Yaşam

Kereviz sapının faydaları nelerdir?

Kereviz insan sağlığına son derece faydalı bileşenleri içerisinde barındıran önemli bir gıda olurken, kerevizi düzenli olarak tüketmek kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesi açısından gerekli olan hususları içerisinde barındırmaktadır. İçeriğindeki bileşenler kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlarken aynı zamanda kişinin kendini çok daha sağlıklı hissetmesine de büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Kerevizin tüm faydalarından yararlanabilmek için kereviz sapı suyu tüketmek fazlasıyla önemli olurken, kereviz sapının faydalarını gelin hep birlikte öğrenelim…

Kereviz sapı suyunun faydaları nelerdir?

Kereviz sapı suyu bilhassa potasyum açısından zengin bileşenleri içerisinde barındırırken aynı zamanda A, B, C ve K vitaminlerini içerisinde barındırmasıyla kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesine büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. Pek çok sağlıklı bileşenleri içerisinde barındıran kereviz sapı suyu vitamin, mineral ve lif açısından kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesine büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. Kereviz sapı suyunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kereviz sapı suyu metabolizmanın çok daha aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken kişinin çok daha kolay bir şekilde zayıflamasına yardımcı olmaktadır. Vücutta bulunan ödemin hızlıca dışarı atılmasını sağlayan kereviz sapı suyunu düzenli olarak tükettiğiniz de fazla kilolarınızda kısa süre içerisinde kurtulacaksınız.
  • Kereviz sapı suyunu düzenli olarak tükettiğiniz sürekli olarak meydana gelen tatlı yeme isteğini büyük ölçüde dinginlerken, kişinin sağlıklı gıdalara yönelmesine yardımcı oluyor.
  • Vücutta bulunan ödemin son derece etkili bir şekilde dışarı atılmasına yardımcı olan kereviz sapı suyu, kişide bulunan şişkinliğin geçmesine ve kişinin çok daha fit bir görünüm içerisinde görünmesine yardımcı oluyor.

  • Kereviz sapı suyunun belki de en önemli ve etkili yöntemlerinden bir tanesi de şüphesiz karaciğeri temizleme durumu oluyor. Karaciğerin büyük ölçüde temizlenmesine yardımcı olan kereviz sapı suyunun düzenli olarak tüketilmesi kişinin sağlıklı bir yaşam içerisinde olmasına büyük ölçüde katkı sağlıyor.
  • Güçlü antioksidan özelliğini içerisinde barındıran kereviz sapı suyu, kişinin vücudunda bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olurken aynı zamanda kişiyi zararlı maddelere karşı da koruma altına almaya yardımcı oluyor.
  • Sivilce ve siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olan kereviz sapı suyu, kişinin cildinin güzel ve sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasına da büyük ölçüde katkı sağlıyor.
  • Çok daha kaliteli bir uyku sürecinde olmanıza yardımcı olan kereviz sapı suyu, uykusuzluk probleminin tedavi edilmesine büyük ölçüde yardımcı oluyor.
  • Kereviz sapı suyunu düzenli olarak tüketmeniz, vücudunuza büyük ölçüde katkı sağlamanıza yardımcı olurken kişinin kendini çok daha zinde hissetmesine yardımcı oluyor.
  • Bağırsakların sağlıklı ve aktif  bir şekilde çalışmasına yardımcı olan kereviz sapı suyu aynı zamanda kabızlık gibi problemlerin tedavi edilmesine büyük ölçüde yardımcı oluyor.

Kerevizin besin değerleri şu şekildedir;

Besin Değeri100 gramda1 Porsiyon (100 g)100 gram için günlük % değer*
Kalori42 kcal42 kcal% 2.1
Karbonhidrat9.2 g9.2 g% 3.1
Lif1.8 g1.8 g% 7.2
Protein1.5 g1.5 g% 3.0
Yağ0.3 g0.3 g% 0.5
Kolesterol0.0 mg0.0 mg% 0.0
A Vitamini0.0 IU0.0 IU% 0.0
C Vitamini8.0 mg8.0 mg% 13.3
Potasyum115.0 mg115.0 mg% 3.3
Kalsiyum43.0 mg43.0 mg% 4.3
Demir0.7 mg0.7 mg% 3.9

Kereviz sapı suyu nasıl hazırlanır?

Malzemeler;

  • Yaklaşık 2-3 adet kerevizin sapı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 su bardağı kadar içme suyu

Yapılışı;

Yukarıda yer alan malzemeleri katı meyve sıkacağının içerisine yahut blender içerisine koyun. Akabinde tüm malzemeler homojen bir kıvama gelen dek güzelce blenderden geçirin. Blenderden geçirdiğiniz kereviz suyunu, hazırladığınız gibi güzelce tüketin. Kereviz sapı suyunu taze bir şekilde hazırlayıp tüketmeniz son derece önemli olurken, kereviz sapı suyunu düzenli olarak tüketmeniz sağlığınız açısından son derece önemlidir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Ekonomi Yaşam

Uzman doktor maaşı ne kadar? 2022 güncel uzman doktor maaşları

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi uzman doktorların ne kadar maaş aldığıyla alakalıdır. Arama motorlarında sıklıkla aratılan
Yaşam

Sabır taşı nasıl kullanılır?

İçerisinde antrokınon bulunan ve sabır taşı olarak adlandırılan bu taş, genellikle annelerin meme uçlarına sürmüş olduğu bir taş türüdür. Ağızda