Güzellik Sağlık

Saç dökülmesine ne iyi gelir, saç dökülmesi neden olur?

Hem kadınlar hem de erkekler için ortak bir sorun olan saç dökülmesi sorunu, çağımızın en yaygın sağlık problemlerinden biri olarak bilinmektedir. Saç dökülmesi sorunu baş gösterdiği zaman erken müdahale edilmemesi halinde ilerleyerek kellik sorununa kapı aralamaktadır. Saç dökülmesine karşı kullanılan kimyasal içerikli ürünler de genellikle bu soruna bir çare bulamaz ve saç dökülmesi ertelenmek yerine hızlanmaya başlar. Bu durumda kişiler genel olarak daha doğal yöntemlere başvurmaya başlar. Saç dökülmesine iyi gelen doğal ürünlerin kullanılması ile erken dönemde saç dökülmesi engellenebilir.

Saç dökülmesi neden olur?

Saç dökülmesi daha çok genetik şekilde görülen bir sorundur. Daha önceki nesillerde saç dökülmesi gözlenen bireylerde genetik olarak ilerleyen yaşlara saçlar dökülmeye başlar. Saç dökülmesinin en yaygın sebebi genetik faktörler olsa da, dış  etkenler nedeni ile de saçlar dökülebilir. Saç köklerini yeteri kadar beslenmemesi, saçlarda kullanılan yanlış bakım ürünleri, saçlarda aşırı yağlanma ve bu gibi bazı nedenler ile insanların saçları dökülmeye başlar Saç dökülmesi meydana geldiğinde eğer sorun genetik ise bu durumda alınabilecek pek önlem yoktur.

Genetik olarak görülen saç dökülmesinin sebebi fazla salgılanan testosterona bağlı salgılanan enzimlerdir. Bu nedenle de saç dökülmesi genetik olduğu zaman doğal ürünler ya da bakım ürünleri ile saç dökülmesi engellenemez. Dış faktörler nedeni ile gelişen saç dökülmeleri ise engellenebilir. Saç dökülmesi aynı zamanda stres ve depresyona bağlı gelişebilir.

Saç dökülmesine ne iyi gelir?

Saç dökülmelerine karşı bireyler ilk olarak kimyasal içerikli ilaç sınıfı bakım ürünleri kullanırlar Bu bakım ürünlerinin içerisinde çoğu zaman saç köklerini besleyen mineraller bulunur ve bu mineraller saçları besleyerek daha gür çıkmasını sağlar. Ancak saç dökülmesinin neden bilinmeden bu ürünlerin kullanılması aşırı yağlanmaya yol açabilir ve bu durumda saç dökülmesi hızlanır. Saç dökülmesine karşı kullanılabilecek ve dış faktörler ile strese bağlı saç dökülmelerine iyi gelen yöntemler ise şu şekilde karşımıza çıkar:

Zeytinyağı

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz zeytinyağı, saç dökülmesine karşı kullanılabilecek doğal bir ilaç şeklinde karşımıza çıkıyor. İçerdiği sağlıklı yağ asitleri sayesinde zeytinyağı saç köklerini hem besler hem de saç köklerinde oluşan zararlı serbest radikaller gibi zararlı oluşumların atılmasını sağlar. bu durumda da aç kökleri beslendiği için saçlar daha parlak ve daha gür çıkar. Saç dökülmesine karşı zeytinyağını bir saç kremi gibi saçlarınıza diplerden uçlara masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Soğan

Pek tercih edilmeyen bir yöntem olsa da, saçların daha gür ve daha parlak uzaması ve aynı zamanda saç dökülmelerini engellemek için kullanılabilecek bir başka yöntem soğandır. Sağlıklı yapısı sayesinde saç köklerini temizleyen ve saç derisini besleyen soğan, saçlarda dökülmelerin önüne geçer. Soğan ile saç dökülmesini engellemek isteyenler küçük bir tencere içerisinde sopanı kaynatabilir ve daha sonra kaynattıkları soğanın suyunu saçlarını yıkarken kullanabilirler Daha kokulu bir yöntem olarak kabul edildiğinden çoğu zaman tercih edilmese de, en etkili yöntemlerdendir. Soğan aynı zamanda düzenli tüketimi ile de saçları besler.

Badem yağı

Doğal yağlar arasında bulunan bir baka etkili yöntem badem yağıdır. daha çok erkekler tarafından tercih edilen bir yöntemdir ve hem sakal, hem de saç uzatmak için kullanılmaktadır. Saç dökülmelerini engellemek adına badem yağı kullanıldığı zaman içerdiği omega-3 yağ asitleri ile badem yağı saçları besler. Saç köklerini ve saç derisini iyileştiren yapısı ile badem yağını bir doğal krem olarak saçların diplerinden uçlarına masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak da soğan gibi saçları besleyen bir yapıya sahiptir. Daha çok şampuanların içerisinde tercih edilen sarımsak evde doğal bir kür olarak da hazırlanabilir. Sarımsak kullanımı ile saçlarda daha hızlı uzama ve daha kabarık bir yapı elde edilebilir. Sarımsak hem kürler içerisinde hem de ezilerek kendi başına saçlara uygulanabilir. Sarımsak kullanımı yine soğan gibi biraz daha kokulu yöntemler arasında yer aldığından herkes tarafından kullanılmaz. Ancak sarımsak ve soğan saçların dökülmesini engelleyen en etkili yöntemlerdirler.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı