Biyografi

Cemal Özgörkey kimdir, Cemal Özgörkey ne iş yapıyor?

Ülkemizde yaşayan bazı insanların gerek medya ile olan ilişkisinden dolayı gerek ise ilgi alanlarımızda başarılı insanlar olmalarından dolayı isimlerini sıkça duyarız ancak kim olduklarını bilmeyiz. Daha kapsamlı bir araştırma yaparak öğrenebileceğimiz bu kişilerin hayatlarını araştırarak konuya hakim olma imkanı bulabiliriz. Sizler için Cemal Özgörkey’in hayatını ve Cemal Özgörkey hakkında bilinmesi gerekenleri araştırdık.

Cemal Özgörkey kimdir?

Cemal Özgörkey, 1959 yılı doğumlu Türk iş insanıdır. 1959 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Cemal Özgörkey, ünlü iş insanı Ahmet Nevzat Özgörkey ile Lale Özgörkey’in oğlu olarak dünyaya geldi. 3 çocuklu bir ailenin 2 erkek çocuğundan biri olan Cemal Özgörkey, akademik eğitimlerini sırası ile İzmir, İstanbul ve Amerika’da almıştır. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini İzmir Saint Joseph okulundan tamamladıktan sonra lise eğitimini almak üzere İstanbul’a gelen Cemal Özgörkey, liseyi Galatasaray Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimi alacağı zaman lisans eğitimi için Amerika’ya gitti. Atlanta’da Oglethorpe Üniversitesi’nde Uluslararası Finans bölümünde tamamladı. Eğitimlerinin ardından babası gibi bir iş insanı olarak kariyer hayatına başladı.

Cemal Özgörkey kariyeri

Cemal Özgörkey, Atlanta Oglethorpe Üniversitesi eğitimini tamamladıktan sonra stajını Coca-Cola’da yaptı. Daha sonra ise 1984 yılında Türkiye’ye döndü. Cemal Özgörkey’in babası Ahmet Nevzat Özgörkey, 1967 yılında Özgörkey Holding’i kurdu. Ardından Nevzat Özgörkey Ege ve Akdeniz’de toplam 4 ve Romanya’da 2 olacak şekilde 6 Coca-Cola şişeleme fabrikası kurdu. Aynı zamanda Nevzat Özgörkey Anadolu Efes’in Türkiye’deki ilk fabrikasını kuran isimdir. Cemal Özgörkey eğitimlerinin ardından Türkiye’ye gelerek iş hayatına Özgörkey Grubu Coca-Cola şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğü pozisyonunda başladı. Daha sonra 1987 yılında Coca-Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevine geldi.

Cemal Özgörkey, bu görevin ardından 1990-1996 yılları arasında ise Özgörkey Grubu Fabrika Yönetimlerinden Sorumlu Genel Koordinatör Yardımcılığı görevi yaptı. Cemal Özgörkey bu görevin ardından ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde çalışma hayatına devam eden Cemal Özgörkey, Özgörkey Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Başarılı iş insanı aynı zamanda Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor. Cemal Özgörkey 2009 yılından beri meyve ve sebze suyu konsantresi sektöründe faaliyet göstermeye devam ediyor.

Cemal Özgörkey aynı zamanda b 2008-2010 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve Galatasaray Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen iş insanı Cemal Özgörkey, 1990 yılında kurulan Ege Genç İş Adamları Derneği kurucu üyeliğini yaptı. 1991-1996 yılları arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığı yaptı. günümüzde hala İzmir ve İstanbul Atlıspor kulüpleri üyeliğine devam etmektedir.

Cemal Özgörkey evli mi?

İzmir’de doğan ve ülkemize pek çok yerde yer alan fabrikalar, şirketler ile iş hayatına devam eden başarılı iş insanı Cemal Özgörkey hakkında en çok merak edilen bilgilerden biri başarılı iş insanının evli olup olmadığı. Cemal Özgörkey, ilk evliliğini 23 eylül 1995 tarihinde Jülide Ateş ile yaptı. Bu evlilik kısa sürdü ve çift 29 Mart 1996 tarihinde boşandı. Cemal Özgörkey bu boşanmadan sonra bir süre evlenmedi ve ikinci evliliğini 28 Kasım 2010 tarihinde Elif Basım ile yaptı.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Biyografi

Deniz Gezmiş kimdir? Deniz Gezmiş nereli ve neden idam edildi?

Deniz Gezmiş, Türkiye’de belki de en çok araştırılan isimlerden. 6 Mayıs 1972 yılında, arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile
Biyografi

Yonca Evcimik kaç yaşında, Yonca Evcimik kimdir?

Döneminin en popüler isimlerinden bir tanesi olan Yonca Evcimik, son dönemlerde arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklar arasında yer alırken, Yonca