Makyaj süngeri nasıl temizlenir?
Son dönemlerde daha ok yaygınlaşan ve gelişen makyaj kültürü ile birlikte kadınlar arasında daha farklı makyaj stilleri ve yaygın kullanılan makyaj malzemeleri hakkında bilgi alma isteği oluştu. Makyaj kültürünün yaygınlaşması ile birlikte bir kolaylık olarak ortaya çıkan makyaj süngerlerinin de ne için kullanıldığı ve nasıl kullanımının gerçekleştirildiği merak edilenler arasında yer alıyor. Makyajı kolaylaştıran makyaj süngerlerinim nasıl kullanıldığını ve nasıl temizleneceğini sizler için araştırdık.
Makyaj süngeri nedir?
Makyaj kültürünün kadınlar arasında yaygınlaşması ile birlikte makyaj malzemeleri zamanla evirilmeye başladı. daha kolay kullanıma sahip makyaj malzemelerinin kremsi yapılara gelmesi ve toz boya gibi kullanılan makyaj ürünlerinin azalması ile birlikte bu kremleri cilde uygulamak için kullanılmak üzere makyaj süngerleri üretildi. Makyaj süngerleri daha çok en rengini ayarlamak için kullanılan fondöten gibi makyaj malzemelerinin cilde yayılması için kullanılıyor.
Makyaj süngeri nasıl kullanılır?
Makyaj süngerleri basit kullanımı ile dikkat çeken makyaj malzemeleridir. Makyaj süngerinin kullanımı için uğraş vermeye gerek bile yoktur. Yapmanız gereken tek şey cildinize uygulayacağınız fondöteni birkaç damla olarak cildin belirli yerlerine dokundurmak ve daha sonra makyaj süngeri ile bu fondöteni cildinize sürebilirsiniz. Makyaj süngerleri basit işlevli ve kullanışlı olması ile tercih edilen makyaj malzemeleridir.
Makyaj süngeri nasıl temizlenir?
Sürekli olarak cilde fondöten uygularken kullanılan makyaj süngerleri belirli bir süre sonra fondötenin farklı bir tonunu kullanmak isteyenler tarafından temizlenmesi gereken bir ürün. Temizlenmediği takdirde makyaj süngeri iki farklı tonda fondöten kullananlar için ton kaçmasına yol açacaktır. Aynı zamana sürekli olarak makyaj malzemeleri ile kullanıldığı için cilde zarar vermemesi açısından temiz kalmalıdır. Bu nedenle makyaj süngeri kullanıldıktan sonra temizlenmelidir. Makyaj süngeri temizlemek isteyenler için makyaj süngeri temizleme yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Bebek şampuanı ile temizlenebilir
Makyaj süngerlerinin dokusunun yumuşak kalması için ne ile temizleyeceğinizi de bilmeniz gerekiyor. Makyaj süngerinin dokusuna zarar vermemek adına bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu ile temizlenmemelidir. Aynı zamanda bu maddeler cilde de zarar vereceği için bebek şampuanı çok daha sağlıklı ve doğru bir tercih olacaktır. Bu işlem uygulamak için ilk olarak makyaj süngerini bir süre suyun altında ovalayın. Daha sonra az miktarda bebek şampuanını makyaj süngerine sıkın ve ovalamaya başlayın. Bu şekilde 45 saniye ılık suyun altında süngeri ovalayarak temizleyin. Sünger şampuandan arındıktan sonra fazlalık suyunu kağıt havlu ile alın.
Hindistan cevizi yağı ile yumuşatın
Makyaj süngerini temizlemek için bebek şampuanı kullanacak olanlar bununla birlikte Hindistan cevizi yağı da kullanabilirler. Süngerin yapısına işleyecek olan Hindistan cevizi yağı hem süngerin yumuşak kalmasını hem de cildinizi rahatlatmasını sağlar. Hindistan cevizi yağı ile makyaj süngeri temizlemek için ilk olarak Hindistan cevizi yağı ve bebek şampuanını makyaj süngerine yedirin ve ovalamaya başlayın. Daha sona ılık su kullanarak süngeri hem yağdan hem de şampuandan arındırın.
Sabun da kullanabilirsiniz
Makyaj süngerlerini temizlerken kullanabileceğiniz bir başka ürün el ve yüz temizliğinde kullanılan sabunlardır. El ve yüz temizliğinde kullanıldığından hem dengeli nem seviyesinde hem de sağlıklı bir yapıda üretilen sabunlar makyaj süngerlerinin temizliğinde kullanılabilir. Sabun ile makyaj sünger temizlemek için ilk olarak süngerinizi ılık bir suya bırakın ve şişmesini bekletin. Ardından sıvı sabun ve zeytinyağı kullanarak makyaj süngerini iyice köpürtün. Son olarak süngeri ılık su ile yıkayın ve tüm sabunun çıkmasını sağlayın.
Sıcak su kullanmayın
Makyaj süngeri temizliğinde sıcak su kullanırsanız, bu durumda kaynar seviyedeki su süngerin yapısına zarar vermeye başlayacaktır. Hassas bir yapısı olan makyaj süngeri sıcak su ile temas ettiğinde daha sonra sertleşmeye başlayabilir. Daha sert ve daha kolay parçalanabilir bir yapıda kamasını istemiyorsanız, süngerinizi kaynar seviyede sular yerine ılık su ile temizlemenizi tavsiye ediyoruz.