Püf Noktası

Limonu bir de böyle deneyin. Fırına yer edinmiş lekelere son veren yöntem nedir?

Fırınlarımızda sürekli olarak yemek pişirmemizden dolayı belirli bir süre sonra fırınlarımızın iç yüzeyini detaylı bir temizlikten geçirmemiz gerekebilir. Fırın temizliğinde kullanılan malzemeler ise genel itibari ile kimyasallardır. Ancak yemeklerimizi içerisinde pişirdiğimiz fırınlarımızın yine aynı iç kısımlarında kimyasalların kullanılması bir risk oluşturabileceği için bazı alternatif yöntemler ile fırın temizliğini hem daha kolay hem de daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek adına fırınlarda limon kullanabilirsiniz. Fırın temizliğinde limon kullanımı sizi çok şaşırtacak.

Limonu bir de böyle deneyin

Limon, asidik özelliği sayesinde temizlik alanında çok tercih edilen bir ürün. Ancak limonun temizlikte genel kullanımı limon suyu olarak karşımıza çıkıyor. Daha çok sirke ya da karbonat ile birlikte bir karışım olarak kullanılan limon suyunun yanı sıra, limonun kabukları ve iç yapısı da temizlikte kullanılmaya uygun ürünler. Pek çok kişinin henüz bilmediği bu yöntemleri ve limonun farklı kısımlarını kullandığınız zaman fırınlarınız hem tertemiz oluyor, hem de yemek kokusundan eser kalmıyor. Limonun fırın temizliğinde kullanımı hem davlumbaz fırınlarda hem ocaklı fırınlarda hem de mikrodalga fırınlarda uygun bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Limon ile fırın temizliği gerçekleştirmek için uygulamanız gereken yöntem ise oldukça basit.

Fırında yer etmiş lekelere karşı limon kullanın

Fırınlarda yer etmiş olan ve denenen hiç bir yöntem ile geçirilemeyen lekelerin çıkarılması için kullanabileceğiniz bazı yöntemler var. Bu yöntemlerden en ilginci ve en etkilisi fırın içerisinde limon bekletmek. Bu yöntemi kullandığınız zaman fırınlarda iç kısımda yer aşan yağların ve lekelerin kolaylıkla çıktığına şahit olacaksınız. Fırında pişirmeye uygun bir kabın içerisine alabildiğince su doldurun ve ardından bir limonun suyunu sıkın. Daha sonra limon kabuklarını da içine atın ve bu kabı fırında 250 derecede 30 dakika boyunca pişirin. Bu yöntem sayesinde limon hem fırında kalan kötü kokuları engelleyecek hem de limonun kabuğundaki narenciye yağları fırın yüzeyinde birikmiş olan lekelerin çıkarılmasını sağlayacaktır.

Mikrodalga fırın temizliğinde limon kullanmak

Mikrodalga fırınlarda da normal fırınlar gibi limon kullanarak temizlik sağlayabilirsiniz. Mikrodalga fırınlarda limon ile kapsamlı bir temizlik gerçekleştirmek için ise, bir kase içerisine su doldurun ve yarım limonun suyunu sıkıp içerisine limonu ekleyin. Ardından bu karışımı mikrodalga fırın içerisine koyun ve makineyi yüksek güçte 3 dakika çalıştırın. Ardından buharın tamamen fırın duvarlarına işlemesi adına 5 dakika kadar kapağını kapalı tutun. Daha sonra bir bez ile mikrodalga fırının duvarlarını temizleyebilirsiniz.

Fırın temizliğinde limon nasıl kullanılır?

Fırınları temizlerken limonu çok farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Limon kullanarak fırın temizlemek isteyenlerin aklına ilk gelebilecek yöntem karbonat ve limon suyunu karıştırmak olacaktır. 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 limonun suyunu bir sprey şişesinde karıştırıp bu sprey ile fırınların hem iç hem dış kısımlarını temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda limonu karbonat ile olduğu gibi, eşit miktarda sirke ile de karıştırabilir ve fırın temizliğin bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. En basit ve pratik yöntem ise fırında limon bekletmek olacaktır. Fırın içerisinde hem suyu hem de kabukları ile pişen limonlar, fırın duvarlarındaki lekelerin geçmesini sağlayacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme Püf Noktası

Hızlı yağ yakmak için hangi kurallara uymalıyız? Hızlı kilo vermek için 4 ipucu

Hızlanan dünyada en can sıkıcı nokta kilo alımıdır. Çoğu insan koşturmacadan kaynaklı olarak hızlı yemek yiyip yediğinin de nasıl bir
Püf Noktası

Bitlerden nasıl kurtulunur? Bit ve sirke için garantili bitkisel çözüm

Saç köklerinde, bilhassa ense kökünde ve kulak arkalarında yoğunlaşan ve saçlarda kaşıntıya neden olan canlılara bit adı verilir. Bit nasıl