Güzellik

Saçınızda lavanta yağını kullanmayı sakın ihmal etmeyin. Lavanta yağının saça faydaları nedir?

Saç bakım uzmanları, bitisel yağların saçlarımıza çok iyi geldiğini sürekli olarak söylemektedir. Bu bitkisel yağların saçlara iyi gelmesinin yanı sıra, saçların daha da güzel gözükmesinde oldukça etkili olabilmektedir. Lavanta yağı da bu bitkisel yağlardan biridir. Saçlarımız için oldukça faydalı bir ürün olan lavanta yağı, içeriğindeki bileşenler nedeni ile birçok farklı saç bakım ürünü içerisinde de kullanılmaktadır. Bu yazımıda sizlere, lavanta yağının saça olan faydalarından ve lavanta yağının saçlara nasıl uygulanabileceğinden bahsedeceğiz.

Lavanta yağının saçlara faydası nedir?

Lavanta yağı
Lavanta yağı

Lavanta yağı, içeriği bakımından saçların ihtiyaç duyduğu hemen hemen her vitamin ve minerale ev sahipliği yapmaktadır. Bu yüzden de saç bakım uzmanları, sıklıkla lavanta yağının saçlara uygulanması gerektiğini savunuyor. Birçok farklı saç problemine iyi gelebilen lavanta yağı, aynı zamanda dışarıdan bakıldığında saçların çok daha iyi ve göz alıcı gözükmesini de sağlıyor. lavanta yağının saçlara olan faydaları şu şekildedir:

  • İnsanların saçları ile ilgili en büyük problemi, saçların dökülmesidir. Lavanta yağı içerisinde yer alan besin maddeler, saç köklerini besler ve saçların koparak dökülmesini engeller.
  • Lavanta yağı, saç derisi için oldukça önemli bir bakım ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü lavanta yağı içeriside yer alan besin maddeleri, saç erisinin derinlemesine temizlenmesini ve nefes almasını sağlıyor. Bu sayede nefes alan saç derisinde kaşıntı gibi problemler baş göstermiyor.
  • Saçları düzleştirmek ya da daha dalgalı bir hale getirebilmek için saçlarımıza ısıl işlemler uygularız. Ancak bu ısıl işlemler, saç tellerinin hassaslaşmasına ve kırılmasına yol açar. Ancak lavanta yağı sayesinde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Çünkü lavanta yağı içerisinde yer alan sağlıklı besin maddeleri, saç tellerini besler ve tekrardan eski heline gelmesinde etkili olur.
  • Düzenli olarak lavanta yağı ile saç bakımı yapmak, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandıracaktır. Bu da dolaylı yoldan kelliğin oluşmasını engeller ve yeni saçların çıkmasında etkili olur.
  • Lavanta yağı içerisinde yer alan antioksidan maddeler, saçlardaki bakteri ve mantarları kolaylıkla temizler. Saç derisini ve saç tellerini dezenfekte eden lavanta yağı, aynı zamanda yeni mantar ve bakteri oluşumunu da engelleyecektir.
  • Saçlarda bit oluşumunu kolaylıkla engeller ve saçlarda bit varsa, bu bitlerin temizlenmesini sağlar.
  • Lavanta yağı, özellikle kellik ihtimali olan erkeklerin kullanması gereken bir saç ürünüdür. Çünkü yeni saçların çıkmasını destekleyen lavanta yağı, aynı zamanda saç köklerini besleyerek daha güçlü bir hale getirir. Bu sayede hem yeni saçlarınız olur hem de eski saçlarınız da elinizden gitmemiş olur.
  • Lavanta yağı içerisinde yer alan sağlıklı besin maddeleri, saç dersindeki saç köklerinin melanin üretmesini sağlar. Bu sayede de saçlardaki beyazlamanın önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Saçların beyazlamasının ana nedeni, saçların artık yeterli melanini bulamamasıdır. İnsanlar yaşlanmaya başladığında saçlardaki melaninleri kaybetmeye başlıyor. Bu yüzden de saçlarınıza ak düşmeye başlıyor.

Lavanta yağı saça nasıl uygulanır?

Lavanta yağını kullanmadan önce dikkatli olmalısınız. Çünkü lavanta yağının çok fazla kullanılması, saçlarda yağlanmaya neden olabilir. Bu yüzden yeterli miktarlarda kullanmanız gerekiyor. Bildiğiniz gibi her şeyin fazlası, yarardan çok zararlıdır. Lavanta yapını saçlara uygulamak için öncelikle elinize birkaç damla lavanta yağı sıkın. Daha sonra ise eliniz ile saç derisine masaj yaparak, saç derisinin yeteri kadar lavanta yağından etkilenmesini destekleyin. Bu şekilde saç derinize lavanta yağı uyguladıktan sonra ise saçlarınızı birkaç gruba ayırın. Ardından da elinize tekrardan lavanta yağı sıkın ve saç tellerinizi yeterli bir şekilde lavanta yağı ile bakım yapın. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekledikten sonra ise saçlarınızı ılık su ile güzelce durulayın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak