Yaşam

Bir gecede mucize. Uyumadan önce ‘ayağınız altına’ soğan koyarsanız ne olur?

İnsanlı tarihi boyunca kullanılmış olan bazı alternatif tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinin uygulanması ile birlikte daha sağlıklı bir hayat sürek mümkündür. Hayat kalitesin arttıran bu tedavi yöntemleri doğal gıdaların ve besinlerin yer aldığı alışılmışın dışında bazı yöntemler olarak karşımıza çıkarlar. Normal hayatta tercih edilmeyen bu davranışları hayat alışkanlıklarınız içerisine dahil ettiğiniz zaman ise, daha sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamak mümkün hale geliyor.

Uyumadan önce mutlaka deneyin

Normal şartlarda yapmayı tercih etmediğimiz bazı alışkanlıkları deneyerek daha sağlıklı bir hayat sürebiliriz. Geceleri uyumadan önce uygulanan bu yöntemler ile bir gecede mucizevi etkileri görmek mümkün hale geliyor. bu gibi ilginç yöntemlerden biri ise uyumadan önce ayakların altına bir dilim soğan oymak. Gece uyumadan önce ayağınızın altına koyduğunuz soğan, vücudunuzda inanılmaz derecede olumlu etkiler bırakıyor. Doğal bir antibiyotik olarak bilinen ve sağlıklı yaşam tavsiyelerinin hemen hemen hepsinde yer alan soğanın gece uyumadan önce ayakların altına konulması, vücudun daha hızlı yenilenmesini ve soğanın antibiyotik özelliğinden hızlı bir şekilde faydalanmayı sağlıyor.

Ayaklarımızın altında yer alan derimiz çok hızlı emilim sağlayan deri kısımlarındandır. Bu özelliği ile geceleri uyumadan önce ayakların altına limon sürmek ya da gece uyurken çorabımızın içine soğan koyarak uyumak gibi alışkanlıklar ile vücudumuzda olumlu etkileri daha hızlı bir şekilde hayatımıza dahil edebiliriz. Uyumadan önce ayakların altına konulan soğan, gece cilt tarafından hızlı bir şekilde emiliyor ve gece boyunca etkisi devam ettiği için bir gecede yenilenme sağlamaya başlıyor. Gece uyumadan önce ayakların altına konulan soğan sayesinde vücudunuzu mikroplardan arındırmak kolaylaşıyor.

Gece uyumadan önce ayakların altına neden soğan konulmalı?

Geceleri uyumadan önce soğanı ayaklarınızın altına koyduğunuz soğanın içerisinde sağlıklı bileşenler deri tarafından hızlı bir şekilde emilmeye balar. Derimizin bazı kısımları vücudumuzda en hızlı emilim sağlayan yerlerdir. Ayaklarımızın alt kısmında bulunan derimiz de bu alanalar içerisinde yer alır. Bu nedenle ayak altına konulan soğan, sabah uyanıncaya kadar bu bölgede kalacağından güçlü bir emilim gece boyu devam eder. Bu emilimin sayesinde ise soğanın faydalarından çok daha hızlı bir şekilde yararlanmak mümkün hale gelir. Bu nedenle geceleri uyumadan önce ayakların altına soğan koymak tavsiye edilen bir durumdur.

Uyumadan önce ayakların altına soğan nasıl konur?

Gece uyumadan önce ayakların altına konulan soğanın faydalarından yararlanmak için geceleri uyumadan önce ayak altınıza soğan koymak isterseniz, bu durumda uygulamanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. İlk olarak bir soğanın tam orta kısmında bulunan dilimlerinden ayaklarınızın altına koyacağınız kadar dilim kesin. Daha sonra bu dilimleri ayaklarınızın alt kısmında tutarak ayağınıza bir çorap giyin ve soğan diliminin derinize yapışmasını sağlayın. Bu şekilde gece uyur ve sabah kalktığınız zaman soğan ile çorabı çıkarırsanız, tek gecede bile faydalarını göreceksiniz.

Gece uyumadan önce ayakların altına soğan koymanın nasıl bir faydası vardır?

Soğan doğal bir antibiyotiktir. Doğal bir antibiyotik olması sayesinde vücuda alındığı zaman baştan ayağa bir yenilenme sağlar. Soğanın düzenli olarak tüketilmesi insan vücudunda mikroplardan arındırıcı etki göstermektedir. Daha hızlı bir emilim sağlama imkanı tanıyan uyumadan önce ayakların altına soğan koyma yöntem ile bu yenilenme etkisinden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendiren soğan, içerdiği tüm faydaları uyumadan önce ayaklarınızın altına koymanız halinde sizlere sunuyor. Bağışıklığı güçlendiren, antioksidan özelliği ile vücudu temizleyen, mikroplardan arındıran ve hücre yenilenmesini tetikleyerek iyileşmeyi sağlayan soğanı ayaklarınızın altına koyarak uyursanız, sabah uyandığınızda çok daha sağlıklı hissedeceksiniz.

Türk mutfağının olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesi olan soğan yemeklerin lezzetli olmasını sağlarken aynı zamanda insan sağlığına da pek çok faydası bulunmaktadır. Büyük bir antibekteriyal güç olan soğan bağışıklık sisteminin korunmasından, kişinin hastalıklara karşı dirençli olmasına kadar pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda soğan sadece yemeklerde ya da salatalarda değil, kürleriyle de meşhur bir besindir. Suyu kaynatılıp içildiğinde vücut içerisindeki toksinlerin atılmasına yardımcı olurken büyük bir regli söktürücü görevi görmektedir. Aynı zamanda uyumadan evvel ayağın altına konulan soğan da kişiye pek çok fayda sağlamaktadır. Kişinin sağlığını olumlu yönde etkileyen bu yönteme dair tüm detayları sizler için derledik. İşte uyumadan evvel ayağın altına koyduğunuz soğanın faydaları!

İzleyin: AYAKTAN VÜCUTTAKİ ZEHİRLERİ ATAN MUCİZE – TOKSİNLER – DETOKS TARİFİ – SOĞAN DETOKSU

Uyumadan evvel ayak altına soğan koymak neye iyi gelir?

Sağlık açısından pek çok faydası olduğu bilinen soğan, doğal bir antibiyotik kaynağıdır. Tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan soğan aynı zamanda vücut içerisindeki enfeksiyon durumunun tedavi edilmesine de yardımcı olmaktadır. Tüketildiğinde kişiye faydaları saymakla bitmeyen soğanı, uyumadan evvel ayak altına koyduğunuzda da inanılmaz etkileriyle sağlığınıza kavuşmanızı sağlıyor. İşte soğanın o etkileri…

  • Uyumadan evvel ayağınızın altına soğan koymanız, vücut içerisinde bulunan tüm bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olurken kanın temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Topuk altları oldukça ince bir yapıya sahip olduğu için, topuk altına koyulan soğan vücutta bulunan tüm kimyasalların vücut dışına atılmasına yardımcı olurken bakteri ve mikropların emilmesine yardımcı olmaktadır. Uyumadan evvel ayağınızın altına koyduğunuz bir parça soğan kanınızın temizlenmesine yardımcı olacaktır.
  • Pek çok konuda büyük bir iyileştirici güce sahip olan soğanı uyumadan önce ayağınızın altına koymanız kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı olurken sabahları çok daha dinç uyanmanıza yardımcı olacaktır. Ayak altına konulan soğan aynı zamanda, mesane enfeksiyonları başta olmak üzere yüksek tansiyon problemi, kulak ağrısı, diş ağrısı gibi kompleks ağrıların tedavi edilmesine de yardımcı olmaktadır. Doğal antibakteriyel olan soğanı uyumadan evvel ayağınızın altına yerleştirmeniz aynı zamanda, ayakta oluşan bakteri ve mantarın da temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayak altına soğan uygulaması nasıl yapılır?

Sağlık açısından birçok faydası olduğu bilinen soğan uygulamasını ayak altına gerçekleştirirken şu adımları uygulayabilirsiniz. Uyumadan evvel ayak altına soğan yerleştirmek isteyenler şu adımları takip edebilir;

  • Kırmızı ya da beyaz fark etmeksizin dilediğiniz soğanı kabuklarından ayırın ve soğanı orta büyüklükte dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz soğanı ayağınızın altına güzelce yerleştirin ve ardından ayağınızın üzerine çorabınızı giyin.
  • Çorabınızı giymeden evvel ayağın kavis bölgesini tamamlamak amacıyla birkaç parça daha da soğan dilimi ayağınıza yerleştirebilirsiniz. Bu uygulamayı gerçekleştirdikten sonra tüm ağrılarınızın geçtiğini gözleyeceksiniz. Vücutta bulunan enfeksiyonun dışarı atılmasına yardımcı olan soğan kişinin sağlığına kavuşması için büyük bir veli nimettir.

Ayak nasırına soğan iyi gelir mi?

Ayakkabının ezmesi dolayısıyla sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alan nasır problemini hemen hemen herkes hayatının bir döneminde yaşamıştır. Nasır tedavi edilmediğinde giderek büyüyen ve iyice sertleşen bir durum olduğu için nasıra direkt olarak tedavi uygulamak oldukça doğru bir tercih olacaktır. Ayağınızda nasır problemi varsa şu adımları inceleyebilirsiniz;

İlk olarak rengi fark etmeyen soğanı kabuğundan soyun ve soğandan bir parça kesin. Kestiğiniz soğanı, sirkeye bandırın ardından nasır olan bölgenin üzerine bu sirkeli soğanı koyun ve çorabınızı giyin. Sirke ile soğanın içerisinde bulunan asitler birbirleriyle tepkimeye girerek, nasır kabuğunun yumuşamasını sağlayarak nasır probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Bitki Çayı Yaşam

Papatya suyunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sadece sakinleştirmiyor

Sakinleştirici özelliğiyle en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alan papatya suyunun insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özellikler
Yaşam

Boy nasıl uzar? En etkili boy uzatan yöntemler

İlk doğum sürecinden sonra insan, belli bir yaşa kadar büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu süreç içerisinde kişinin sağlıklı gıdalarla