Biyografi

Acun Ilıcalı kimdir? İşte Acun Ilıcalının zorluklarla geçen hayat hikâyesi

Ülkemizin en zengin insanlarından birisi olan Acun Ilıcalı ekranlarda attığı adımlarla adını sıkça duyurmaktadır. Başarılı yapımcı olan Acun Ilıcalı zamanında çok büyük sıkıntılar yaşamış birisiydi. Her başarılı insan gibi kazandıklarını emek vererek ve risk alarak elde etmiştir. Özellikle son dönemlerde TV 8, TV 8,5 ve Exxen gibi platformlarda yaptığı işlerle son zamanların en çok konuşulan ismi oldu. İlk olarak TV 8 ile yapımcılık hayatına atılan Acun Ilıcalı ardından işlerini büyüttü ve bir kanal daha aldı. Son yıllarda da dijital içerik platformu olan Exxen ile işi bir üst seviyeye taşımış oldu. Ulusal çapta çok fazla tanınan Acun Ilıcalı artık yurt dışından da çok fazla tanınan birisi haline geldi. Tüm bunlar Acun Ilıcalı’yı merak konusu haline getirmiştir. Peki, Acun Ilıcalı kimdir? Nerelidir? Başarıları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Acun Ilıcalı
Acun Ilıcalı

Acun Ilıcalı’nın doğumu, çocukluğu ve sonrası

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 yılında Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ergün ve İlknur Ilıcalı’nın ikinci çocuğu olan Acun Ilıcalının Ömer Cenker adında bir kardeşi bulunmaktadır. Babası müteahhit annesi ise üniversitede eğitimini tamamlamış bir müdürdü. İlkokulu ve ortaokulu Edirne’de tamamlayan Acun Ilıcalı daha sonradan lise eğitimi için İstanbul’a gitmiştir. Liseyi Kadıköy’de okuyan Acun Ilıcalı üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanmıştı. Ancak yaşadığı ailevi sıkıntılar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Dedesini ve babaannesini trafik kazansında kaybeden Acun Ilıcalı ruhsal olarak bir çöküş yaşamıştı. Tüm bunlar eğitim hayatının son bulmasına neden olmuştu.

Acun Ilıcalı okulun ardından daha 19 yaşındayken Seda Ilıcalı evlendi ve bu evlilikten bir kızı oldu. Kızının doğumundan birkaç ay sonra anne ve babasını da trafik kazansında kaybeden Acun Ilıcalı bir kez daha yıkılmıştı. Tüm bu yaşadığı zorluklar onun ileride çok güçlü birisi olmasını sağlayacaktı. Kendisi bu olayı şu şekilde anlatıyor;

“Annemlerle Bodrum’a gitmeyi kararlaştırdık. İlk başta her şey güzel gidiyordu. Benim acil işim çıktığından kızımı da alın ben size yetişirim dedim. İlk başta her şey sakindi. Hiçbir aksilik yoktu. Ancak 180 km hızla gelen bir aracın çarpması sonucu annemi ve babamı kaybettim. Hemen Balıkesir devlet hastanesine gittim. Annemi ve babamı sordum ancak her ikisinin de vefat ettiğini öğrendim. O anki ruh haliyle kızımı sormayı bile unuttum. Kızım daha 10 aylıktı ve mucize eseri hayatta kalmıştı. Vücudunda 18 kırık vardı. Ancak hayata tutunmayı başardı. O kazadan kurtulan kızıma sürekli mucize çocuk diyordum. Tüm bunların ardından ruhsal bunalımlara girdim. En sonunda eşimden de ayrıldım.”

İşte Acun Ilıcalı yaşadığı zorlukları bu kelimelerle özetlemişti. Hayatında pek çok kırılma noktası yaşayan Acun Ilıcalı yaşadığı bu ruhsal sıkıntılar nedeniyle uzunca bir süre kendisine gelemedi. Eşinden boşandıktan sonra arkadaşıyla birlikte Bağdat Caddesinde çok büyük bir kaza geçirdi. Kendisinin sadece kolu kırılmıştı ve koluna tam 36 dikiş atılmıştır. Ancak arkadaşı kendisi kadar şanslı değildi ve orada yaşama veda etti. Bu kazalar ve kayıplar Acun Ilıcalı ’da kapanması çok zor yaralar açmıştı. Özellikle psikolojik olarak tamamen çökmüş olan Acun Ilıcalı girdiği pek çok işte başarısız olmuştu. Buna en güzel örnek hiç kuşkusuz kot dükkanı verilebilir. 1995 yılında bir tane kot dükkanı açarak ticarete atılan Acun Ilıcalı bu alanda da istediği başarıyı elde edemedi ve kot dükkanı batmıştı.

Acun Ilıcalı kot dükkanı macerasından sonra da durmadı ve durmaya da niyeti yoktu. Birkaç tanıdığı sayesinde Show TV’de ise başlayarak röportajlar çekmeye başladı. Özellikle futbolcularla beraber yaptığı röportajlar çok ciddi oranda rağbet görünce yıldızı birden yükselmeye başladı. Zamanla işleri büyüterek artık kendi programını sunmaya başlamıştı. Yaşadığı tüm zorluklar sanki bir anda yok olup gitmişlerdi. 2002 yılında Acun Firarda programı ile hem dünyayı gezdi hem de kendisini çok ciddi anlamda eğitti. Yaptığı işi sevdiği için tüm Türkiye’ye sevdirmeyi başardı ve program en çok izlenenler listesine adını altın harflerle yazdırdı. Bu program sayesinde toplamda 105 ülke gezen Acun Ilıcalı artık çok geniş bir dünya görüşüne sahipti.

Acun Firarda
Acun Firarda

Acun Ilıcalı 2005 yılına geldiğinde kendi adını taşıyan Acun Medyayı kurdu. Zamanla Survivor, Fear Factor, Survivor Türkiye – Yunanistan, Kızlar – Erkekler, Devler ligi, Var mısın yok musun gibi pek çok programlarının hem yapımcısı, hem jürisi hem de sunucusu olmuştur. Zaman ilerledikçe Acun Ilıcalı daha da gelişmeye ve büyümeye devam ediyordu. Zamanla tüm Türkiye’nin tanıdığı en zenginler listesine girmeyi başardı. Bu başarısını 36 yaşındayken elde etti. Acun Ilıcalı daha sonraları pek çok yeni programla tüm Türkiye’yi ekranların başına kilitlemeyi başardı. Özellikle son dönemlerde TV8’de gösterime giren Mastercheff Türkiye ve Survivor programları en çok izlenenler arasında yerlerini almaktadırlar. 1 Ocak 2021’de de kendi dijital içerik formu olan Exxen yayın hayatına girmişti.

Acun Ilıcalı - Exxen
Acun Ilıcalı – Exxen

Acun Ilıcalı hayatı boyunca sürekli acılar çekmiş ve sürekli psikolojik olarak yıkımlar yaşamış birisiydi. Ancak tüm başarılarını vazgeçmeyerek elde etti. Sunuculuk yaptığı günlerden bu güne kadar pek çok kez olumsuz olarak eleştirilmiş ve bir şeyler başaramayacağı dile getirilmişti. Ancak hiçbir söylenene kulak vermedi ve şu anda tartışmasız Türkiye’nin en büyük yapımcılarından birisi konumundadır. Futbolu ve sporu çok sevdiği için TV8,5 adlı kanalı kurdu ve sadece sporla ilgili bir kanal haline getirdi. Ayriyeten futbolu çok sevdiğinden kendine bir futbol kulübü satın aldı. Tüm bu başarıları basamak basamak ilerleyerek elde etti. Hiçbir zaman pes etmeyi düşünmediği için şu anda Türkiye’nin en zenginleri arasındadır. Dibi gördüğü günlerde oldu. Ancak bu durumu değiştirmek sadece onun elindeydi ve değiştirdi.

Video: Acun Ilıcalı | Exxen, O Ses Rap, MasterChef, Hasan Can Kaya, Şampiyonlar Ligi…

Başarıyı sadece isteyenler değil onun peşinden koşanlar ve risk alanlar elde eder. Nitekim Acun Ilıcalı çok risk aldı. Hayatında pek çok dönüm noktası, pek çok kırılma noktası olmasına rağmen hiçbir zaman pes etmedi. Muhabirlik yaptığı zamanlarda aldığı para 100 liraydı. Kullandığı motosiklete de 100 liralık benzin koyuyordu. Yani aldığı parayı direk işe harcıyordu. Zorluk her insanın hayatında olan bir gerçektir. Ancak bu zorlukları aşanlar her zaman başaranlar olacaklardır. Çocukluğundan beri çok girişimci birisi olan Acun Ilıcalı şu anda pek çok alanda çalışmalar sürdürmektedir. Futboldan TV programlarına kadar pek çok alanda aktif bir şekilde çalışmaktadır. Yaşadığı ailevi sorunlar, ölümler, kazalar ve boşanmalar her ne kadar düşmesine neden olsa da düştüğü yerden çok iyi kalkmasını bildi. Her sene TV 8 ekranlarına tüm Türkiye’yi kilitlemeyi başaran Acun Ilıcalı tüm dünyada televizyonun yerini almaya başlayan Netflix gibi dijital içerik platformlarına rakip olarak Exxen adında Türkiye’nin ilk dijital içerik platformunu çıkardı. Yeniliğe hiçbir zaman kapalı olmayan Acun Ilıcalı yaptığı pek çok konuşmada da bunu dile getirmiştir. Pek çok okulda, üniversitede konuşmalar yapmış ve kendi yaşadıklarını, deneyimlerini yeni nesillerle paylaşmıştır. Zamanında üst üste yaşadığı travmaların üstesinden geldiği için ve kendisine olan inancını yitirmediği için şu anda tüm Türkiye’de ve dünyada tanınan en büyük yapımcılardan birisi konumundadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Biyografi

Pınar Deniz kimdir, Pınar Deniz kaç kilodur, Pınar Deniz kaç yaşında?

Son yılların en popüler isimlerinden biri olan Pınar Deniz, bir anda ününü tüm ülkeye tanıtmış olan başarılı oyuncudur. Bu başarılı
Biyografi

İkbal Gürpınar kimdir, İkbal Gürpınar kaç yaşında, İkbal Gürpınar nerelidir?

Ülkemizde uzu süredir ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz isimlerden biri haline gelen ve bir döneme damgasını vuran kendisi ile bağdaştırılmış sözler