Güzellik

İbn-i Sina’nın cilt bakımı reçetesi ortaya çıktı. 10 yaş gençleşmek için denemeniz gereken cilt bakımı hangisidir?

İbn-i Sina

Güzellik önerileri son yıllarda çok yaygın bir şekilde paylaşılmaya devam etse de, aslında doğal bir bakım ile çok uzun sütredir var olan güzellik sırlarına kavuşabilirsiniz. İlerleyen yaşların bir getirisi olan kırışıklık ve yüz yaşlanması gibi sorunların önüne geçmek isteyenler daha genç görünmelerine yardımcı olacak bazı bakım önerileri araştırıyor. İbn-i Sina’nın özel reçetesinden çıkarılan cilt bakımı reçetesi cilde uygulandığı zaman olduğunuzdan 10 yaş daha genç görüneceksiniz.

10 yaş daha genç görünmek mümkün

Geçmiş yıllarda çok yaygın bir şekilde kullanılan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan bazı cilt bakımı tavsiyeleri ile cildinize daha genç bir görünüm katabilirsiniz. Cilt bakımında yapılan yanlışların önüne geçmek ve daha genç bir görünüm sağlamak adına kullanacağınız bu bakım önerileri Osmanlı saraylarında da kullanılan ve İbn-i Sina’nın kendi reçetesinden ortaya çıkarılan formülleri barındırıyor. Cilt bakımında kullanılan bu doğal bakım önerisi bir tonik suyu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanılan doğal tonik suyu sayesinde cildinizin kolajen seviyelerini arttırmak ve kırışıklıklardan korunmak mümkün hale geliyor. Cildinizi tamamen temizleyen ve cilt bakımını tamamlayan bakım önerisi İbn-i Sina tarafından da tavsiye edilen cilt bakımları arasında yerini yüzyıllardır koruyor.

İbn-i Sina’nın reçetesinden tonik suyu

Anadolu coğrafyasında yaşamış ve kendisinden yüzyıllar sonra dahi adının anılmasını sağlayacak bilimsel çalışmaları yürütmüş bir bilim insanı olan İbn-i Sİna, tarihin en başarılı doktorlarından biri olarak tıp tarihine adını yazdırmıştır. İbn-i Sina tarafından yüzyıllar önce açıklanan sağlık sırları ve bakımın püf noktaları ise yavaş yavaş tekrar popülerlik kazanmaya başlıyor. İbn-i Sina’nın reçetesinde yer alan doğal tonik ise gül suyu.

Gül suyu Anadolu’da ve özellikle Osmanlı döneminde en meşhur temizleyici olarak bilinmekteydi. Gül suyu ciltte kullanıldığı zaman cildin pH seviyelerinin düzenlenmesini ve dengelenmesini sağlayan yapıda bir ürün. Bu nedenle Osmanlı saraylarında kadınlar tarafından da kullanılan bir doğal tonik olan gül suyu ile cildinizi tamamen yenileyebilirsiniz. Doğal olarak alınacak olan gül suyu aynı zamanda yüksek antioksidan özelliğe sahip olduğundan cildinizde zararlı oluşumları ortadan kaldırarak sivilce ve akne gibi sorunları da kökten çözer.

Gül suyu tonik olarak nasıl kullanılır?

Gül suyunun doğal bir tonik olarak kullanılması oldukça basit ve kolay bir işlemdir. Cildinize doğal bir tonik olarak uygulayacağınız gül suyunu öncelikle soğuk olarak bekletmeniz gerekiyor. Soğuk olması ciltteki sinir hücrelerini tetikleyecektir. Soğuk gül suyuna pamuk batırdıktan sonra bu pamuk ile cildinizi silmeye başlayabilirsiniz. Daha hijyenli bir temizlik ve daha kapsamlı bir bakım için pamuğu 2-3 kez değiştirerek cildinizi tamamen temizlemeniz mümkündür.

Gül suyundan yapılan tonik ne işe yarar?

Gül suyu ile hazırlanan doğal toniğin ciltte kullanılması cildin pH dengesinin yeniden kurulmasını sağlar. Yeniden kurulan pH dengesi ile ciltte nem oranı dengelenmiş olur yani cildin aşırı yağlanmasının ya da kurumasının önüne geçilir. Aynı zamanda sağlıklı yapısı ile gül suyu ciltte kolajen artışı sağlar. bu da erken yaşta görülen kırışıkların daha uzun süre uzak kalması anlamına geliyor. Gül suyu tonik olarak kullanıldığında ayrıca antioksidan etkisi ile cildi zararlı oluşumlardan arındırarak sivilce ve akne gibi sorunların önüne geçer. Tonik olarak kullanılan gül suyunun soğuk olması ile ciltte gözeneklerin hava alması sağlanır ve bu şekilde siyah noktalardan da kurtulmak mümkündür. Gül suyu ile tonik hazırlandığı zaman cildin tamamen yenilendiği ve kullanan bireylerin olduklarından 10 yaş daha genç görünmesinin mümkün olduğu bilinenler arasında.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Porselen makyaj nedir? Porselen makyaj yapma teknikleri

Porselen makyaj kusursuz bir ten makyajına sahip olmanın en kolay yoludur. Doğru ve kaliteli makyaj malzemeleri ile yapılan porselen makyaj
Güzellik

Gözaltı torbaları neden oluşur? Gözaltı torbalarından kurtulmanın doğal yolları

Gözaltı torbalarından şikâyetçi olmayan insan yoktur. Herkese oluşan doğal bir olaydır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bazı zamanlarda meydana gelmektedir.