Teknoloji

Telefon neden ısınır, telefon ısınmasının çözümleri nelerdir?

Günlük hayatın en büyük kurtarıcılarından bir tanesi olan ve hayatımızın büyük ölçüde merkezi olan cep telefonlarımız bazı durumlarda fazlasıyla ısınır. Bu durum kullanıcının korkmasına ve endişe etmesine neden olurken, cep telefonlarının bu denli ısınmasının nedenlerini ve ısınan telefonun geçmesi için nelerin yapılması gerektiğinden haberimizin detayında bahsedeceğiz. Bu yöntemleri uygulayarak cep telefonunuzu çok daha bilinçli bir şekilde kullanabilirsiniz. İşte cep telefonunu kullanımı etkili bir seviyeye çıkaran o yöntemler…

Cep telefonu neden ısınır?

Akıllı telefonların en büyük problemlerinden bir tanesi şüphesiz, ansızın büyük ölçüde ısınmalarıdır. Fazlasıyla ısınan cep telefonları kullanıcının endişelenmesine neden olan durumların başında gelirken, cep telefonunun ısınmasının pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin uygulanması sonucunda cep telefonunda fazlasıyla ısınma ve farklı durumlar ile karşılaşmak son derece mümkün olan durumların başında gelmektedir. Bilhassa android telefonlarda çok daha sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi olan cep telefonu ısınması problemi bir noktada son derece doğaldır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken durumların başında mutlak olarak ısınma seviyesi gelmektedir. Kullanıcının elini yakacak şekilde telefonda meydana gelen ısınmalarda çeşitli problemlerin olabileceğini düşünmeniz doğru olacaktır. Cep telefonunda meydana gelen ısınmaların en büyük nedenlerinden bir tanesi yazılımsal durumlardır.

Donanımsal problemler dolayısıyla cep telefonlarında ısınmalar sıklıkla yaşanılan durumlar arasında yerini almaktadır. Donanımsal nedenlerin yanı sıra, telefonun zorlanmasına neden olacak yüksek kalitedeki oyunlar da telefonun ısınmasına neden olmaktadır. Sürekli olarak oyun oynanmasın yanı sıra, kameranın fazlasıyla kullanılması, arka planda birden fazla uygulamanın çalışıyor olması, hareketli duvar kağıtlarının kullanılması da telefonun ısınmasına neden olmaktadır. Ancak bu ve bunun gibi nedenlerin tamamı cep telefonlarının üretiminde hesaba katılan durumlardan bir tanesi olurken, cep telefonlarının fazlasıyla ısınmanın altında yatan nedenlerden bir tanesi bataryanın şişmesi ya da batarya da meydana gelen başkaca sorunlar dolayısıyla cep telefonunda büyük ölçüde ısınma problemi ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Telefonunuzda yüksek ölçüde ısınma problemi yaşıyorsanız mutlaka teknik servise göstermeyi ihmal etmeyin.

Telefon şarj
Telefon şarj

Isınma problemini ortadan kaldıracak etmenler nelerdir?

Cep telefonunuzda meydana gelen ısınma problemini ortadan kaldırmak için uygulanması gereken belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin düzenli olarak uygulanması cep telefonunun ısınma problemini ortadan kaldırırken aynı zamanda cep telefonunuzu çok daha uzun yıllar kullanmanıza katkı sağlayacaktır. İşte cep telefonunda meydana gelen ısınma problemini yok etmeye yardımcı olan o yöntemler;

  • Telefonunu şarj ederken, telefonunuzu %80’e kadar şarj etmeniz pilin çok daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda ısınma problemini büyük ölçüde en aza indirgemektedir. Aynı zamanda cep telefonunu gece boyunca şarj ediyorsanız o noktada telefonun bulunduğu yerde fazlasıyla önemlidir. Telefonunuzun şarjını gerçekleştirirken çarşaf ya da yastık yerine soğuk ve düz bir zemin üzerinde kalması telefonun ısınma probleminin önüne geçecek önemli adımlardan bir tanesidir.
  • Telefonun arka planında birden fazla uygulamanın açık olması telefonun büyük ölçüde ısınmasına neden olan durumların başında gelmektedir. Telefonunuzda bulunan ısınma problemini yok etmek için telefonunuzun arka planında çalışan gereksiz uygulamaları kaldırmayı deneyebilirsiniz.
  • Kullanmadığınız uygulamaları cep telefonunuzun hafızasında tutmak yerine, kaldırmayı deneyebilir ve hafızanızın dolmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Cep telefonunuzu uçak modunda kullanmak belli başlı ayarların devre dışı kalmasına yardımcı olacağı için çevrimiçi olmadığınız zamanlarda cep telefonunuzu uçak modunda kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede cep telefonunuz ısınmayacak ve cep telefonunuzun şarjı uzun süre gidecektir.
  • Cep telefonunuzun parlaklığını çok aydınlık olarak kullanmanız şarjınızın kısa süre içerisinde bitmesine neden olurken aynı zamanda cep telefonunda çeşitli ısınmaların oluşmasına neden olmaktadır. Orta parlaklıkta kullanmak hem telefonunuz hem de göz sağlığınız açısından önemlidir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Android cihazlarınızda internet ayarları nasıl yapılır?

  • Eylül 20, 2022
Android telefon ve tabletlerinizde internet ayarları, genellikle şebeke sağlayıcılar tarafından otomatik olarak yapılır. Fakat bazı durumlarda internet ayarlarının manuel olarak
Hobi Spor Teknoloji

Yeni trend online spor nasıl yapılır?

Spor yapmak isteyen insanlar, online spor yapmak konusunda daha çok bilgi almaya başlamıştır. Online sporlarda, bir diyetisyen ve spor hocasının