Güzellik

Ciltteki renk eşitliğini anında yok edin. Cilt tonu eşitleme ve canlandırma yolları nelerdir?

Cilt bakımı sırasında insanların en çok dikkat ettiği detaylardan biri de cilt tonunun eşit olması. Cilt tonunu eşitlemek, iyi ve güzel görünen bir cilt için oldukça önemlidir. Bu bakımdan da insanlar, cilt tonlarını nasıl eşitleyebileceklerini sürekli olarak araştırmaktadır. Bunlara ek olarak cilt tonunu eşitlemenin bazı doğal yöntemleri vardır. Bu yazımızda sizlere, cilt tonunu hangi doğal yöntemler ile dengeleyebileceğinizi anlattık.

Cilt tonunu eşitlemenin doğal yöntemleri nelerdir?

Cildimizin tonunu etkileyecek ve bozacak birçok farklı dış etmen vardır. Bu dış etmenler yüzünden cildinizin canlılığı gidiyor ve cilt tonunda dengesizlik oluşuyor. Makyaj yapma, çevresel etmenler, hijyen ve genetik faktörlerden dolayı cilt tonunda dengesizlik oluşabilmektedir. Bunlara ek olarak cilt tonunu dengeleyebilmek için bazı vitaminleri yeterince almalısınız. Bunlara ek olarak bazı doğal ürünler ile cilt bakımınızı yapabilir ve aynı zamanda cilt tonunu istediğiniz gibi dengeleyebilirsiniz. Özellikle kötü alışkanlıklar, ciltte birçok farklı sorunun baş göstermesine neden oluyor. Bu yüzden de hayatınızdaki bazı alışkanlıkları atlatmalı, yeni ve sağlıklı alışkanlıklar edinmelisiniz. Gelin hep birlikte cilt tonunuzu dengeleyecek olan doğal yöntemlerden bahsedelim.

Yaşam tarzını değiştirin

Doğal ürünle ile hazırlanan cilt maskelerinden önce cildinizin sağlığı için yaşam tarzınızda radikal kararlar almanız ve bu şekilde yaşamaya devam etmeniz gerekiyor. Cilt tonunu dengelemek için şu yöntemleri kesinlikle uygulamanız gerekiyor:

  • Günlük yeterli olarak su tüketimi sağlamak.
  • Makyaj ürünlerinin cilt tipine uygun seçilmesi.
  • GÜnlük olarak yapılabilecek cilt bakımlarının aksatılmaması ve mümkün mertebe cilt bakımı esnasında doğal cilt bakım ürünlerinden faydalanmak.
  • Güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak ve gerekli durumlarda dışarı çıktığınız zaman güneşten koruyucu cilt bakım ürünleri kullanmak.
  • Alkol ve sigara bağımlılıklarını aktarmak.

Limonlu maske

Limon maskesi sayesinde cilt bakımınızı çok daha etkili bir şekilde yapabilirsiniz. Limonun içerisinde yer alan yüksek miktardaki C vitamini, cildin yeterince beslenmesini sağlayacak. Ayrıca C vitamini sayesinde cildinizin elastikiyetini sağlayabileceksiniz. Cildin elastikiyetini sağlayabilinmesi sayesinde yaşlılık belirtilerini ertelemiş oluyorsunuz. Limon maskesini hazırlamak için öncelikle iki adet limonun suyunu sıkın. Daha sonra ise bu limon suyuna pamuk bandırın ve cildinize peeling yaprak uygulayın. Yaklaşık 30 dakika kadar bekledikten sonra ise yüzünüzü ılık su ile güzelce durulayın. Bu işlemi haftada 3 gün kadar uygulayabilirsiniz. Ancak limon maskesini uyulamadan önce cildinizde ufak denemeler yapın. Çünkü limonun içerisinde yer alan asidik maddeler, bazı ciltlerde hassasiyet yaratabilmektedir. Bu yüzden de bazı cilt sorunları yaşamamak için öncelikle deneme yapın.

Bal ve yoğurt maskesi

Bal ve yoğurt, ayrı ayrı cildimizin için oldukça sağlıklı besinlerdir. Bu besinlerin bir arada kullanılması ise cildimizin için oldukça faydalı olabilmektedir. Yoğurt içerisindeki kalsiyum sayesinde hücre yenilenmesin sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede cilt lekeleri ortadan kalkmış oluyor. Balın içerisinde yer alan sağlıklı besin maddeleri ise ciltteki melanin seviyesini arttırıyor. Bu sayede de cilt tonundaki bozukluklukları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bal ve yoğurt maskesini hazırlayabilmek için uygun bir karıştırma kabı içerisine 2 yemek kaşığı yoğurdu alın. Daha sonra ise karıştırma kabı içerisine 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyin ve güzelce karıştırın. Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz bu karışımı, yüzünüze cildinizdeki renk dengesizliği olan bölgelere uygulayın. Yaklaşık 40 dakika kadar bu maskeyi suratınızda ve cildinizde bekletin. Bekleme süresinin ardından da cildinizi ılık su ile güzelce durulayın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak
Güzellik

Korelilere benzemenin yolları nelerdir?

Koreli kadınların güzellikleri hemen hemen her toplum tarafından onaylanan durumlar arasında yer alırken, Koreli kadınların güzellik sırlarını haberimizin bu bölümünde