Güzellik

Çene hattı nasıl belirginleştirilir?

İnsanlar, estetik ameliyatlar yaptırtmadan önce çene hatlarını nasıl daha belirgin kılabileceklerini araştırmaktadır. Güçlü ve keskin çene hattı, kendine güven ve otoriteyi simgelemektedir. Çene hattı kişinin yüz yapısına ve genetik etmenlere göre değişebilmektedir. Ancak yine de bazı yöntemler sayesinde çene hattını olabildiğince en keskin haline getirebilmek mümkün. Çene hattını daha görünür kılmak için yapmanız gereken bazı detaylar var. Bu detayları doğru bir şekilde uygulayabilirseniz, çene hattınız olduğundan çok daha belirgin bir hale gelecektir. Bu yazımızda sizlere, çene hattının nasıl daha belirgin bir hale getirilebileceğinden bahsettik.

Çene hattını belirginleştirmek için neler yapmak gerekir?

Çene hattını daha görünür kılmak için yapmanız gereken bazı egzersizler var. Ancak sadece egzersizler yeterli olmuyor. Çünkü yüz bölgesinde birikmiş olan yağlar çene hattının belirgin olmasını engelliyor. Bu yüzden de beslenme alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu gibi birçok farklı detaya dikkat ederek, çene hattını daha belirgin bir hale getirebilir ve belirgin olan çene hattı görünümünüzü kalıcı olarak tutabilirsiniz. Gelin hep birlikte çene hattının nasıl daha belirgin olabileceğini inceleyelim.

Çene kaldırma hareketi

Çene kaldırma hareketini düzenli bir şekilde uygularsanız, çene hattının oradaki kasları çalıştırmış olacaksınız. Bu sayede de çene hattının daha belirgin görülebilmesini sağlayabilirsiniz. Çene kaldırma hareketini yapabilmek için öncelikle kafanızı yukarı doğru kaldırın ve ardından da sizden yukarıdaki bir şeyi öpüyormuşsunuz gibi dudaklarınızı büzün. Bu sayede çene çevresindeki kasları çalıştırmış olacaksınız. Bu hareketi 10 kere tekrarlaman yeterli olacaktır. Bir kere yaptığınızda ise 5 saniye kadar dudaklarınızın büzük bir şekilde durması yeteli olacaktır. Bu hareketi her gün 10 kez yapmanız yeterli olacaktır.

Sürekli sakız çiğneyin

Sakız çiğnemek, çene ve yüzdeki kasların birçoğunu sürekli olarak çalıştırmaktadır. Bu yüzden de çene hattını belli etmek istiyorsanız, düzenli bir şekilde sakız çiğneyin. Bu şekilde çene kemiğini kaplayan kasları çalıştıran bu hareket ile çene hattını belirgin bir hale getirebilirsiniz. Ancak çene hattını belirginleştireceğim diye dişlerinizden olmayın. Bu yüzden de şekerli sakızlar yerine daha çok tadı olmayan sakızlar çiğneyin. Bu şekilde diş sağlığını da korumuş olacaksınız.

Sürekli gülümseyin

Gülümsek, yüzümüzdeki en az 5 farklı kası çalıştırmaktadır. Bu kasların geneli ise çene hattının yoğun olduğu bölgelerdedir. Bu yüzden de sürekli olarak gün boyunca gülümserseniz, çene hattınızı daha belirgin bir hale getirebilmeniz mümkün. Yüzünüz ile ilgili ne kadar fazla egzersiz yaparsanız, yüzünüz o kadar sıkı görünecektir. Gülümsemek de yüzünüz için harika bir egzersiz olacaktır.

Uykusuz kalmayın

Uykusuz kalmak da çene hattın daha az belirgin olmasında önemli bir etmendir. Çünkü uykusuz kalmak, çene çizgisinin düşmesine neden olacaktır. Eğer ki günde 8 saat uyursanız ve iyi bir uyku düzeniniz varsa, çene hattınız normalden çok daha belirgin olacaktır.

Karbonhidratlardan uzak dur

Sadece egzersiz ve bazı yöntemler ile çene hattını daha belirgin bir hale getiremezsiniz. Çene hattını daha belirgin bir hale getirmek istiyorsanız, yediğiniz yemeğe dikkat etmeniz gerekiyor. Daha düzgün bir beslenme rutininiz olursa, çene hattınızdaki yağ oranı azalacak ve bu şekilde de çene hattınızda sadece kas kalacak. Bu da çene hattının daha sıkı ve daha belirgin gözükmesini sağlayacaktır. Bu yüzden de hayatınızdaki rafine karbonhidrat oranını sıfıra indirin. Eğer yapamıyorsanız bile minimum düzeyde tüketin.

Tuzu azaltın

Karbonhidrat ile brilikte hayatınızdan tuzu da azaltmanız gerekiyor. Çünkü bol tuzlu yemek tüketmek, ödem toplamanıza neden oluyor. Ödemler de vücutta şişkinliklere neden oluyor. Bu şişkinlikler yüzünüzde de olabildiği için çene hattının daha belirgin görünmesini engellemiş olacaksınız. Eğer daha iyi bir çene hattı istiyorsanız, kesinlikle yediğiniz yemeklerdeki tuzu azaltmanız gerekiyor. Aynı şekilde gluten miktarını da azaltmak çene hattının daha belirgin olmasını sağlayacaktır. bununla birlikte bol tuzlu atıştırmalıkları da hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak
Güzellik

Korelilere benzemenin yolları nelerdir?

Koreli kadınların güzellikleri hemen hemen her toplum tarafından onaylanan durumlar arasında yer alırken, Koreli kadınların güzellik sırlarını haberimizin bu bölümünde