Yaşam

Etkilerini duyunca şoke olacaksınız. Çaya limon sıkmanın faydaları nedir?

Birçok kişi, içtikleri çaylara limon sıkmayı çok seviyor. Çaya çok hoş bir aroma katan bu aktivitenin tek faydası, çaya hoş bir aroma katmak değil. Aynı zamanda bu işlem sayesinde vücudunuza birçok faydayı da sağlamış oluyorsunuz. Özellikle çay içerisine bir ya da iki adet limon dilimi atmak, oldukça sağlıklı bir hareket olacaktır. Bu yazımızda sizlere, çaya limon sıkmanın sağlamış olduğu faydaları anlatacağız.

Çaya limon sıkmanın faydaları nedir?

Çaya limon sıkmanın ya da direkt olarak limon dilimini çayın içerisine ekleminin birçok faydası bulunuyor. Bu faydalar sayesinde çok daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmeniz mümkün. Sayısız faydaya sahip olan bu eylemin faydalarını sizlere tek tek anlattık. Gelin hep birlikte çaya limon sıkmanın ne gibi faydaları olduğunu inceleyelim.

Detoks etkisi yaratır

Limon içerisinde yüksek miktarda sitrik asit bulunmaktadır. Bu yüksek miktardaki sitrik asit, insanların karaciğerlerinin temizlenmesinde yardımcı olur. Bu yüzden de bazı detoks dönemlerinde, limonlu çay içilmesi tavsiye edilmektedir. Karaciğer toksik maddelerden ayıran ve karaciğer derinlemesine temizleyen limonlu çay, aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu da engellemektedir.

Cilt sağlığını destekler

Çayın içerisine limon sıkarak içtiğiniz zaman limonun içerisinde bulunan C vitamini sayesinde cildimizdeki hücreler yenilenmeye başlar. Ölü deri hücrelerinin temizlenmesi ve yenilenmesi ile cildiniz daha genç bir görünüm kazanır ve daha uzun süre genç görünümünüzü koruyabilirsiniz. Limonlu çay cildin gerginliğini arttırır ve ciltte kolajen miktarının artmasını sağlar. Bu da kırışıklıkların daha uzun süre cildinizden uzak kalmasını sağlar. Aynı zamanda limonlu çay ciltte sivilce ve akne oluşumunu engelleyerek cildinizin pürüzsüz kalmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Limon, C vitamini, B6 vitamini, magnezyum ve potasyum bakımından zengin bir meyvedir. Tüm bu sağlıklı içerikler sayesinde limon bağışıklık sistemini güçlendirici etkiler gösterir. Limonun çay ya da farklı bir içecek içerisine eklenmesi ile tüketilmesi halinde bu faydalarına erişilebilir. Özellikle limonlu çayın içilmesi ise bağışıklık sistemini güçlendirmesi sayesinde kış aylarında karşı karşıya kalınan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi bağışıklığın düşmesi sonucu görülen dönemsel hastalıklara karşı koruma sağlar.

Stres ve depresyona karşı kullanılabilir

Limonlu çayın içilmesi limonun içerisinde bulunan lifler sayesinde sindirim sistemini düzenler. Limonun içerisinde yer alan lifler bağırsaklarda yararlı bakterilerin sayısını arttırır ve bağırsaklarda yararlı bakteri dayısının artması ise beyinde sinir hücrelerinin fonksiyonlarını düzenler. Bu sayede limonlu çay içmek beyinde sinir hücrelerini tazeleyerek stres ve depresyon gibi hastalıkların önüne geçmeyi de sağlar.

Kan şekerini düzenler

Limon doğal bir dengeleyici olarak bilinmektedir. İçerisinde yer alan hisperidin sayesinde limon kan şekerini düzenleyen yapıda bir meyvedir. Kan şekerinin fazla yükselmesinin önüne geçmek için içeceğiniz çayın içerisine limon sıkabilir ya da bir dilim limon atabilirsiniz. Bu şekilde limonu hem tatlandırıcı olarak kullanmış olursunuz hem de limon sayesinde kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçebilirsiniz.

Kalp sağlığını korur

Limon kolesterolü dengeleyen bir meyvedir. Vücutta kolesterolü dengelemesi sayesinde limon kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmektedir.  Kalp damarlarında tıkanmaları antioksidan etkisi ile engelleyen limon, bu sayede felç ve kalp krizi gibi ciddi hastalıkların da önüne geçmeyi sağlamaktadır. Limonlu çayın içerisinde kateşin adı verilen bir madde bulunmaktadır. Bu madde kalp dostu maddeler arasında yer aldığı için her gece 1 bardak limonlu çay içerek ileride yaşanabilecek kalp sorunlarının önüne geçmeyi mümkün kılabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Camdaki çizikler nasıl geçer? Camdaki çizikleri geçirmek artık çok kolay

Temizlik konusunda yapılan yanlışlar bazen eşyalarımıza zarar vermemize neden olabilir. Daha çok yanlış yapılan temizliklerde verile fiziksel hasarlardan olan ve
Yaşam

Kapak sözler. Arkadaşa göndermelik kapak sözler nelerdir?

Arkadaşlar ile bazen atışırken son sözü arkadaşınız söyler ve aklınıza hiç bir şey gelmez. Daha sonra gece yatmaya gittiğinizde bir