Güzellik

Takma tırnak nasıl çıkar, takma tırnak kaç günde çıkar?

Estetik kaygısı ile kullanımı yaygınlaşmış bir ürün olan takma tırnak, kadınlar tarafından tercih edilen bir üründür. Bazen kostüm eğlenceleri ya da sadece kostüm giyilmek istenen anlarda da takılan takma tırnaklar yaygın olarak kırılmış ya da çok kısa olan tırnakların oluşturduğu estetik olmayan el görüntüsünü ortadan kaldırma amacı ile takılır. Ancak takıldıktan sonra bir de takma tırnakların çıkarılması işlemi vardır. İlk kez takma tırnak takan bireyler takma tırnakların nasıl çıkarılacağını merak ediyor.

Takma tırnak nedir?

Takma tırnaklar, bakımlı görünen ellerin sırrı olarak bilinen ve daha estetik bir el görüntüsü oluşturmak adına tercih edilen tırnaklardırlar. Tamamen yapay ürünler olan takma tırnaklar, kırılmış ya da çok kısa kesilmiş olan tırnakların oluşturduğu estetik karşıtı görüntüyü ortadan kaldırmak ve daha hoş görünen ve daha uzun tırnaklar ile bir süre kırılan ya da kısa kesilen tırnağın görünümünü engellemek adına takılırlar. Takma tırnaklar tırnakların üzerine takılan ve belirli bir süre elde bekletilen takılar olarak tanımlanabilir.

Takma tırnak nasıl takılır?

Takma tırnak takmak isteyenler takma tırnağın nasıl takılacağını merak ediyor. Takma tırnakların takılmasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Takma tırnak takarken oldukça kısa ve basit bir işlem gerçekleştiriyor olsanız da, hem dikkatli hem de incelik ile davranmanız gerektiğini unutmayın. Takma tırnak takarken ilk olarak ellerinizi  yıkayın ve temizleyin. Ardından kir kalmayacak şekilde aseton ile tırnaklarınızı silin. Tırnaklarınızı kuruladıktan sonra bir miktar tırnak yapıştırıcısını tırnaklarınızın orta kısmına sürün ve takma tırnağı buraya yapıştırın. Yaklaşık olarak 2 dakika eliniz ile takma tırnağı bastırın ki kendiliğinden çıkmayacak şekilde yapışsın. Takma tırnakların takılma işlemi bu kadardır.

Takma tırnak ne kadar süre takılır?

Takma tırnakların belirli bir kullanım ömrü vardır. Normal tırnak yapısının üstüne yapıştırılacağı için tırnağı engelleyen ürünlerdirler. Bu nedenle de takma tırnak çok uzun süre takılmamalıdır. Takma tırnak takarken 7 gün ile 10 gün arasında bir kullanım ömrü olduğunu unutmayın. Sonrasında takma tırnağı çıkarmalı ve en az 3 gün kadar tırnaklarınızı dinlendirmelisiniz. Takma tırnak takan bireylerin en sık yaptığı hata tırnaklarını dinlendirmemek olduğu için zamanla tırnağın yapısı bozulmaya uğrar. Bu nedenle takma tırnakları çıkardıktan sonra belirli bir süre elleriniz dinlendirmeyi unutmayın.

Takma tırnak nasıl çıkarılır?

Takma tırnaklarınızı 7 ile 10 gün arasında kullandıktan sonra çıkarmanız ve bir süre ellerinizi dinlendirmeniz gerekmektedir. Kullanım ömrü biten takma tırnakları çıkarmak için uygulanması gereken işlem yine takma tırnak takma işlemi kadar basittir. Takma tırnakları çıkarmak isteyen bireylerin ilk olarak belirli malzemeleri elde etmesi gerekir. Bu malzemeler Aseton, sıcak su, pamuk ve tas olacaktır. Küçük bir tas içerisine aseton ve sıcak suyu doldurup ellerinizi bu su içerisinde bekletmeye başlayın. Bu bekleme yaklaşık olarak 10 dakika sürecektir. 10 dakika kadar bekledikten sonra tırnaklarınızın kolaylıkla çıktığını göreceksiniz. Daha sonra aseton ve pamuk yardımı ile tırnaklarınızda kalan tırnak yapıştırıcılarını temizleyin. Son olarak tırnaklarınıza tırnak kremi le bakım yapmayı ve dinlendirmeyi unutmayın.

Takma tırnak nasıl seçilmeli?

Takma tırnakları seçerken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Takma tırnaklar daha estetik bir görünüm kazanma amacı ile takılan tırnaklar oldukları için, takma tırnakları takarken aynı zamanda estetik görünüme uyacak şekilde hazırlanmak da önemlidir. Takma tırnak seçiminde renk ve desenler önemlidir. Giyeceğiniz kıyafetler ve gideceğiniz ortamlara uyum sağlayacak takma tırnaklar seçmelisiniz. Ayrıca takma tırnak yaparken makyajınız ile uyumlu olması da önemlidir. daha açık tonlarda makyaj ve kıyafet seçimlerinde karanlık tonda bir tırnak takmak estetik olmayacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Hiltan tohumuyla cilt lekelerinden nasıl kurtulursunuz? Vitiligo belasını bitiren bitki

Cildinizdeki lekeleri yok etmek mi istiyorsunuz? Vitiligo belasından kurtulmak mı istiyorsunuz ve doğal bir çözüm arıyorsanız Hiltan otu ya da
Güzellik

Kalıcı dipliner nedir?

Son dönemin en popüler güzellik uygulamalarından bir tanesi olan kalıcı dipliner uygulaması, günden güne daha da yaygın bir hal aldı.