Yaşam

Hayatımızı kurtaracak. Bulaşık makinesi tabletlerinin kullanım alanları nedir?

Bulaşık makinelerinde daha kapsamlı bir temizlik gerçekleştirmek için kullanılan bulaşık makineleri tabletleri son yılların en popüler temizlik ürünleri arasında yer alıyor. Kolay kullanımı ve etkili temizliği ile tercih edilme oranı her geçen gün artan bulaşık makinesi tabletleri yalnızca bulaşık makinelerinde de kullanılmıyor. İçerisinde hem temizleyici hem de parlatıcı kimyasallar bulunan bulaşık makinesi tabletlerinin pek çok farklı kullanım alanı bulunuyor. Bulaşık makinesi tabletlerini farklı alanlarda kullanarak bu güçlü temizlik ürününden en yüksek verimi alabilirsiniz.

Bulaşık makinesi tabletlerinin farklı kullanım alanları

Bulaşık makinesi tabletleri içerdikleri güçlü kimyasal bileşenler sayesinde çatal ve bıçak gibi mutfak eşyalarının kirlerini tamamen temizleyerek parlaklık kazanmalarını sağlarlar.  Bu özelliği sağlayan güçlü bileşenleri ile bulaşık makinesi tabletleri temizliğin farklı alanlarında da kullanışlı ürünler olarak bilinirler. Kimyasal içerikleri nedeni ile temizlik dışında kullanımı olmasa da, bulaşık makinesi tabletleri birbirinden farklı pek çok alanda etkili temizlik sağlayan ürünlerdirler. Bulaşık makinesi tabletlerinin birçoğunu ilk kez duyacağınız farklı kullanım alanları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Klozet temizliği

Klozetler genellikle beyaz renkte tercih edilir. Bu da diğer alanlara göre çok daha kolay şekilde kir tutmasına neden olmaktadır. Bie türlü yeteri kadar beyaz olmayan klozetleriniz varsa, bu beyazlığı sağlayacak olan temizliği bulaşık makinesi tabletleri ile gerçekleştirebilirsiniz. Bulaşık makinesi tabletlerini klozet temizliğinde kullanmak için ilk olarak bir kase sıcak su içerisine bir bulaşık makinesi tableti koyun ve karıştırın. Bulaşık makinesi tableti tamamen eridiği zaman ise bir fırça yardımı ile bu karışımı kullanarak klozetlerinizi temizleyebilirsiniz.

Çamaşır makinesi tamburu temizliği

Çamaşır makinelerimizin iç kısmında yer alan tamburların temizliği sürekli olarak su ile temas etmesinden dolayı zamanla zorlaşabilir. Kireç tutmaya başlayan tamburları temizlemek için kireç sökücüleri kullanıp kıyafetlerinize zarar verme riskini almak istemiyorsanız, bu noktada kullanabileceğiniz bir ürün bulunuyor. Bulaşık makinesi tabletleri ile çamaşır makinesi tamburu temizlemek oldukça kolay bir hale geliyor. Bu yöntemi kullanmak isteyenlerin ilk olarak bulaşık makinesi tabletini çamaşır makinesinin iç kısmına atması ve makineyi boş şekilde 10-15 dakika boyunca sıcak su ayarında çalıştırması gerekiyor. Makine çalışmayı durdurunca değişim sizi şaşırtacak.

Metalleri parlatır

Bulaşık makinesi tabletlerinin orta kısmında bilye gibi duran kısım parlatıcıdır. Bu parlatıcı sayesinde çatal ve bıçak gibi metaller daha parlak bir görünüm kazanır. Ancak bulaşık makinesi tabletlerinin parlattığı tek metaller çatal ve bıçak değildir. Aynı zamanda diğer tüm metalleri de bulaşık makinesi tableti kullanarak temizlemek mümkündür. Daha küçük olan metalleri bulaşık makinesi tabletini sıcak su ile eriteceğiniz bir kabın içerisinde yıkayabilir ve daha büyük metal eşyalar için bulaşık makinesi tabletini suda çözdürüp bez yardımı ile parlatabilirsiniz.

Yanık tencere ve tavaları temizler

Dibine tutmuş ve dip kısmı yanmış olan tencere ya da tavalarınız varsa, bu durumda en kolay temizliği sağlayacak olan ürünlerden biri bulaşık makinesi tableti olacaktır. İçerdiği yüksek kimyasal içerik ile güçlü bir temizlik ürünü ola bulaşık makinesi tabletlerini kullanarak yanmış tencere ve tavaları temizlemek için ik olarak yanmış olan tencerenin içerisine bir bulaşık makinesi tableti atın ve yanmış kısmın üzerini geçecek kadar su ekleyip altını yakın. Yaklaşık olarak 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra suyu döküp tencere ve tavalarınızı bez yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Çöp kokusunu engeller

Çöp kovalarının yaydığı çöp suyu kokusunu engellemek istiyorsanız, bunun için de ideal ürün bulaşık makinesi tableti olacaktır. Bulaşık makinesi tableti kullanımı ile çöp suyu kokusu gidermek için ilk olarak çöp kovasını sıcak su ile doldurun ve 2 adet bulaşık makinesi tabletin kovanın içine atın. Bu halde 2 saat kadar bekledikten sonra suyu dökebilirsiniz. Kokudan eser kalmamış olacak.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

İp atlamanın boy uzamasındaki etkileri nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için kişilerin dengeli ve düzenli beslenmesi son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek kişinin hayatı
Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde