Teknoloji

Google hesabı nasıl açılır?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, şirket bünyesinde birçok farklı hizmeti sunmaktadır. Google hesabı açarak bütün bu hizmetlerden kolaylıkla yararlanabilmeniz mümkün. Google hesabınız sayesinde e-posta gönderip alabilir, YouTube’da istediğiniz videoları izleyebilir, Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarınıza Google Play Store aracılığı ile istediğiniz uygulamaları yükleyebilirsiniz. Daha birçok farklı işlemi yapabildiğiniz Google hesabı ile aynı zamanda Google Drive bulut depolama hizmetini de ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere, Google hesabının ne işe yaradığını ve Google hesabının nasıl açılabileceğinden bahsettik.

Google hesabı nedir?

Google’ın hizmetlerinin hepsinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilmek için öncelikle Google hesabı açmanız gerekmektedir. Google hesabı, birçok farklı uygulamayı tek bir hesap üzerinden kontrol etmenize olanak tanımaktadır. Google hesabı sayesinde Google bünyesinde olan her uygulamada da hesabınız olacak. Google bünyesinde YouTube gibi birçok dev platform yer almaktadır. Bu platformlara ayrı ayrı üye olmanıza gerek de kalmayacaktır. Aynı zamanda Google hesabı sayesinde, her türlü mail hesabına e-posta gönderebileceksiniz.

Google hesabı nasıl açılır?

Google hesabı açabilmek için belirli adımları takip etmeniz gerekmektedir bu adımları doğru bir şekilde uygulayabilirseniz, Google hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Google hesabı açarken sizden kişisel bilgiler istenecektir. bu kişisel bilgiler, Google hesabınızın güvenliği için oldukça elzem bir durumdur. Google hesabı içerisinde saklamış olduğunuz veriler, sizin için önceli olabilir. Google hesabı açabilmek için öncelikle buraya tıklamalı ve Google hesabı açma ekranına gitmeniz gerekmektedir. Google hesabı açabilmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Google Hesabı’nda oturum açma sayfasına gidin.
  • “Hesap oluştur” seçeneğine tıklayın.
  • Adınızı ve soyadınızı girin.
  • “Kullanıcı adı” alanına istediğiniz bir kullanıcı adı girin. Bu kullanıcı adı size özel olamalı. Eğer istediğiniz kullanıcı adı daha önce kullanılmışsa, maalesef başka bir kullanıcı adı belirlemeniz gerekiyor.
  • İstediğiniz bir şifre belirleyin. Büyük harf, küçük harf, özel karakter ve rakam içeren bir şifre belirlemeniz gerekmektedir.
  • “Sonraki” seçeneğine tıklayın
  • İsteğe bağlı: Hesabınıza bir telefon numarası ekleyip bu numarayı doğrulayın.
  • “İleri” seçeneğine tıklayın.

İpucu: Mobil cihazda şifrenizi girdiğinizde ilk harf büyük ve küçük harfe duyarlı değildir.

Mevcut e-posta adresi ile Google hesabı açma

Google hesabı açmak için daha önceden kullanmış olduğunuz bir e-posta adresini kullanabilmeniz mümkün. Bunun için yine belirli adımları takip etmeniz gerekiyor. Ancak bazı farklılıklar var. Mevcut e-posta adresi kullan seçeneği ile daha önceden kullanmış olduğunuz bir e-posta adresi ile Google hesabı açabiliyorsunuz. Mevcut e-posta adresi ile Google hesabı açabilmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Google Hesabı’nda Oturum Açma sayfasına gidin.
  • “Hesap oluştur” seçeneğine tıklayın.
  • Adınızı ve soyadınızı girin.
  • “Geçerli e-posta adresimi kullan” seçeneğine tıklayın.
  • Mevcut e-posta adresinizi girin.
  • “Sonraki” seçeneğine tıklayın.
  • Sonraki tuşuna tıkladıktan sonra mevcut olan e-posta adresinize bir kod gönderilecektir. Bu kodu ekranda çıkan ilgili bölüme girin
  • Mevcut e-posta adresine gelen kodu girdikten sonra ise “Doğrula” seçeneğine tıklayın.

Google hesabı ile neler yapılabilir?

Google hesabı sayesinde tüm Google ürünlerini istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Tabii ki de Google hesabının öncelikli kullanımı daha çok Gmail için oluyor. Gmail sayesinde ise istediğiniz şekilde e-posta gönderebiliyor ve alabiliyorsunuz. Bunlara ek olarak Google’ın en önemli ürünlerinden biri olan YouTube’u da dilediğiniz gibi kullanabiliyor. İsterseniz bir YouTube kanalı açabilir ve video yükleyebilirsiniz. isterseniz de YouTube’u sadece platformda yer alan videoları ve kanalları takip etmek için kullanabilirsiniz. Google Drive’ı da aynı şekilde kullanabiliyorsunuz. Google Drive’ın ücretsiz sürümünde, sizin için 15 GB’lık bir alan veriliyor. İsterseniz belirli bir ücret ödeyerek daha fazla depolama alanı satın alabiliyorsunuz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Twitter arama önerileri nasıl silinir?

Twitter; dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan, bağlantı kurularak tüm insanların birbiriyle etkileşimler kurabildiği, öneri olarak kişiyi bağlayan diğer kullanıcıları
Teknoloji

Fotoğrafları çizime çeviren programlar nelerdir?

Son dönemlerde fotoğrafları çizime çeviren uygulamalar ve görüntüler pek çok kişi tarafından popüler olan aynı zamanda sosyal medya hesaplarınca da