Kan grubuna göre nasıl beslenilmesi gerekir?
İnsanlar son yılların en popüler akımı olan sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında daha çok sağlıklı gıdaların ve doğa ürünlerin yr aldığı beslenme düzenleri kurmaya başladılar. Bu alışkanlıkların hayata dahil olması ile bireyler hem daha fit hem de daha sağlıklı kamayı hedefliyor. Ancak bir de kişilerin kan gruplarına göre nasıl beslenmesi gerektiği durumu var. Her kan grubu daha fit ve sağlıklı kalmak için belirli gıdaları tercih etmeli. Bu yazımızda insanların kan gruplarına göre nasıl beslenmesi gerektiğini ve kan grubu diyetini anlattık.
Kan grubu diyeti nedir?
Kan grubu diyeti, bireylerin kan gruplarına göre nasıl beslenmesi gerektiğini ve hangi gıdalardan uzak durarak daha fit kalabileceklerini belirleyen diyet şeklidir. Daha sağlıklı bir hayat ve daha fit bir vücut için her bireyin kendi kan grubuna göre belirli gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Kan grubuna göre beslenmeyi kapsayan kan grubu diyeti ile savunulan fikir her kan grubuna ait bireylerin kan grupların göre beslenmesi halinde hastalıklara karı daha dirençli olacağı ve daha sağlıklı bir yaşam süreceğidir. Her kan grubundan birey için kendisine özel hazırlanmış bir beslenme düzeni bulunmaktadır.
Kan grubuna göre nasıl beslenilmesi gerekir?
Her birey farklı bir kan grubuna dahildir. A grubu, B grubu, AB grubu ve 0 grubu kan özelliklerini taşıyan bireylerin kan gruplarına göre beslenmeleri halinde daha sağlıklı yaşadıkları ve bu beslenme listelerinde yer alan ürünleri günlük yeme içme rutinlerine eklemeleri halinde daha fit kaldıkları biliniyor. Daha sağlıklı bir hayat için beslenme alışkanlıkları arasında tercihe dilmesi gereken gıdaların kan grubuna uygun olması gerekiyor.
Belirli kan grupları belirli besinlerin öğütülmesinde görev alırken daha zayıf etki gösteriyor ve bu da hem kana yeter kadar uyum sağlayamayan besinlerin kiloya neden olmasına hem de yeterli vitamin ve minerallerin alınamamasına yol açıyor. Bireyler kan gruplarına göre beslendikleri zaman ise daha fit kalmaları mümkün hale geliyor. Kan grubuna göre beslenmek isteyenler işçin işte kan grubu diyeti:
A grubu beslenme düzeni
A grubu kan özellikleri taşıyan bireylerin beslenme alışkanlıkları içerisinde tercih etmesi ve etmemesi gereken gıdalar yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konuldu ve bu beslenme düzenini hayatına dahil eden A grubu kana sahip kişilerin daha sağlıklı yaşadığı gözlemlendi. İşte kan grubu A grubu olanların beslenme düzeni:
Tüketilmesi gerekenler
- Sebze ve meyveler
- Tahıllar
- Fasulye
- Mercimek
- Fındık gibi kuruyemişler
- Tohumlar
Tüketilmemesi gerekenler
- Süt ürünleri
- Et
- Balık
- Kümes hayvanları
- Yumurta
- İşlenmiş yiyecekler
B grubu beslenme düzeni
B grubu kan özelliklerine sahip bireylerin beslenme alışkanlıkları arasında tercih etmesi gereken ve uzak durması gereken besinler de açıklandı. B grubu kana sahip bireylerin tüketiminde dikkat etmesi gerekenler ve yemesinde bir sakınca olmayan besinler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Tüketilmesi gerekenler
- Sebze ve meyveler
- Tahıllar
- Fasulye
- Mercimek
- Et
- Kümes hayvanları
- Balık
- Yumurta
- Süt ürünleri
Tüketilmemesi gerekenler
- Kuruyemişler
- Tohumlar
- İşlenmiş gıdalar
AB grubu beslenme düzeni
AB kan grubuna sahip bireylerin beslenme düzenlerinde tercih etmesi ve terfih etmemesi gereken besinler için net bir liste ise yayınlanmadı. AB an grubuna sahip bireylere A hem de B kan grubuna sahip bireylerin tercih edebilecekleri besinleri tercih edebiliyorlar. AB kan grubu için en sağlıklı görülen diyet ise vegan diyet olarak açıklanmış. AB kan grubuna sahip bireylerin uzak durması gereken besinler arasında ise yalnızca işlenmiş gıdalar yer alıyor. İşlenmiş gıdalar AB kan grubuna sahip bireylerde diğer bireylerden daha hızlı ve dengesiz kilo alımına yol açıyor.
0 grubu beslenme düzeni
Kan grubu 0 olan bireylerin beslenme alışkanlıkları arasında tercih etmesi gereken besinler ve uzak durması gereken besinler de açıklandı. Kan grubu 0 olan bireylerin tercih etmesi ve uzak durması gereken besinlere ait liste olarak şu şekilde açıklandı:
Tüketilmesi gerekenler
- Et
- Kümes hayvanları
- Balık
- Zeytinyağı (sınırlı)
- Bazı sebzeler
- Kuruyemişler
- Tohumlar
- Yumurta
Tüketilmemesi gerekenler
- İşlenmiş gıdalar
- Süt ürünleri
- Gevrek gibi tahıllar
- Ekmek ve makarna gibi unlu mamulleri
- Pirinç ve fasulye