Püf Noktası

Sararan gömlek yakaları nasıl temizlenmelidir?

Gömlek yakaları, zaman içerisinde sararmaya başlıyor. Sararmaya başlayan bu gömlek yakalarını temizlemek de bir hayli güç. Çamaşır yıkamak oldukça kolay görülebilir. Ancak çamaşır makinesine atmış olduğumuz kıyafetlerin makine içerisinden ışıl ışıl çıkmasını her zaman sağlayamıyoruz. Bu yüzden de çamaşır yıkarken farklı yollara başvurmamız gerekebilir. Çamaşır makinesinin üstesinden gelemediği kirlerden biri de sararmış olan gömlek yakaları. Özellikle sürekli giyilen gömleklerde sararmaların görülebilmesi oldukça doğal. Bu yüzden de gömlek yakalarını temizlemek için farklı yollar deneniyor. Bu yazımızda sizlere, sararmış olan gömlek yakalarını temizlemek için hangi yollara başvurabileceğinizi anlattık.

Sararmış gömlek yakaları nasıl temizlenir?

Sürekli olarak gömlek giyen kişilerin en büyük kabusu, gömlek yakalarındaki sararmalardır. Bu sararmaları ortadan kaldırabilmek için başvurabileceğiniz birtakım yöntemler mevcut. Bu yöntemler sayesinde sararmış olan gömleklerinizi çok kolay bir şekilde temizleyebilmeniz mümkün. Gömlek yakalarının sararmasının en büyük nedeni ise kişinin terlemesi. Ek olarak sigara gibi tütün ürünlerinin kullanımı, gömlek yakalarındaki sararmaların ana nedenlerinden biri olabilmektedir. Gelin hep brilikte gömlek yakalarındaki sararmaların nasıl kolaylıkla önüne geçebileceğinizi anlatalım.

Sirke

Sirke, oldukça sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ek olarak ise sirkenin içerisindeki besin maddeleri, birçok farklı temizlik konusunda yardımcı olabilmektedir. Bu temizlik alanlarından bir tanesi de hiç şüphesiz ki kıyafetlerdir. Kıyafetler üzerinde oldukça etkili olan sirke, özellikle sararmış olan gömlek yakaları gibi zorlu lekelerin üstesinden kolaylıkla gelebilmektedir. Sirke ile gömlek yakalarındaki sararmalar ortadan kaldırmak istiyorsanız, öncelikle bir çay bardağı kadar sirke ile bir çay bardağı kadar ılık suyu, uygun bir karıştırma kabında karıştırın. Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz bu karışım yardımı ile gömlek yakalarını ıslatın. Yaklaşık 2 saat kadar bekledikten sonra ise normal çamaşır yıkama rutinini uygulayın. Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra farkedeceksiniz ki gömlek yakalarındaki sararmalar ortadan kalkmış.

Limon

Limon, insan sağlığı için ne kadar faydalı bir besin kaynağı ise temizlik konusunda da bir o kadar güçlüdür. Limon içerisinde yer alan asidik maddeler, gömlek yakasındaki sararmaların üstesinden kolaylıkla gelecektir. Özellikle yağ çözücü özelliği sayesinde birçok farklı temizlik alanında tercih edilen limon, aynı şekilde gömlek yakalarındaki sararmaları temizleyecektir. Limon ile gömlek yakalarındaki saramaları ortadan kaldırmak istiyorsanız, öncelikle limonun gömleğe zarar vermeyeceğinden emin olmak için bu yöntemi gömleğin görünmeyen bir kısmında deneyin. bu şekilde gömleği test etmiş olacak ve herhangi bir sorun yaşamayacaksınızdır. Zarar vermediğinden emin olduktan sonra ise sararmış olan gömlek yakası üzerinde, sıkılmış olan 1 adet limonun suyunu sürün. Yaklaşık yarım saat kadar bekleyin. Bekleme süresinin ardından ise gömleğini her zaman ki gibi yıkayın. Bu şekilde gömleğinizin yakalarındaki sararmaların ortadan kalktığını göreceksiniz.

Leke çıkarıcı ürünler

Piyasada satılan birçok farklı leke çıkarıcı ürünler ye almaktadır. Kısa bir araştırma ile hangi ürünün yeterli seviyede olduğunu öğrenebilirsiniz. daha sonra ise bu ürünleri kullanarak, lekeleri kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Piyasada satılmakta olan bu tür leke çıkarıcı ürünler, reklamları sırasında da gömlek yakası üzerinde deney yapmaktadır. Bu tür leke çıkarıcılar içerisinde yer alan deterjanı gömlek yakasına sürün. Daha sonra leke çıkarcı ürünün içerisinden çıkan aparat ile o bölgeyi güzelce ovalayın. Eğer leke çıkarıcının içerisinden herhangi bir aparat çıkmadıysa, bir adet diş fırçası da kullanabilirisiniz.

Karbonat

Karbonat, hemen hemen her evde yer alan ve birçok farklı temizlik alanında bize yardımcı olabilecek bir malzemedir. Karbonat yardımı le evinizin her köşesini temizleyebildiğiniz gibi, gömlek yakalarındaki sararmaları da ortadan kaldırabilmeniz mümkün. Bunun için öncelikle karbonatı bir miktar su ile karıştırın ve macun elde edin. Daha sonra ise hazırladığınız bu macunu, sararmış olan gömlek yakasına sürün ve bir adet diş fırçası ile ovalayın. Ancak ovalama sırasında dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü ovalayayım derken gömlek yakasına zarar verebilirsiniz. Ovalama işlemi sırasında sararmaların ortadan kalkmaya başladığını göreceksiniz. Ovalama işlemini tamamladıktan sonra ise gömleği çamaşır makinesinde her zaman ki gibi yıkayın. Çamaşır makinesinden çıkan gömlekte en ufak bir sararma kalmadığını göreceksiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Paslanmış çelik nasıl temizlenir? Paslanmış çelikleri temizlemenin püf noktaları

Daha çok mutfaklarda kullanılan çelik eşyaların belirli bir süre sonra paslanması eşyayı yanlış şekilde kullanmak ve temizlemek gibi nedenler sonucunda
Püf Noktası

Ahşap çizik giderici ürün ya da yöntemler nelerdir?

Mobilyaların uzun süreli temiz bir şekilde kullanılabilir olması için kullanım noktasında dikkatli olmanın büyük ölçüde avantajları bulunmaktadır. Mobilya üzerinde oluşan