Sağlık

Tuzlu ayran tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi? İşte doğru bilinen yanlışlar

Bir kişinin tansiyon sıkıntısı baş gösterdiğinde, direkt olarak akıllara “Tuzlu ayran tansiyonu nasıl etkiler?” sorusu gelmektedir. Tuzlu ayranın tansiyon üzerindeki etkisi her zaman için insanlar tarafından merak edilen bir durum olarak. karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımızda sizlere, tuzlu ayranın tansiyonu nasıl etikilediğini ve tansiyonu düşürmek için hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

Tuzlu ayran tansiyonu nasıl etkiler?

Bir kişinin tansiyonu düştüğünde, çevresindeki insanlar direkt olarak tuzlu ayran arayışına geçmektedir. Bu doğru bir hamledir. Fakat yanlış zamanda kullanıldığında, istenmeyen sonuçlar baş gösterebilmektedir. Tuzlu ayran, tansiyonu yükseltmektedir. Bu yüzden de tansiyonun düşmüş olduğu esnalarda tuzlu ayran tüketmek oldukça önemlidir. Çünkü tansiyonun yükselmiş olduğu esnada tuzlu ayran tüketmek, kişinin tansiyonun tavan yapmasına neden olabilir. Eğer yüksek tansiyon sıkıntısı çeken bir kişi bulunuyorsa, o kişinin sade ayran içmesi ya da limonlu su içmesi tavsiye edilmektedir. Tuzlu ayran tansiyonu yükseltirken, sade ayran ise tansiyonu düşürmektedir.

Tansiyonu dengeleyen besinler nelerdir?

Yüksek tansiyon, birçok farklı soruna sebep olabilmektedir. Bu yüzden de yüksek tansiyonu kısa süre içerisinde dengelemek gerekmektedir. Tansiyonun dengelenmediği durumlarda is kesinlikle en yakın hastahaneye gidilmeli ve bir uzmana görünmeniz gerekmektedir. Tansiyonu düşürecek besinleri tüketerek, yüksek tansiyonu dengeleyebilir ve bazı kalp hastalıklarından kolaylıkla korunabilirsiniz. Gelin hep brilikte yüksek tansiyonu düşürebilen besinleri inceleyelim.

Sarımsak

Yüzyıllar boyunca sarımsak, tıp alanında sürekli olarak tercih edilmiştir. Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsağın en önemli özelliği, vücuttaki iltihabı ve enfeksiyonu kolaylıkla temizleyebilmesidir. Bununla birlikte tansiyonu düşüren besinler arasında kendine yer edinebilmiş olan sarımsak, aynı zamanda anti kanserojen maddeleri sayesinde insan vücudunu kansere karşı korumaktadır. Yüksek tansiyonu düşürebilmek için sarımsağı soyun ve tansiyonu yüksek olan kişiye koklatın. Bu işlemden sonra dakikalar içerisinde yüksek tansiyon dengelenecektir.

Tuzsuz ayran

Tuzlu ayranın aksine tuzsuz ayran, tansiyonu düşürmek için kullanılabilir. Bir bardak sade ayran sayesinde yüksek olan tansiyonu kolaylıkla dengeleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek tansiyonu olan kişinin yoğurt yemesi de tuzsuz ayranın etkisini gösterecektir.

Nar ve nar suyu

v
Nar

Sağlıklı meyve denildiğinde akıllara ilk gelen meyvelerden biri olan nar, yüksek tansiyonu düşürmekte de oldukça etkili bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. C vitamini açısından yüksek değerlere sahip olan nar, içerisindeki sağlıklı besin maddeleri sayesinde kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.

Muz

Potasyum açısından zengin bir besin olan muz, tansiyonu dengelemekte oldukça etkilidir. özellikle tansiyonu çıkmış olan bir kişinin muz yemesi, kısa süreler içerisinde tansiyon seviyesinin dengelenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Ay çekirdeği

Tuzsuz ay çekirdeği, yüksek tansiyonu dengeleyecektir. Ay çekirdeği içerisinde yer alan yüksek orandaki magnezyum, kan basıncının dengelenmesinde oldukça etkili bir mineraldir.

Ceviz

Yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürebilmek için ceviz tüketimi önerilmektedir. Cevizin içerisinde yer alan sağlıklı besin maddeleri ve sağlıklı yağlar kan basıncını dengeler, kan şekerini ve yüksek tansiyonu düşürür. Bu şekilde ani yaşanan yüksek tansiyon krizlerinde, ilk müdahaleden sonra kişiye bir ya da iki adet ceviz verebilirsiniz.

Evde tansiyona iyi gelen doğal çözümler nelerdir?

Evinizde tansiyona iyi gelebilecek birçok farklı doğal çözüm vardır. Bu doğal çözümler syesinde tansiyonu dengeleyebilir ve rahatlayabilirsiniz. Evinizdeki tansiyona iyi gelen doğal çözümler şu şekildedir:

Yüzünüzü yıkamak

Yüzünüzü yıkamak, düşük veya yüksek tansiyonu dengeleyecektir Bir bakıma vücudu yeniden başlatan bu eylem sayesinde kendinize gelebilir ve tansiyonu kolaylıkla dengeleyebilirsiniz.

Egzersiz yapmak

Evinizde yapacağınız bazı egzersiz hareketleri ile genel tansiyonunuzu kolaylıkla dengeleyebilirsiniz. Egzersiz yapmak, hem kilo kontrolünü sağlayacak hem de kan basıncını dengeleyecek. Tansiyonun da bu şekilde normal seviyelere dönmesine yardımcı olan egzersiz sayesine, tansiyon sıkıntılarından uzakalaşabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı
Sağlık

Duyunca inanamayacaksınız. Süpürge tohumunun faydaları nelerdir?

Bilimsel adı calluna vulgaris olan süpürge otu, tohumu ile insanlara şifa dağıtmaktadır. Halk arasında ise funda bitkisi olarak bilinen süpürge