Güzellik

Artık bu sorunu dert etmeyeceksiniz. Keçe formuna gelmiş saç nasıl açılır?

Saçlar yeterince iyi bakmamak ve düzenli olarak saçları taramam durumu nedeni ile saçlarınız dolaşabilir. Keçe formuna geçmiş olan saç denilen bu durum nedeni ile insanlar, büyük sıkıntılar çekebilmektedir. Keçe formuna  dönmüş olan saçları eski haline getirebilmek oldukça zor olabiliyor. Fakat bazı yöntemler sayesinde bu durumu ortadan kaldırabilmek mümkün. Ancak keçe formuna gelmiş olan saçları düzeltebilmek için dikkatli olmanız ve bu durumu ortadan kaldırmaya çalışırken dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere, keçe formuna gelmiş olan saçları nasıl kolay bir şekilde açabileceğinizi anlattık.

Saçlar neden keçeleşir?

Saçların keçeleşmesine neden olan birçok farklı faktör yer almaktadır. Bu faktörlere dikkat etmeli ve saçların keçe formuna dönmemesi için dikkatli olmanız gerekiyor. saçların keçe formuna dönmesine neden olan faktörlerden en bilineni ise, saçlara ısıl işlem uygulamaktır. Saçlara uygulanacak ısıl işlemler, saçların dolanmasına ve bir süre sonra da saçların keçe formuna dönmesine neden oluyor. Ek olarak ise saçlarınızı düzenli olarak taramıyorsanız ve kurulamak için saçlarınız üzerinde havlu kullanıyorsanız, saçlarınızın keçelenmesi oldukça normal karşılanabilir. Saçların dolanmasını önlemek için saç bakımını ihmal etmemeli ve saçlarınıza uyguladığınız günlük rutinleri atlamamalısınız.

Saçların dolanması nasıl önlenir?

Saçlarınızın dolanıp, keçe formuna dönmesini engellemek için bazı detaylara dikkat emtmeniz gerekiyor. Özellikle saçlarınız uzun ise kesinlikle bu yöntemleri denemelisiniz. Çünkü uzun saçlar, dolanıp keçe formuna dönmeye oldukça müsait saçlardır. Ayrıca kıvırcık saçlar, dolanmaya çok daha meyilli saç tipleridir. Saçların dolanmasını engellemek için şu detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir:

  • Saçlarınızı her gün düzenli bir şekilde tarayın.
  • Uyuduğunuz esnada saçların sürtünmesini azaltmak amacı ile pamuklu yastık kılıfı yerine, ipek yastık kılıflarını tercih edin.
  • Rüzgarlı havalarda saçarınız birbirlerine dolanabilir. Bu yüzden de esintili havalarda fular ya da şapka gibi aksesuarlar kullanın.
  • Geceleri uyumadan önce saçlarınızı topuz şeklinde toplayın ya da düzgün bir şekilde saçlarınızı örün.
  • Saçlarınızı havlu ile ovalayarak kurulamak yerine, eski bir penye tişört ile saçlarına baskı yaparak kurulayın.
  • Saç maşaları ya da saç düzleştirici gibi ürünler, saçları yıpratmaktadır. Yıpranan saçlar da dolanmaya çok daha müsait olmaktadır. Bu yüzden de bu tür ürünleri kullanma sıklığınızı azaltın ve kulanacağınız zaman da mümkün olan en düşük sıcaklığı tercih edin.
  • İçeriğinde alkol barındırmakta olan saç bakım ürünleri, saçları nemden yoksun bir hale getir. NEm bakımından düşük seviyede olan saç telleri de dolanmaya çok daha müsait bir hale gelecektir. Bu yüzden de içeriğinde mümkün olduğunca az alkol içeren saç bakım ürünlerini tercih edin.

Keçe formuna dönüşmüş saçlar nasıl açılır?

Keçe formuna dönüşmüş olan saçları düzeltmek için saçların belli bir kısmından vazgeçmeniz gerekmektedir. Ancak bazı yöntemler sayesinde bu durumu ortadan kaldırabilir ve saçlarınızı kaybetmeden, keçe formuna dönmüş olan saçları düzeltebilirsiniz. Keçe formuna dönmüş olan saçları düzeltebilmek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Saç açıcı spreyler

Eğer saçlarınızın tipi dolayısı ile saçlarınızda sürekli olarak bir dolanma durumu varsa, saç açıcı spreyleri tercih edebilirsiniz. Bu tür saç bakım ürünleri içerisinde yer alan maddeler, saçların nem oranını arttırmaktadır. Nem oranı artan saç da daha yumuşak bir hale gelir ve bu şekilde saçların dolanınlığının ortadan kalkması çok daha kolay olur. Aynı zamanda bu tür saç açıcı spreyler, saçların çok hızlı bir şekilde açılabilmesini sağlar. Bu gibi özellikleri olan bu saç spreyleri, para vermeye değer ürünlerdir. Ayrıca bu tür saç açıcı spreyler, size çok fazla zaman kazandırır.

Saç kremi

Kozmetik marketlerde satılan birçok farklı saç kremi çeşidi bulunuyor. Bu saç kremi çeşitleri sayesinde de keçe formuna dönmüş olan saçlarınızı çok daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. Bunun için yamanız gerekenler ise oldukça basit. Saç tipinize uygun bir saç kremi alın ve daha sonra da dolanmış olan saçlarınıza bu krem yardımı ile bakım yapın. Saç kremi sayesinde saçınız çok daha nemli bir hale gelecektir ve tarayarak saçlarınızdaki keçe formunu ortadan kaldırabileceksiniz. Çünkü saçların dolanması, genellikle saçlardaki nem eksikliğinden ortaya çıkmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak