Beslenme

Uyumadan hemen önce ‘elma yemenin’ faydası mı yoksa zararı mı var?

Yatmadan önce tüketeceğiniz bazı besinler, sağlık açısından oldukça faydalı olabilmektedir. Bununla birlikte bazı besinler de uyumadan tüketildiğinde zararlı olabilmektedir. Peki ya akşam uyumadan öne elma yemek ne kadar mantıklı bir seçenek? Bu yazımızda sizlere, gece elma yemenin yararlarından bahsedeceğiz.

Gece uyumadan önce elma yemenin faydaları nedir?

Uzmanlar, uyumadan önce elma yenmesi gerektiğini tavsiye ediyor. Bunun nedeni ise elmanın içeriğinde yer alan sağlıklı besin maddelerinin insan sağlığına olan faydaları. Eğer iyi bir gece uykusu çekmek istiyorsanız, geceleri yaptığınız atıştırmalıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer geceleri sağlıksız bir şekilde atıştırmalık yerseniz, iyi bir uyku çekemez ve ayrıca kolayca kilo alırsınız. Geceleri elma tüketmenin birçok farklı faydası bulunuyor. Bu faydalar sayesinde çok daha rahat bir uyku ile birlikte kilo problemlerini de ortadan kaldırabilirsiniz. Gelin hep brilikte gece uyumadan önce elma yemenin faydalarını inceleyelim.

Açlığı önler

Bazı geceler oturduğunuz zaman birden bire acıkabiliyorsunuz. Bu açlığı engellemek için de insanlar genellikle sağlıksız atıştırmalıkları tercih ediyor. Bu tür sağlıksız atıştırmalıkları tüketmek ise kişinin kolayca kilo almasına neden olabilir. Bu yüzden de geceleri yatmadan önce bu tür sağlıksız besinleri tüketmek, gece yavaş olan metabolizmanız nedeni ile kolayca sindirilmez ve yüksek kalorisi nedeni ile de yağ olarak vücutta depolanır. Ancak gece uyumadan önce yeşil elma yerseniz, hem açlığı bastırmış olarak hem de bazal metabolizmayı hızlandırmış olacaksınız. bazal metabolizma, geceleri uyurkenki çalışan metabolizma hızınızdır. Bazal metabolizmanız ne kadar hızlı ise o kadar kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. Yeşil elmanın yüksek lif oranı sayesinde bağırsakların çalışması sağlanır. Daha hızlı ve daha verimli çalışan bağırsaklar da kabızlık gibi bazı problemlerin önlenemesinde etkili olurken, aynı zamanda sabah uyandığınızda kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

Uykuyu destekler

Yeşil elma içerisindeki besin maddeleri, stresi seviyesini dengeler. Bununla birlikte sinir sistemini yatıştıran yeşil elma, günün yorgunluğunu çok daha kolay bir şekile üzerinizden atmanızı sağlar. Aynı zamanda sinir sistemini yatıştıran yeşil elma, içerisindeki B6 vitamini ve potasyum sayesinde çok daha kolay bir şekilde uyumanızı sağlamış olacaksınız. Bunlara ek olarak uyku kalitesini en az iki kat artıran elma, sabah çok daha rahat bir şekilde uyanmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden de uzmanlar, geceleri uyku problemi çeken kişilerin daha raha bir şekilde uyumasını sağlayacaktır. Bu yüzden de uykusuzluk problemi yaşayan kişilerin uyumadan önce elma tüketmesi öneriliyor.

Geceleri uyumadan önce elma yemenin bir zararı var mı?

İnsanların en merak ettiği konulardan biri de geceleri uyumadan önce elma yemenin bir zararının olup olmadığını düşünüyor. Eğer sağlıklı bir beslenme düzeniniz varsa, geceleri elma tüketmeniz zararlı olabilir. Ancak bu daha çok kilo açısınan oluyor. Çünkü elmanın belirli bir kalorisi bulunuyor. Eğer siz gün içerisinde çok fazla kalori aldıysanız, geceleri yatmadan önce elma yeseniz daha fazla kalori almış olacağınız için kilo problemleri yaşayabilirsiniz. Ancak bunun dışında geceleri uyumadan önce elma yemenin herhangi bir sıkıntısı bulunmamaktadır.

Elmanın besin değerleri nedir?

Elma, besin değerleri açısından oldukça zengin bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. C vitamininden potasyuma kadar birçok farklı vitamin ve minerale yer veren elma, aynı zamanda bu kadar içeriğe rağmen düşük kalorisi ile dikkat çekmektedir. Yüksek orandaki lif oranı ile brilikte elma, kişinin uzun süreler tok kalmasını sağlayarak diyetlerine yardım ediyor. Elmanın besin değerleri tablosu şu şekildedir:

Besin değerleri100 gram1 Adet
Karbonhidrat (g)13.8112.43
Protein (g)0.260.23
Yağ (g)0.170.15
Lif (g)2.42.16
Kolesterol (mg)00
Sodyum (mg)10.9
Potasyum (mg)10796.3
Kalsiyum (mg)6,00TL5.4
Vitamin A (iu)5448.6
Vitamin C (mg)4.64.14
Demir0.120.11

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal