Sağlık

Sağlık ocağı kaçta kapanıyor?

Günümüzde artık hemen her mahallede halkın hizmetine sunulmuş aile sağlığı merkezleri bulunuyor. Halk arasında sağlık ocağı olarak isimlendirilen bu merkezler, küçük çaplı hastaneler olarak mahallelinin ihtiyaç duyduğu tüm basit işlemleri yaptırabildiği, gerekirse de hastaneye sevk edildiği yerlerdir. İşler genellikle eğer doktorlar genelde yerlerinde ise, hastaneden daha hızlı yürür. İnsanların evlerine yakın olan sağlık ocağı, aynı zamanda her aileyle belirli bir doktorun yani aile hekiminin ilgilenmesi doğrultusunda son derece konforlu bir yer olarak öne çıkar. Pek çok kişi sağlık ocağının çalışma saatlerini, özellikle akşam kaçta kapandığı merak ediyor. İşte sağlık ocağının kaçta kapandığı ve diğer tüm çalışma saatleri.

Sağlık ocağı çalışma saatleri

Sağlık ocağı kaçta açılıyor?

Milyonlarca insanın sağlık hizmetinden yararlandığı sağlık ocağı çalışma saatleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık ocağının çalışma saatleri kapsamında sağlık ocağının açılış saati, hafta içi 08.00.

Sağlık ocağı kaçta kapanıyor?

Sağlık ocakları 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında açıktır. Sağlık ocağında 12.30 – 13.30 arası öğle arası verilir. Sağlık 0cağı çalışma saatleri, yurt genelinde aynı olmasına rağmen bazı il ya da ilçelerde doktorların çalışma saatleri değişiklik gösterebilir zira bazı doktorların çalışma saatleri esnek olabilmektedir.

Sağlık ocağı öğle arası ne zaman?

Bazı illerde aile hekimliği öğle arası 12:00 – 13:00 saatleri arasında olacak şekilde uygulanır. Konu ile ilgili detaylı bilgiye ilgili sağlık merkezini arayarak ulaşabilirsiniz.

Sağlık ocağı hafta sonu açık mı? 

Sağlık ocakları hafta içi her gün 08.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet verir. Hafta sonu yani cumartesi ve pazar günleri ise aile hekimliği açık değildir ve hizmetlerden yararlanılamaz.

Sağlık ocakları resmi tatillerde açık mı?

Sağlık ocakları resmi tatillerde açık değildir.

Özetle sağlık ocağı çalışma saatleri şu şekildedir:

Hafta içi 08:00 – 17:00

Aile hekimi sorgulaması nasıl yapılır?

Aile hekimi sorgulaması, e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen bir uygulama olarak öne çıkar. Aile hekiminizi sorgulamak için sisteme T.C. kimlik numaranızı girerek e-Devlet üzerinden doktorunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Aile hekimi sorgulaması yaptıktan sonra ilçenizdeki sağlık ocağı ile iletişim kurup saatleri de öğrenebilirsiniz.

Sağlık ocaklarında kan tahlili, demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, kolestrol yağ ölçümü, sağlık raporu, gebelik takibi gibi birçok ücretsiz sağlık hizmeti almanız için belirli gün ve saatlerden hizmete açıktır.

Sağlık ocağı kan verme saatleri nelerdir?

Kan vermek isteyen birçok vatandaş, sağlık ocaklarındaki kan verme saatlerini öğrenmek istiyor. Sağlık ocakları kan alma saatleri belirlenmiştir ve bu belirlenen saatler dışında aile sağlık merkezlerinde kan alma uygulaması yapılmamaktadır. Kan verme saati sağlık ocaklarında sabah 8.30 ve 10.30 arasındadır. Aynı zamanda, bazı sağlık ocaklarında 11’e kadar kan verilebilir. Her gün belirli saatlerde alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir ve oradan sonuçlar çıkar. Sabahları alınan kan tahlillerinin sonuçları, en erken ertesi gün öğleden sonra doktorun eline ulaşır.

Aile hekimi nedir?

Aile hekimi, vatandaşın sağlık durumunu kontrol eden ve herhangi bir hastalıkları olup olmadığını belirleyen doktorların almış olduğu titrdir. Aile hekimleri, aile bireylerinde bulunan tüm yaş gruplarını tedavi edebilirler.

Aile hekimi ne iş yapar?

Aile hekiminin görevleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Hastaya tanı koymak ve reçete yazmak
  • Sağlık muayenesi yapmak
  • Yaşlı, engelli olan hastalara evlerinde sağlık hizmetinde bulunmak
  • Aşı yapmak ve bu aşıların takibini sürdürmek

Sağlık ocağında hangi tahliller yapılır?

  • Kan şekeri ölçümü
  • Evlilik için kan tahlilleri
  • Gebelik ( hamilelik) testi
  • Kolesterol ve yağ ölçümü testleri
  • Kansızlık demir eksikliği için tahliller
  • Folat (folik asit) testi
  • Guatr tahlilleri
  • Karaciğer, safra , böbrek fonksiyon tahlilleri
  • Vitamin B12 / D vitamini (vitamin eksikliği) testleri
  • Prostat tahlilleri
  • Kan grubu tahlilleri

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

OKB nedir, obsesif kompulsif bozukluk iyileşir mi?

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), fiksasyon adı verilen monoton tefekkürlere sahip bireyler tarafından tasvir edilen bir durumdur. Bu fikir onları rahatsız
Beslenme Sağlık

Hangi besinler gaz sancısına iyi gelir? Gaz sancısının nedenleri

Gaz, besinlerin bağırsaklarımıza ulaştığı sırada fermente edilmesi sırasında  oluşur. Gaz  yapan besinler genellikle ya gazlı içecekler ya da posa yönünden