Sağlık

Boyun tutulmasına ne iyi gelir?

Son dönemde insanların en sık karşılaştığı rahatsızlıklardan en yaygını, boyun tutulmasıdır. Birtakım yanlış alışkanlıklar, belli başlı ani hareketler ve daha pek çok neden ile birlikte boyun tutulması gerçekleşebilir. Uzun zamandır hayatımızın merkezi haline gelen ve hem sosyal hayatımızı hem de iş hayatımızı ele geçiren telefon ve internet bağımlılığı da pek çok fiziksel rahatsızlığı beraberinde getirebildiği gibi bunların başında boyun tutulması gelir. Bunlara ek olarak oturuş ve yatış pozisyonları da boyun tutulması konusunda belirleyici unsurlar olarak sıralanabilir. Boyun tutulması problemi ile karşılaşan kişiler, boyun tutulmasına ne iyi gelir, nasıl geçer gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. İşte boyun tutulmasına iyi gelen doğal çözümler.

Boyun tutulmasına ne iyi gelir?

Boyun tutulması için mutlaka konu ile ilgili uzman bir doktora danışmanız gerekir. Aynı zamanda aşağıda sıraladığımız bu öneriler de kaslarınızı gevşetip boyun tutulmanızı hafifletir. İşte boyun tutulmasına son derece iyi gelen o yöntemler.

Özel krem ve losyonlar: Boyun tutulmasını çok hızlı bir sürede geçiren özel krem ve losyonları eczaneden alabilir ve hafifçe ağrıyan ve tutulan yerlere masaj yapılabilirsiniz.

Soğuk kompres: Buz ile yapılacak olan soğuk kompresler boyun tutulmalarına da oldukça fayda sağlar. Ağrı olan bölgeye 5 – 10 dakika gibi bir süre soğuk kompresler uygulayın.

Masaj: Boyna masaj yapılması da ağrıları azaltır.

Nane yağı: Nane yağı, baş ağrısı ve boyun tutulmasına oldukça iyi gelen bir çözüm sunar.

Sıcak havlu: Boyun tutulmasını en hızlı şekilde geçirmek için sıcak havlu terapisi uygulanmalıdır. Bunun için kaynar suyun buharı ile ısıtılan havluyu boynunuzda bekletin. Sıcaklığı geçince tekrar aynı işlemi 3 kez tekrarlayın.

Yastık kullanımı: Pamuklu yastıklarda yatmak, yumuşak değil de sert yastıklar kullanmak boyun tutulmasına çok iyi gelecektir.

Kekik yağı: Kekik yağı, pek çok faydasının yanında boyun tutulmasına da çok iyi gelir. Sıkışmış kasların çözülmesinde etkin rol oynayan kekik yağını, günde iki kere boynunuza sürün.

Boyun tutulması için faydalı egzersizler nelerdir?

Boyun tutulmasının geçmesi ve ağrıların hafiflemesi için bu egzersizi her 3 – 4 saatte bir tekrarlamalısınız.

  • Düz bir şekilde oturun.
  • Yavaş bir şekilde başınızı öne ve arkaya doğru en az 15 – 20 kez sallayın.
  • Daha sonra başınızı her iki tarafa da yani  sola ve sağa doğru sallayın.
  • Kaslarınızın gevşediğini hissettiğiniz zaman başınızı tamamen sağa ve sonra sola döndürün. Ağrı yaşamamak için bu hareketi yavaş yavaş yapın.
  • Egzersizi en az 20 defa tekrarlayın ve daha sonra dinlenin.

Editör notu: Önerilen tüm egzersizleri kendi üzerinizde uygulamadan önce mutlaka uzman bir hekime danışmanız gerektiğini unutmayın.

Boyun tutulması neden olur?

Boyun tutulmasının belli başlı nedenleri vardır. Bu nedenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Uyku uyurken boynun ters bir konumda olması
  • Spor yapıldığı esnada yaralanmalara neden olan düşme ya da ani darbeler
  • Yüzme gibi başın sürekli bir tarafa çevrildiği sporların yapılması
  • Uzun bir süre boyunca bilgisayar ekranı karşısında ya da cep telefonuna bakmak ve bunları kötü bir duruşla gerçekleştirmek
  • Kasların gerginliğine neden olabilen aşırı stres ya da aşırı kaygı yaşamak ve bunların kronikleşmesi
  • Uzun süre boyunca boyun ile omuz arasında bir şeyler taşımak

Boyun tutulmasının belirtileri nelerdir?

Boyun tutulmasının belirtileri aşağıdaki gibidir:

  • Kafa hareketlerini yaparken kısıtlanma
  • Günlük hareketleri yaparken zorlanma
  • Baş ağrısı
  • Boyun ağrısı

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

İncir sirkesinin faydaları nelerdir, nerede kullanılır?

Faydaları saymakla bitmeyen ve temizlikten yemeklere her yerde kullanımı bulunan sirke, pek çok farklı formda karşımıza çıkıyor. Elma sirkesi üzüm
Sağlık

Dilde oluşan sarılık neyi işaret eder?

Dişlerimizi fırçalarken ya da ağzımızı açıp aynaya baktığımızda, dilimizin üzerinde sarı bir tabakanın bulunduğunu görüyoruz. Bu tabakanın neden oluştuğu ise