Yaşam

Sapyoseksüel nedir?

Günümüzde birçok farklı cinsel kimlik bulunmaktadır. Sapyoseksüel insanlar, diğer insanlara göre daha farklı bakış açıları vardır. Bu kişiler, genellikle karşısındakinin dış güzelliği ile pek fazla ilgilenmezler. Sapyoseksüel insanlar, genel olarak kişinin zekasına bakarlar. Bir bakıma sapyoseksüellik için zekaya aşık olma eğilimi diyebiliriz. Ancak bu sadece zekadan ibaret değil. Çünkü bu tür insanların birçok farklı detaya aynı anda baktığı bilinmektedir. Bu yazımızda sizlere, sapyoseksüelliğin ne olduğunan ve sapyoseksüelliğin belirtilerinden bahsedeceğiz.

Sapyoseksüellik nedir?

Sapyoseksüellik, kişinin zekaya aşık olma eğilimidir. Bu kişiler, karşısındaki kişinin dış görünüşünden çok zekasına ve entelektüel birikimlerine dikkat eder. Mizah anlayışına önem gösteren sapyoseksüel insanlar, zekice yapılan konuşmalar ve şakalardan hoşlanırlar. Kişinin bilgi birikiminin mükemmel olmasını isteyen sapyoseksüel insanlar, zekayı en büyük güç olarak görmektedir. Sapyoseksüel insanlar, karşısındaki kişinin mantığının yüksek olmasını ve olaylara farklı bakış açıları ile bakabilmesini ister. Bütün bunlara ek olarak sapyoseksüel insanlar, aynı zamanda karşısındaki kişinin mükemmele yakın bir tavır sergilemesini ister. Sapyoseksüel kelimesi Latince’de ’sapien’’ ile ‘’sexualis’’ yani akıllı ve zeki kelimelerinden türetilmiştir.

Sapyoseksüellik ne demek?

Sapyoseksüel kişiler karşısındakilerinin dış görünüşünden ziyade, zekasına ve beynine aşık olurlar. Bu yüzden de bu kişileri dış görünüşünüz ile etkilemeniz neredeyse imkansızdır. Bu kişilerin önem verdiği noktalar, normal insanlara göre çok daha farklı olabilmektedir. Öncelikle karşısındakilerin mizah anlayışını ve entelektüel birikimlerini inceleyen sapyoseksüel insanlar, daha sonra ise o kişi ile kendisinin anlaşıp anlaşamayacağını kafalarında kurgular. Eğer sapyoseksüel kişi karşısındaki kişinin zekasına hayranlık duymaya başlarsa, o kişi ile birilişki içerisinde olmak ister. Hatta sapyoseksüel insanlar, karşısındaki kişinin zekasından tahrik olabilirler.

Sapyoseksüel kişinin özellikleri nedir?

Sapyoseksüel insanlar, özellik bakımından diğer insanlardan ayrılmaktadır. Bununla birlikte sapyoseksüel insanların en önemli ayırt edici özelliği, mükemmeliyetçi olmaları. Bu yüzden de bu kişileri her zeki insan etkileyemez. Sapyoseksüel insanlar, kişinin Instagram’a koymuş olduğu harika fotoğraftan ziyade, fotoğrafın açıklamasında dil bilgisi kurallarına dikkat edip etmeyeceğinize bakar. Dil bilgisi konusunda mükemmel ve kusursuz bir performans beklerler. Aynı şekilde mesajlaşırken bile noktasından ünlemine kadar her kuralın doğru bir şekilde uygulanmasını beklerler.

Sapyoseksüel bir kişi karşısındakinin sadece zeki olması ie ilgilenmez. Aynı zamanda derin bir bilgi birikimine ve eğitim düzeyine dikkat eder. Yani karşısındaki kişinin zekasını kullanıp kullanamadığını inceler. Mizah seviyesini inceleyen sapyoseksüel insanlar, mükemmeliyetçiliği ve ayrıntıcılığa çok önem verirler. Sapyoseksüel insanlar, iş yaşamlarında başarılı olurlar. Çünkü mükemmeliyetçilik ve ayrıntıcılık özellikleri, bir proje sırasında onları çok daha öne çıkartır. Aynı zamanda sapyoseksüel insanlar, herhangi bir şeyi kolay kolay beğenmezler.

Sapyoseksüellik nasıl anlaşılır?

Sapyoseksüelliğin anlaşılabilmesi ilk başlarda zor olabilir. Daha sonra kişinin hareketlerini ve davranışlarını bir yapboz olarak nitelendirebilirseniz ve bu yapbozun parçalarını doğru bir şekilde yerine koyabilirseniz, o kişinin sapyoseksüel olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Sapyoseksüel insanlar da farklı kişiler ile kahve veya çay içmeye çıkabilir. Fakat sadece zaman geçirmek ve hoş sohbet etme ihtimaline karşı bunu yaparlar. Ancak karılarındaki kişiyi beğenmezler ise o kişi ile kısa süre içerisinde iletişimi keserler.

Sapyoseksüel insanlar, karşılarındaki kişi ile ilk nerede buluşacağını merak ederler. Eğer bu buluşmanın bir kütüphane ya da müze olması, o kişinin sapyoseksüel olduğunun bir göstergesi olabilir. Bunlara ek olarak sapyoseksüel insanlar, ilk kez buluşmaya gidecekleri kişinin zekice olan şakaları kaldırabilmesini beklerler. Bu yüzden de o kişiye şaka yapmaktan çekinmezler. Bunlara ek olarak sapyoseksüel insanlar, popüler olmayı ve tanınmayı çok fazla dert edinen kişiler değildir. Bunun yerine çevresinde birkaç insanın olması ve onlar ile bilgi birikimlerini daha da öteye taşımak isterler. Genellikle sapyoseksüel insanların çevresine fazla insan bulunmamaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Bitki Çayı Yaşam

Papatya suyunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sadece sakinleştirmiyor

Sakinleştirici özelliğiyle en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alan papatya suyunun insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özellikler
Yaşam

Boy nasıl uzar? En etkili boy uzatan yöntemler

İlk doğum sürecinden sonra insan, belli bir yaşa kadar büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu süreç içerisinde kişinin sağlıklı gıdalarla