Yemek Tarifi

Bildiğiniz tüm kekleri unutun! Aşık olacağınız lezzeti ve dokusuyla tahin soslu keke nasıl yapılır?

Farklı lezzetlerde tarifler denemeyi seven ve akşam çayın, kahvenin yanında tatlı olmadan yapamayan için harika bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz aynı zamanda lezzet bombası yaşayacağınız bu keki mutlaka denemelisiniz. Lezzetin zirve noktasına çıkmak tahin soslu keki deneyin ve etkilerini yaşamaya hazır olun…

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 su bardağı un

Kakaolu hamur için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)

Sosu için;

  • Yarım su bardağı tahin (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı;

Keki yapmadan evvel ilk olarak keki pişireceğiniz kek kalıbınızı güzelce yağlayın. Yağlama işlemini tamamladıktan sonra, 1 çay bardağı susamı kek kalıbının içerisine boşaltın ve kek kalıbının tamamının susama bulanmasını sağlayın. Bu işlemin ardından kek kalıbınız hazır hale geliyor. Akabinde uygun bir çırpma kabının içerisine 3 adet yumurtayı ve 1,5 su bardağı şekeri güzelce çırpın. Bu noktada şeker ve yumurtanın birbirine iyice karışması gerekmektedir. Şeker ve yumurta köpük köpük olana dek çırpma işleminden sonra karışımın içerisine 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı tahini ve 1 su bardağı sütü ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce karıştırma işlemine devam edelim.

Akabinde karışımın içerisine 2 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim. Un, kek hamurunun içerisinde homojen bir kıvama gelene dek çırpma işlemine devam edelim. Kısa bir süre kadar çırpma işlemini tamamladıktan sonra kek hamurumuz hazır hale geliyor. Kek hamurumuzdan bir su bardağı kadar ayıralım ve kalan hamuru, susamladığımız kek kalıbının içerisine ilave edelim. 1 su bardağı kadar ayırdığımız kek hamurunun içerisine 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay bardağı kadar sütü ilave edelim. Birbirine karışana dek iyice karıştıralım.

Hazırladığımız kakaolu kek hamurunu da kek kalıbının içerisine ilave ettikten sonra kekimiz pişmeye hazır hale geliyor. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edelim. Kekimiz pişerken biz de bu esnada kekin sosunu hazırlamaya başlayabiliriz. Kekin sosu için uygun bir kasenin içerisinde yarım su bardağı tahini ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ilave edelim.

Video: BİLDİĞİNİZ KEKLERİ UNUTTURACAK ANINDA BİTECEK  TAHİN SOSLU KEK TARİFİ

İki malzeme pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice karıştıralım. Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra servis tabağına çevirelim. Ardından hazırladığımız tahinli sosu kekimizin üzerine ilave edelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.