Güzellik

Cilt bakımının önemi: Cilt bakımı sırasında dikkat edilecek noktalar nelerdir? Gözenekleri yok etmek ve sağlıklı bir cilt için 3 tüyo

İnsan cildi çok hassas ve birden fazla katmandan meydana gelmektedir. Her katmanın kendine göre bir görevi bulunmaktadır. Özellikle yüz bölgesi cildin en önemli bölümünü oluşturmaktadır. Çünkü dış uyaranlara en fazla maruz kalan bölge yüz çevresidir. Yüz çevresinde insanların en çok dert yakındığı konulardan biriside gözeneklerdir. Çok fazla açık olması hoş olmayan bir görüntü oluşturduğundan genellikle pek sevilmemektedir. Bunun için çeşitli ilaçlar, kremler ve kimyasal içerikli ürünler kullanılmaktadır. Temel amaç gözeneklerin daha küçük olması ve sıkılaşmasıdır. Gözenekler aslında vücudun nefes almasını sağlamaktadır. Ayrıca cildin nemli kalmasını sağladığından kuruluğu önlemektedir. Gözenekleri nefes almayı sağlayan küçük kanallar olarak tanımlasak yanlış olmayacaktır. Ancak gözenekler özellikle makyaj kalıntıları başta olmak üzere toz, kir ve toksin maddelerin yüze temas etmesi ve uzun süre kalmasıyla oluşmakta ve çok kötü bir görünüme neden olmaktadır. Burada yapılan en büyük hata yüz temizliğinin zamanında ve yeterli şekilde yapılmıyor olmasıdır. Bu da beraberinde pek çok problemi meydana getirmektedir.

Her insanın cilt yapısı birbirinden farklı olduğu için dış uyaranlara karşı alacağı zarar değişebilmektedir. Ancak bu ortak bir sorun olduğundan cilt temizliğine gereken önem mutlaka verilmelidir. Her insan ideal bir cilde sahip olmak istemektedir. Ancak bunu başaran çok az insan bulunmaktadır. En ufak şeylerde bile hemen kimyasal içerikli maddelere, kremlere ve ilaçlara başvuran insanlar zamanla cilt sağlığını tehlikeye atmaktadırlar. Bunun yerine doğal yöntemler kullanan çok az insan olduğundan sağlıklı ve ideal bir cilde de çok az insan sahiptir. Tüm insanlar daha sağlıklı, güzel, parlayan ve canlı bir görünüme sahip olmak istemektedir. Bunu yapmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Her insanın cilt yapısı farklı olabilir. O yüzde her cilde aynı ürünleri kullanmak ve ya aynı uygulama adımlarını atmak hiç istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir. Onun için bireye özgü adımlar ve yollar kullanılmalıdır.

Cilt bakımı yaparken nelere dikkat edilmelidir?

  • Sağlıklı ve güzel görünen bir cildin ilk kuralı rutindir. Rutinden kasıt temizlik yapmaktır. Ancak bu temizlik ne sürekli olmalı ne de arada bir olmalı. Rutini bozmadan belli bir zamanı bulunmalıdır. Düzenli olarak bu işlem yapılmalıdır.
  • Cilt için kullanılacak ürünlere mutlaka bakılmalıdır. Kalitesi, tarihi ve içeriği mutlaka dikkate alınmalıdır. Çünkü istenmeyen bir durumun olmasına neden olabilmektedir. Yanlış bir ürünün kullanımı sonucunda cilt sağlığı tehlikeye düşebildiğinden mutlaka doğru ürünü doğru zamanda kullanmak gerekmektedir.
  • Her ürün her vakitte kullanılmamalıdır. Tüm ürünler dengeli bir şekilde kullanılmalıdır. Birinden çok fazla diğerinden ise az bir miktar alınmamalıdır. Ürünler istenilen zamanda da asla kullanılmamalıdırlar. Zamanı gelmeden kullanılmamalıdır. Çünkü vücudun ani değişimler yaşamasına ve zarar görmesine sebebiyet verebilmektedir.
  • Alınacak ürünün mutlaka cilt yapısıyla uyumlu olması gerekmektedir. Örneğin yağlı bir cilde sahip birisine nemlendirici verilmemelidir. Kuru ciltlere ve yağlı ciltlere ihtiyaç duyulan ürünlerin verilmesi çok önemlidir.

İnsan cildi kişinin ruhsal durumunu direk etkilediğinden mutlaka üzerinde durması gereken bir kondur. Fiziksel görünüşte meydana gelen değişimler insan psikolojisini de şekillendirmektedir. İnsanların daha mutlu ve uyumlu olması genellikle sağlıklı bir cilde sahip olmakla özdeşleştiğinden bu konu mutlaka dikkate alınmalı ve ona göre hareket edilmelidir. Çoğu insan bu durumdan hemen kurtulmak adına çeşitli ilaçlar ve kimyasallar kullanmaktadır. Bunlar cilde fayda yerine zamanla çok büyük zararlar vermektedir. Bazı durumlarda iş çok ciddiye binmekte ve cilt kanseri gibi geri dönüşü çok zor problemlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ciltte meydana gelen sorunların birden fazla nedeni bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak makyaj kalıntıları, tozlar, kirler, havadan bulaşan toksin maddeler ve daha pek çoğu örnek verilebilir. Bunlar gün içinde cildimize temas eden zararlı maddelerdir. Onun için mutlaka düzenli bir şekilde cilt temizliğine önem verilmelidir. Bazı zamanlar insanlar bunu çok hafife aldıklarından bu durumu aksatmaktadırlar. Ancak bu durumun cevabı kötü sonuçlar olduğu zaman zarardan dönmek için pek çok farklı yola başvurulmaktadır. Tüm bunların oluşmaması için düzenli cilt temizliği yapmak en doğrusu ve en mantıklısı olacaktır. Daha sıkı ve güzel bir cilt için belli başlı uygulamalar bulunmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde bu uygulamaların işe yarama olasılığı çok yüksektir. Bu uygulama adımlarını şu şekilde özetleyebiliriz;

  • Sağlıklı bir cilt için uyku kalitesi çok fazla önem arz etmektedir. Ciltte bulunan hücreler geceleri yenilendiği için uyku çok büyük bir önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar ortalama bir yetişkinin günde en az 7 ile 8 saat kadar uyuması gerektiğini belirtmektedir.
  • Sağlıklı bir beden için spor mutlaka yapılması gerekmektedir. Spor sayesinde vücudun daha aktif çalışması ve kendini yenilemesi sağlandığından güzel bir cilt için çok kritik bir rol oynamaktadır. Spor sayesinde vücutta birikmiş olan toksin maddeler (zararlı maddeler) ter sayesinde vücuttan atılmaktadır. Bu da daha güzel, sağlıklı ve parlak bir cilt demektir.
  • Sağlıklı ve düzeli beslenmek hem cilt sağlığı için hem de genel sağlık için çok önemlidir. Sürekli protein ve ya sürekli karbonhidrat kullanmak çok büyük problemlere kapı araladığından beslenmeye mutlaka dikkat edilmelidir. Özellikle sebze ve meyve tüketimini arttırmak cilt sağlığı için çok önemlidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri sebze ve meyvelerle karşılayabiliriz. Tüm bunlarda daha güzel bir cildin oluşmasını sağlamaktadır.
  • Alkol, sigara, uyuşturucu madde ve fast food gibi zararlı maddeler kullanmak cilt sağlığı açısından çok zararlıdır. Özellikle sigara ve alkol cilt hücrelerine zarar verdiğinden cildin yenilenmesini engellemektedir. Bunlarda daha kötü bir görünümün olmasını sağlamaktadır. Cilt sağlığı için mutlaka bu zararlı maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Tüm bu sayılan nedenler cildin daha yaşlı gözükmesine ve kirli olmasına sebebiyet vermektedir. Kendi kendini yenileyemeyen cilt zamanla çökmekte ve düzeltilmesi için çok fazla ilaçlara maruz kalmaktadır. Özellikle gözeneklerin oluşmasını sağladığından cildin daha kötü bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Peki, gözeneklerden kurtulmak için neler yapılmalıdır? Daha sık ve güzel bir cilt için neler yapılmalıdır? İşte detaylar…

Ölü hücreleri temizlemek;

Ciltte meydana gelen değişimlerle ölü hücreler oluşmaktadır. Bu ölü hücreler zaman ciltte birikerek kirlere neden olmaktadırlar. Bu da gözeneklerin oluşmasına neden olmaktadır. Onun için mutlaka ölü hücrelerin vücuttan arındırılması gerekmektedir.

Limon suyu kullanmak;

Limon hiç kuşkusuz gözeneklerin sıkılaşmasında en çok kullanılan doğal yöntemdir. Üstelik tamamen doğal olduğu için de cilde çok büyük zararlar vermemekte ve cildi tahriş etmemektedir. Cildi mikroplarda, kirlerden, toksin maddelerde, bakterilerden arındırmakta çok işe yaramaktadır. Tüm bunlar gözeneklerin daha sıkı olmasını sağlamakta ve cildin güzel görünmesini sağlamaktadır.

Aloe vera kullanmak;

Yüzyıllardır tıbbi amaçla kullanılan aloe vera, cilt sağlığı için de çok önemli bir yer tutmaktadır. Yaklaşık 500 türü bulunan aloe vera içeriğindeki maddeler ile cilt sağlığını çok fazla etkilemektedir. Özellikle günümüzde kremlerde ve yağlarda çok aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Kozmetik sektörünün vazgeçilmez yapı taşlarından birisi olan aloe vera, gözeneklerin kapatılmasında, cildin daha parlak olmasında, cildin daha sağlıklı ve parlak olmasında çok aktif rol oynamaktadır. Özellikle jel kıvamında olması onun daha rahat kullanılmasını sağlamaktadır. Tüm cilt problemlerine iyi gelmekte ve çok fazla kullanılmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Yüzdeki lekeleri nasıl yok edebiliriz? Cilt lekelerini tedavi etmenin doğal yöntemleri

Kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen herkes cildinin lekelerden arınmış güzel bir görünüm içerisinde olmasını ister. Cildin sağlıklı ve güzel
Güzellik

Kepeğe karşı etkili şampuan ile tüm kepeklere son. Kepeği önleyen şampuanlar nelerdir?

Kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen herkes saçlarının temiz ve kepekten arınmış bir görünüm içerisinde olmasını ister. Saçların derinlemesine temiz