Teknoloji

Dat dosyası nasıl açılır?

Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, bir bilgisayardaki programın ya da yazılımın çalışabilmesi için Dat dosyasına ihtiyaç vardır. Dat dosyası, bilgisayarlarda ya da telefonlarda yer alan herhangi bir program veya yazılımın düzgün bir biçimde çalışabilmesini sağlar. Dat dosyası içerisinde, söz konusu program ya da yazılımın önemli verileri ve çalışabilmesini sağlayan kodlar yer almaktadır. Aynı zamanda söz konusu bu program ya da yazılımın gerekli temel bilgileri Dat dosyası içerisinde saklanmaktadır. Bu yazımızda sizlere, Dat dosyasının ne olduğundan ve Dat dosyasının nasıl açılabileceğinden bahsettik.

Dat dosyası nedir?

Bir bilgisayar ya da telefon içerisinde yer alan yazılımın, programın ya da oyunun doğru bir biçimde çalışabilmesini sağlayan gerekli temel bilgiler Dat dosyası içerisinde saklanmaktadır. Bu dosya sayesinde bilgisayarlardaki ya da telefonlarıdaki programlar, düzgün ve düzenli bir biçimde çalıştırılabilmektedir. Genel olarak metin şeklinde hazırlanmış olan bu dosyaların içerisinde bazen resim ya da video yer alabilmektedir. Dat dosyaları, .dat uzantısı şeklinde bulunur. Dat dosyaları içerisinde yer alan metinler, genellikle yazılımcıların anlayacağı kodları içermektedir. Bu yüzden de dat dosyalarını standart bir bilgisayar kullanıcısı açtığında, herhangi bir şey anlayabilmesi oldukça güçtür.

Dat dosyaları, bağlı bulundukları program dışında açılabilmesi oldukça güçtür. Fakat imkansız değil.Örnek vermek gerekirse bilgisayarınızdaki bir oyunun hemen hemen tüm verileri, oyunun bağlı bulunduğu Dat dosyasında saklanır. Bu sayede de bilgisayarınızda o oyunu çok rahat bir şekilde çalıştırabilmektesiniz. Dat dosyalarını açasanız bile bu tür verilerin ne işe yaradığını tam olarak anlayamayabilirsiniz. Bunlar ile birlikte açılığı zaman işe yarayacak olan Dat dosyaları da vardır. Bu tür dosyalar genellikle Microsoft Outlook ile gönderilen e-postalarda dosya eki olarak gelir. Bu tür dosyaları açmak, sizin işinize yarayabilir.

Dat dosyası nasıl açılır?

Eğer bilgisayarınızda bir Dat dosyası bulduysanız, önelikle bu dat dosyasının hangi yazılıma ait olduğunu bulmanız gerekiyor. Bu şekilde Dat dosyasının ne işe yaradığını çok daha rahat bir şekilde kavrayabileceksiniz. Eğer elinizdeki Dat dosyasını ait olduğu yazılımın dosya dizinine bırakırsanız, söz konusu Dat dosyasını görevini yerine getirecektir. Bu şekilde de Dat dosyasını açmanıza bile gerek kalmayacak. Ancak bir Dat dosyasının hangi yazılıma ait olduğunu bulabilmek, her zaman için kolay olmayacaktır.

Dat dosyalarının genel olarak kodlar ile oluştuğunu biliyorsunuz. Bu dosyaları da görüntüleyebilmek için bir not defteri uygulaması kullanabilirsiniz.Bilgisayarınızın işletim sisteminde yüklü olarak gelen not defteri uygulaması ile Dat dosyalarını kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Ancak Dat dosyasını görüntülediğinde, herhangi bir şey anlayabilmeniz güç. Çünkü kodlardan ibaret olan bu dosyalar, içerlerinde anlayabileceğiniz çok az kelime barındırmaktadır. Ancak Dat dosyaları farklı şekillerde olabiliyor. Dat dosyaları içerisinde görüntüler ya da videolar görebilmeniz mümkün. Ayrıca Dat dosyası içerisinde yer alan kelimelerden bazıları sayesinde, söz konusu Dat dosyasının hangi program ya da yazılıma ait olduğunu kolaylıkla çözebilirsiniz.

E-posta eki olarak gelen Dat dosyaları nasıl açılır?

E-posta eki olarak gelen Dat dosyaları mevcut. Bu tür Dat dosyalarını açabilmek aslında çok kolay. E-posta eki olarak gelmiş olan Dat dosyalarını açabilmek için bir internet sitesini kullanabilirsiniz. Bu sayede de Dat dosyalarını açabilmeniz oldukça kolay olacaktır. E-posta eki olarak gelen Dat dosyalarını açabilmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Öncelikle buraya tıklayın ve Winmaildat sitesinin an sayfasına giriş yapın.
  • Daha sonra ise ana ekranda karşınıza çıkan “Dosya seç” seçeneğine tıklayın.
  • Bu butona tıkladıktan sonra karşınıza dosya seçebileceğiniz bir pencere gelecek. Bu pencere aracılığı ile açmak istediğiniz “.dat” uzantılı dosyayı seçin.
  • Seçtiğiniz Dat dosyası çözümlenecek ve analiz edilecektir. Dosya boyutuna göre analiz etme ve çözümleme süresinde değişiklikler görülebilir.
  • En sonunda ise isteğe bağlı olarak Dat dosyası verilerini indirebilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Robot süpürge
Teknoloji

Xiaomi robot süpürge telefona nasıl bağlanır?

Akıllı telefonların insan hayatına girmesi ile teknolojik anlamda daha birçok ürün ortaya çıkmıştır. Bunlar içerisinde akıllı ev aletlerinin de yer
Teknoloji

Google Play Hizmetleri durduruldu hatası neden olur?

Google Play Hizmetleri’nin çalışmayı durdurması hatası sıkça karşımıza çıkan bir problemdir. Bu hatayı telefonda birkaç küçük ayar yaparak düzeltmek mümkün.