak boyunu uzatmak isteyen kişiler, bu konuda araştırmalar yaparak bacak boyu uzatma yollarını öğrenmeye çalışıyor. Yapılacak olan çeşitli egzersizler ile birlikte bacak boyunu uzatmak mümkündür. Bacak boyunu uzatmak zor olsa da imkansız değildir. Genetik faktörlerin yanı sıra büyüme çağında belirli egzersizlerin yapılmaya başlanması gerekir. Büyüme çağındaki gençler, yapacakları egzersizler sonucunda bacaklarının uzamasında büyük bir yol kat ederler. Bacak boyunu uzatmak isteyen kişilerin yapması gereken birtakım egzersizler bulunuyor. İşte bacak boyu uzatmak için yapılması gereken o egzersizler:

  • Öne doğru tekme atmak: Öne doğru tekme atmak vücut için son derece etkili bir egzersizdir. Bu hareket sayesinde bacak kasları gevşeyerek esner ve bacak boyunun uzamasına yardım eder.
  • Koşu ve yürüyüş: Koşu ya da yürüyüş yapmak, bacaklarda yer alan kemiklerin uzamasını ve kalınlaşmasını sağlar. Böylelikle koşu ve yürüyüş yapmak bacakların uzamasında da son derece etkilidir.
  • İp atlamak: İp atlamak da bacak kaslarını etkili bir biçimde uzatacak kadar önemli bir harekettir. Bacak kaslarının uzaması, bacak boyunun çok hızlı uzatır.
  • Zıplamak: Zıplamak bu güne kadar yapılan hareketler içerisinde bacak boyuna en çok katkı sağlayanıdır.
  • Yüzme: Yüzmek, vücudu büyük oranda çalıştırır ve bacak boyunun uzamasını sağlar.
  • Bisiklet sürmek: Bisiklet sürmek, bacak boyunu oldukça güzel ve hızlı bir biçimde uzatır.
  • Bacak esnetme egzersizleri: Bacak esnetmek için yapılan bacak esnetme egzersizleri, bacakların çok kolay bir şekilde uzamasına destek olur. Yapılması gereken egzersizlerin düzenli olarak tekrarlanması gerekir. Esneme hareketleri doğru ve düzenli bir şekilde yapıldığı zaman bacak boyu tahmin edilemeyecek kadar uzayabilmektedir.

Video: İSPATLI KANITLI BACAK BOYU UZATMA EGZERSİZLERİ , Boy Uzatma Egzersizleri

Bacak boyu en fazla ne kadar uzar?

Bacak boyunun yapılan egzersizler ile birlikte 3 – 4 cm uzatılabildiği tespit edilmiştir. Bacak boyu, pek çok kişinin dert ettiği bir konuyken, bacak boyunun 3 – 4 cm uzatılabilmesi için gereken egzersizlerin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yapılan egzersizlerin sürekli bir şekilde tekrar edilmesi ve tüm hareketlerin olması gerektiği gibi yapılması son derece önemli bir kıstastır. Bacak boyu bazı belirli yollar ile uzatılabilir. Bu bağlamda yapılacak olan egzersizler, iki bacağı da etkili bir biçimde çalıştırır ve kemiklerin yapısını kalınlaştırır. Bütün vücut egzersizleri kemiklerin olduğundan çok daha sağlam bir yapıya sahip olmasını sağlar. Kemiklerin gelişimi, bacak boyunun uzamasını etkilediği gibi, daha güçlü bacaklara sahip olmayı da sağlar. Bacak boyuna etki eden ve katkıda bulunan egzersizler yapılması, bacak boyunun çok kısa bir süre içerisinde uzatılmasına olanak tanır. Kararlı ve azimli olunur ise yapılan bacak boyu uzatma egzersizleri bacak boyunun hayal bile edilemeyecek kadar uzamasına yardımcı olur.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Spor

Kardiyo her gün yapılır mı?

Hayatı sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yaşayabilmek için düzenli olarak spor yapmak aynı zamanda dengeli, düzenli bir beslenme periyodu içerisinde
Spor

Bel inceltme hareketleri nelerdir?

Fit kalma isteğinin herkes tarafından kabul edilmeye başlaması ile insanların spor ihtiyacı da yaygınlaşmaya başladı. Hemen hemen herkes fit bir