Sağlık

Kahveyi bu şekilde içmek ömrü uzatıyor. Kahve doğru şekilde nasıl içilmeli?

Kahve, yeterli oranda içildiği zaman insanlar için oldukça sağlıklı bir içecektir. Ancak kahveyi doğru bir şekilde tüketmek oldukça önemli. Günümüzde birçok farklı çeşitte kahve bulunuyor. Ancak bu kahve çeşitlerinden hepsinin sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. özellikle içerlerinde bol miktarda şeker olan kahveleri tüketmek, birçok farklı hastalığa sebep olabilmektedir. Gelin hep birlikte kahvenin doğru kullanımının nasıl olduğunu incleyelim.

Kahvenin faydaları nelerdir?

Kahve, yeterli miktarlarda tüketildiği zaman insan sağlığı için oldukça faydalı bir içecektir. Bu yüzden de uzmanlar, günlük olarak yeterli miktarlarda kahve tüketilmesi gerektiğini savunmaktadır. Kahve, içerisinde bol miktarda kafein barındıran bir içecektir. Bu yüzden de günlük dozu aşmanız durumunda kalp çarpıntısı gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Ancak yeterli miktarlarda kahve içerseniz, çok daha sağlıklı bir vücudunuz olmuş olacak. Kahvenin en önemli faydası, tabii ki de metabolizmayı hızlandırmasıdır. Metabolizmanın hızlanabilmesi demek, kilo kontrolünü sağlayabilmektir. Bu yüzden de kahve içmek, kilo vermek amacı ile diyet yapmak isteyenlerin kesinlikle tüketmesi gerektiği bir içecek olarak karşımıza çıkıyor.

Sade kahveler, antioksidan açısından zengindir. Bu yüzden de kahve içmek, vücutta bulunan toksik maddelerin atılmasında oldukça etkili olacaktır. Bunlara ek olarak yağ yakımını hızlandıran kahve, aynı zamanda güçlü bir idrar söktürücüdür. Bu yüzden de düzenli olarak kahve içmek, böbreklerin daha iyi bir şekilde çalışmasını sağlar. Böbreklerin daha verimli çalışması da böbrek taşı oluşumun engellemektedir. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonuna da iyi gelebilen kahve, kalp ve damar sağlığı için de birebirdir. Bu yüzden de kahve içmek, yaşanabilecek ani kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlayacaktır.

Hangi kahveler içilmeli?

Günümüzde hazırlanmakta olan birçok farklı kahve çeşidi bulunmaktadır.Ancak insanlar, genellikle krema açısından zengin olan kahveleri tercih ediyor. Bu tür kahveler, maalesef ki sandığınız kadar yararlı içecekler değil. Aksine yüksek şeker oranı nedeni ile bu tür kremalı ve şekerli kahvelerin sık sık tüketimi, insanlarda kan şekeri yükselmesi ve kilo problemlerinin baş göstermesinde etkili olabilmektedir.

Uzmanlar, krema içermeyen ve düzgün bir şekilde çekilmiş olan kahvelerin tüketiminin sağlıklı olduğunu söylemektedir. Bu yüzden de Türk kahvesi veya filtre kahve gibi kahve çeşitlerinin tüketilmesi gerekiyor. Bu kahvelerin arasında Americano da var. Ancak Americano hazırlanırken bol miktarda su kullanılıyor. Bu yüzden de Americano yerine daha çok espresso gibi kahvelerin içilmesi sağlık açısından çok daha iyi olacaktır.

Günlük ne kadar kahve içilmeli?

Uzmanların yapmış olduğu bir araştırmaya göre, günlük 3 yada 4 kupa kadar kahve içmenin yeterli olduğu bilinmektedir. Ayrıca insanlar üzerinde yapılmış olan bir başka araştırmaya göre ise günlük yeterli miktarda ve belirlenen kriterlerde kahve içenlerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma oranı, kremalı kahve içenlere ya da hiç kahve içmeyenlere göre çok daha düşük olmaktadır. Bu araştırmadaki raporlarda ise düzenli olarak kahve içmenin ömrü uzattığı bilgisi de eklenmiştir.

Kimler kahve içmemeli?

Kahve her ne kadar sağlıklı bir içecek olarak karşımıza çıksa da kahve içmemesi gereken bazı insanlar vardır. Özellikle kronik kalp hastalarının kesinlikle kahve içmemesi gerekiyor. Bunun nedeni ise kahve içerisinde yer alan kafeindir. Kafein, kronik kalp hastası olan kişilerin istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Bunlar ile birlikte reflü, ülser, gastrit gibi sindirim sistemi problemi olanlar, akut veya kronik ishali olanlar, hipertansiyon hastaları ve yüksek kolesterolü olan kişilerin de kahve içmesi sakıncalıdır. Bütün bunlar ile birlikte kanındaki potasyum miktarı yüksek olan kişiler ve hamile kadınların da kahve içmesi sakıncalı olabilmektedir. Ayrıca karaciğer ve böbrek problemleri olan kişilerin kahve içmesi, birçok farklı hastalığa davet çıkartabilmektedir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

Bebek aşı takvimi. Hangi aşı ne zaman yapılmalıdır?

Günümüzde en önemli tartışma konularından bir tanesi aşıdır. Aşı ile ilgili uzun bir zamandır süre gelen spekülasyonlar sonrasında ebeveynler büyük
Sağlık

Gözde lensle uyumanın zararları nelerdir? Gözde lens ile uyumamaya dikkat edin

Gözlerinde herhangi bir soru olan bireyler doktorlara giderek randevu alabiliyor ve de görme problemlerinin karşısında kendilerine yardımcı olacak şekilde gözlük