Yaşam Yemek Tarifi

Japonların fit kalmasının sırrı ortaya çıktı. Japon çorbası nasıl yapılır?

Dünya mutfağını merak eden bireyler farlı ülkelerde hazırlana yöresel yemekleri hazırlayarak hem mutfaklarında bir yenilik sağlamayı hem de yemek kültürlerini geliştirmeyi hedefliyorlar. Farklı mutfak kültürlerine ait bazı yemeklerin hazırlanması ile birlikte bireyler tarif listelerine eşsiz yemekler ekleyebilirler. Bu yemeklerden biri olan Japon kültürü ile özdeşleşmiş bir yemek olan Miso çorbası ya da daha çok bilinen adı ile Japon çorbasının nasıl yapılacağını sizler için araştırdık.

Miso çorbası nedir?

Japon kültürünün vazgeçilmez ögelerinden olan Miso çorbası ya da daha ok bilinen ismi ile Japon çorbası, sebzeli olarak hazırlanan bir çorba çeşididir. Temele bakıldığında iki çeşit Miso çorbası bulunmaktadır. Normal Miso çorbası bilinen klasik şekilde hazırlanan Miso çorbası olarak tarif edilirken, bir de kırmızı Miso çorbası vardır Kırmızı Miso çorbası hazırlamak isteyenler standart çorbanın içerisine soya sosu ilave ederek bu rengi ve kıvamı elde edebilirler. Miso çorbası Japon mutfağının temel iki çorbasından biri olarak bilinir. Mevsimsel bir çorbadır ve kültürel hazırlama, tüketme biçimleri vardır. Miso çorbası yumuşatılmış miso sosu ve dashi ile hazırlanır.

Miso çorbası nasıl yapılır?

Miso çorbası geleneksel bir Japon çorbası olarak hazırlandığından hazırlanış biçimi ve içerisinde kullanılan malzemeler oldukça önemlidir. Japon çorbası olarak da bilinen Miso çorbası hazırlamak için içerisindeki geleneksel malzemelerin de bilinmesi gerekiyor. Miso soya fasülyesi püresi olarak bilinmektedir. Miso çorbası içerisindeki malzemeler şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Miso çorbası malzemeleri

  • 80 gram miso (soya fasülyesi püresi)
  • 40 gram tofu peyniri (zar şeklinde doğranmış olacak)
  • 8 gram zar şeklinde doğranmış wakame (yosun)
  • 600 ml balık suyu
  • 5 gram kobu (kurutulmuş deniz yosunu)
  • 5 gram katsubishi (kuru orkinos yongası)
  • 4 gram Çin tuzu ya da normal tuz
  • 20 gram soya sosu
  • 750 ml su
  • 2 gram ince doğranmış taze soğan

Miso çorbası hazırlanışı

Miso çorbası hazırlamak için ilk olarak kobu, miso ve katsubishi malzemelerini bir tencereye alın, üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakın. Ardından kaynatma işlemi tamamlanınca suyu süzün ve bir başka tencereye alarak üzerine tofu ile yosun ilave edin. Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kasesine alın ve çorbayı üzerine yeşil soğan serperek servise hazır hale getirin. Tüm bu süreçte malzemeleri kullanırken tek bir tencerede işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu hazırlanış direkt olarak geleneksel tarif olsa da, tüm malzemeleri bir arada kaynatarak da farklı bir tarzda Miso çorbası hazırlayabilirsiniz.

Fit kalmanız ayardım ediyor

Miso çorbası Japonların fit kalmasının sırrı olarak da bilinir. Miso çorbasının bir kasesinde yalnızca 35 kalori değerindedir. İçerisine eklenen malzemeler ile Miso çorbasının kalori değeri değişiklik gösterebilecek olsa da, standart olarak hazırlanan Miso çorbası yalnızca 35 kalori değerinde olup, bol malzemeli bir çorba olduğu için doyurucudur. Miso çorbası hazırlayarak sizler de hem fit kalabilir hem de yeni bir yemek kültürünü sofralarınıza dahil etmiş olabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Manalı kısa güzel sözler. Manalı kısa ve güzel sözler nelerdir?

Eşe dosta göndermelik, kişinin mutlu olmasını sağlayacak belli başlı sözler bulunmaktadır. Bu sözlerin sosyal platformlar üzerinden gönderilmesi kişilerin birbirlerini mutlu
Yaşam

Camdaki çizikler nasıl geçer? Camdaki çizikleri geçirmek artık çok kolay

Temizlik konusunda yapılan yanlışlar bazen eşyalarımıza zarar vermemize neden olabilir. Daha çok yanlış yapılan temizliklerde verile fiziksel hasarlardan olan ve