Beslenme Sağlık

Limonlu suyun faydaları nelerdir, limonlu su nasıl tüketilir?

Son yılların en popüler trendi sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında insanlar hayatlarını daha sağlıklı ve daha uzun yaşamak için belirli alışkanlıklar edinmeye başladılar. Geçmişte hem tedavi hem de gündelik ihtiyaç karşılama amaçları bakımından çokça kullanılan bazı doğal gıdalar ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları bu şekilde yeniden hayatımıza dahil olmaya başladı. Sağlıklı yaşam kapsamında edinilen alışkanlıklardan biri olan limonlu suyun faydalarını sizler için araştırdık.

Limonlu su nasıl yapılır?

Daha sağlıklı bir hayat ve daha dinç bir vücuda kavuşmak isteyenler günlük olarak limonlu su tüketmek istiyor. Limonlu su tüketmek için ise limonlu suyun nasıl hazırlandığını bilmeniz gerekiyor. Limonlu su hazırlayarak daha sağlıklı bir hayatın kapısını aralamak için yapmanız gereken ise oldukça basit. Bir bardak soğuk su içerisine 6-7 damla kadar su ekleyin ve karıştırıp aç karnına bu suyu için.

Limonlu su nasıl tüketilir?

Limonlu su hazırlayarak içmek ve bu şekilde daha dinç, daha sağlıklı kalmak isteyenler için limonlu suyu en verimli tüketme yolu sabah aç karnına tüketmektir. Günde yalnızca 1 su bardağı olarak tüketeceğiniz limonlu suyu sabah uyandığınız zaman aç karnına tüketmeni halinde gün içerisinde metabolizmanız hızlanacak ve bu şekilde kilo kaybınız da daha hızlı olacaktır. Ayrıca suyu soğuk su olarak tercih etmenin de gün içerisinde enerjinizi yenilemenize yardımı olacağı kanıtlanmıştır.

Limonlu suyu faydaları nelerdir?

Limonlu suyu her gün tüketmeniz ve beslenme alışkanlıkları arasına dahil etmeniz halinde limonlu suyun faydalarından siz de yararlanabilirsiniz. Günlük olarak limonlu su tüketmenin insan sağlığına katkılarını merak edenler için işte düzenli olarak limonlu su tüketmenin insan sağlığı açısından faydaları:

Boğaz ağrısına iyi gelir

Düzenli olarak limonlu su tüketen bireyler boğaz ağrısı semptomundan kurtuluyor. Daha çok üst solunum yolu hastalıklarının bir belirtisi olarak ya da boğaz iltihabı sonucu oraya çıkan boğaz ağrısına karşı limonlu su tüketebilirsiniz. Sağlıklı asidik yapısı ile limonlu su iltihaplanmayı geçirir ve boğaz ağrısını ortadan kaldırır.

Böbreklerde taş oluşumunu engeller

Limonlu suyu düzenli olarak tüketmeniz halinde kazanacağınız en önemli faydalardan biri limonlu suyun böbreklerde taş oluşumu riskini düşürmesidir. Limonlu su böbrekleri temizler ve vücuttan idrar atımını destekler. Bu da böbreklerde böbrek taşı oluşumunu engeller. Ayrıca limonlu su idrarın daha sulandırılmış şekilde tutulmasını sağlar. Asidik yapısı ile idrarda oluşan taşları aşındıran limonlu su böbrek taşı oluşmuş bireylerde de rahatsızlık vermeden taş atmayı sağlar.

Karaciğer temizler

Düzenli olarak limonlu su içmek böbrekler gibi karaciğer de temizler. Düzenli olarak limonlu su içen bireylerde karaciğer yağlamasının engellediği görülmektedir. Karaciğer yağlanmasına bağlı şekilde vücutta birçok farklı hastalığın tetiklenmesi riskini de bu şekilde ortadan kaldırır.

Sindirime yardımcı olur

Limonlu su çerisinde hidroklorik asit bulunur. Daha çok limon suyundan gelen bu asit sağlıklı bir asittir ve sindirimi hızlandırır. Aynı zamanda mide asidini dengeleyen hidroklorik asit hem gastrit gibi mide sorunlarının hem de gut hastalığının önüne geçer. Aynı zamanda limonlu su bağırsakları da temizler ve hem kabız hem de ishal gibi sindirim sorunlarının önüne geçer.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Limon içerisinde yüksek miktarda C vitamin barındırmaktadır. Limonlu suyu düzenli olarak tüketmeniz halimde de vücudunuza günlük olarak C vitamini alacağınız için bu şekilde daha güçlü bir bağışıklık sisteminiz olacaktır. C vitamini ve limonen sayesinde vücutta zararlı serbest radikallerin atımı hızlanır. Aynı zamanda bazal metabolizmayı hızlandırır ve vücuda alınan besin ve minerallerin emilimini hızlandırarak bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.

Kandaki toksinleri atar

Limonlu su kandan toksin atmayı sağlayarak kanı temizler. Bu sayede de vücutta zehir barındırmanın da önüne geçmiş olur. Aynı zamanda idrar söktürücü olarak görev alan limonlu su vücutta zararı serbest oluşumların tamamının vücut dışına atılmasını sağladığından kan dolaşımının hem daha temiz hem de daha sağlıklı şekilde gerçekleşmesine katkı sağlar.

Romatizmaya karşı etkilidir

Limonlu su düzenli olarak tüketildiği zaman kemiklerin çevresinde görülen kireçlenmelerin nün geçer. Kemik kireçlenmesinin önün geçmesi sayesinde de romatizma gibi iskelet sistemini etkileyen hastalıkları engellemeye yardımcı olur. ilerleyen yaşlarda da kemik erimesi riskini düşürür. Demir emilimini hızlandırarak kemikleri güçlendirir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

Duyunca inanamayacaksınız. Süpürge tohumunun faydaları nelerdir?

Bilimsel adı calluna vulgaris olan süpürge otu, tohumu ile insanlara şifa dağıtmaktadır. Halk arasında ise funda bitkisi olarak bilinen süpürge
Sağlık

Yoğurt kabız yapar mı? Bu yöntemler ile kabızlıktan kurtulacaksınız

Yoğurt, sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden de uzmanlar, düzenli olarak her insanın sık sık