Sağlık

1 gece boyunca suda bekletip, sabah içince ne olur?

Ceviz, sadece lezzetli bir kuru yemiş değil, aynı zamanda beyin sağlığına da fayda sağlayan bir besin. Çeşitli hamur işlerinde ve tatlılarda kullanılan ceviz, beynin en iyi dostlarından biri. Bununla birlikte, cevizin sunduğu faydalar sadece bununla sınırlı değil. Ceviz suyu, daha az bilinen fakat şaşırtıcı sağlık faydalarına sahip bir içecek olarak öne çıkıyor.

Faydalarının say say bitmediği ceviz, suyu ile de faydalarını sağlamaya devam ediyor. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilen bu şifa kaynağı, sağlamış olduğu faydaların yanı sıra kilo vermek isteyenlerin de ilk tercih ettiği besinlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İçeriğindeki sağlıklı yağ asitleri sayesinde beyin sağlığına da iyi gelen ceviz, Parkinson ve Alzheimer gibi birçok ciddi hastalığa yakalanma olasılığınızı da düşürmektedir. Bu yazımızda sizlere ceviz suyunun mucizevi faydalarından bahsedeceğiz.

Ceviz suyunun faydaları nedir?

Eviz suyu, tam bir şifa içeceği olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca ceviz suyunun çok kolay bir şekilde hazırlanabilmesi, insanların bu sağlıklı içeceği tüketme isteğini bir hayli arttırmaktadır. Ceviz suyunun faydalarına ek olarak kilo vermeye yardımcı olması da ceviz suyunu diyet yapan kişilerin tüketmek istemesine neden oluyor. Gelin hep birlikte ceviz suyunun faydalarını inceleyelim.

Kolesterolü dengeler

Cevzi suyunun en önemli faydalarından biri, kolesterolü dengelemesidir. Düzenli olarak ceviz suyu içmek, kötü kolesterol seviyesini minimum seviyelere düşürecektir. Bu özelliği sayesinde kolesterolü yüksek olan kişilerin her sabah uyandıktan sonra bir bardak ceviz suyu tüketmesi önerilmektedir.

Ceviz suyu
Ceviz suyu / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Beyin ve sinir hastalıklarına karşı korur

Ceviz suyu içerisinde yüksek oranda Omega 3 yağ asitleri yer almaktadır. Bu yağ asitleri ise sinir sisteminin korunmasını sağlar. Aynı zamanda beyin açısından da oldukça önemli besin madesi olan Omega 3, birçok farklı bilişsel sorunu düzeltir. Düzenli kullanımda odaklanma problemlerinin önüne geçen ceviz suyu, aynı zamanda hafızayı da bir o kadar güçlendirmektedir. Bununla birlikte öğrenme gücünü arttıran ceviz suyu, daha çok okul çağına gelmiş olan çocukların tüketmesi gereken bir içecektir. Ayrıca ceviz suyu, ileriki yaşlarda yaşanabilecek Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı da iyi gelecektir. Ceviz suyunun bir önemli faydası ise içeriğindeki sağlıklı yağ asitleri sayesinde epilepsi krizlerinin etkilerini önemli ölçüde düşürmesi.

Kalp ve damar sağlığını korur

Ceviz suyunun bir önemli faydası ise kalp ve damar sağlığını koruması. Ceviz suyu içerisinde yer alan sağlıklı besin maddeleri, tıkanmış olan damarların açılmasını sağlayacaktır. Bunlar ile birlikte ceviz suyu, kalp krizi riskini azaltmaktadır. Tansiyonu dengelemekte olan ceviz suyu, düzenli kullanımında yaşlılık ile brilikte yaşanabilecek olan kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayacaktır.

Kilo vermeye yardımcı olur

Ceviz suyunun içeriğinde yer alan besin maddeleri, metabolizmanın çok daha hızlı ve çok daha verili bir şekilde çalışmasını ağlar. Metabolizmanın faaliyetlerinin bu şekilde değişimi ise kişinin yağ yakma oranında artışlara neden olacaktır. Ceviz suyunu düzenli bir şekilde tüketen kişiler de bu sayede çok daha hızlı bir şekile kilo verebilecektir.

Kan şekerini dengeler

Cevizin kendisi de ceviz suyu da kan şekerini dengelemektedir. Ceviz suyunun bu özelliği sayesinde özellikle tip 2 diyabet hastaları oldukça faydalanacaktır. Yüksek kan şekerini çok hızlı bir şekilde dengeleyebilen ceviz suyu, aynı zamanda kişinin insülin direncinde de iyi gelmektedir.

Antioksidandır

Ceviz suyu içerisinde oldukça güçlü antioksidan maddeler yer almaktadır. Bu antioksidan maddeler sayesinde de insanlar vücutlarındaki toksik maddeleri, ceviz suyu tüketerek çok rahat bir şekilde atabilmektedir. Aynı zamanda ceviz suyunun antioksidan içeriği sayesinde, vücudunuzda birikmiş olan ödemlerin de atılımı kolay bir hale gelecektir.

Ceviz suyu
Ceviz suyu / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Cilt ve saç bakımı için kullanılabilir

Ceviz suyu sadece içilerek değil, aynı zamanda vücuda uygulanarak da kullanılabilmektedir. Özellikle saç bakımında oldukça etkili olan ceviz suyu, saçlardaki melanin seviyesini yükseltmektedi.r saçlardaki melanin seviyesinin yükselmesi ise kişinin beyaz saçlarının koyulaşmasında etkili olabilmektedir. Bunlara ek olarak saçlarda ve ciltte nem dengesini sağlayabilen ceviz suyu, ciltteki yaşlılık belirtilerine karşı da kullanılabilmektedir. Cildin elastikiyetini arttırmakta olan ceviz suyu, cildinizeki kırışıklıkları ve sarkmaları düzeltecektir.

Ceviz suyu nasıl hazırlanır?

Ceviz suyu hazırlamak oldukça kolaydır. Ceviz suyu hazırlayabilmek için öncelikle bir bardağın içerisine iki adet cevizi kırın. Daha sonra ise bardağı su ile doldurun. Su ile doldurmuş olduğunuz bu bardağı ise bir gece boyunca bekletin. Su içerisinde bekleyen cevizler, özlerini suya bırakacak ve ortaya ceviz suyu çıkacak.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

OKB nedir, obsesif kompulsif bozukluk iyileşir mi?

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), fiksasyon adı verilen monoton tefekkürlere sahip bireyler tarafından tasvir edilen bir durumdur. Bu fikir onları rahatsız
Beslenme Sağlık

Hangi besinler gaz sancısına iyi gelir? Gaz sancısının nedenleri

Gaz, besinlerin bağırsaklarımıza ulaştığı sırada fermente edilmesi sırasında  oluşur. Gaz  yapan besinler genellikle ya gazlı içecekler ya da posa yönünden