Yaşam

Kan grubuna göre kişilik özellikleri… Bu kan grubuna sahip olanların karakterleri güçlü

İnsanların kişilik özellikleri büyüdükleri ortam ve karşılaştıkları kişilere göre değişimler gösterebilir. Bu durum yaygın olarak bilinirken, bir de bilinmeyen kişilik özellikleri bulunuyor. İnsanların gelişim döneminde olduğu gibi doğuştan sahip olduğu bazı kişilik özellikleri bulunuyor. Bu doğuştan gelen kişilik özellikleri ise göz renklerinden kan gruplarına kadar pek çok fiziksel özelliğe bağlı şekilde değişiyor. Bazı kan gruplarına sahip bireyler daha dominant olurken, kimileri ise daha ılımlı olarak biliniyor.

Kan grubuna göre kişilik özellikleri

İnsanların vücudunda yoğun miktarda bulunan ve hayati bir sıvı olan kan,  yalnızca fiziksel aktivitelerimizi değil aynı zamanda kişilik özelliklerimizi de etkiliyor. Her nasıl kan grubu diyetine göre belirli kan grupları belirli gıdaları yemeliyse, bu durum yalnızca fizikselliğimizi etkilemiyor. Doğuştan sahip olduğumuz ve ailemizden bize bir gen mirası olan kan grubumuz aldığımız kararları, düşünce yapımızı ve hayatımızda ilerleyeceğimiz yolu bile belirleyebiliyor. 0 kan grubu, A kan grubu, B kan grubu ve AB kan grubu kişilerin her biri farklı kişilik özellikleri taşıyor. Sahip oldukları kan grubuna göre farklı kişilerin kişilik özellikleri şu şekilde karşımıza çıkıyor:

0 kan grubu

Kan grubu 0 olan insanlar dışarıdan bakıldığı zaman dikkat çeken yüksek özgüvene sahip kişilerdirler. Daha çok iyimser ve cesur olarak tanımlanan 0 kan grubuna sahip kişiler, bulundukları ortamlara  uyum sağlamaları sayesinde her ortamda öne çıkabilirler. Çabuk kaynaşabilen bu kişiler, hayatın güzelliklerini görebilen ve eğlenmeyi seven kişilerdirler. Yarının dertleri ile kafalarını yormak yerine bugünün tadını çıkarmayı severler. İletişim yetenekleri güçlü 0 kan grubu insanları kolaylıkla herkes ile arkadaş olabilirler. Çoğu zaman insanlar üzerinde olumlu etkiler bırakırlar. Aynı zamanda amaçlarına ulaşmak için doğru adımları atabilecek zeki kişilerdirler. Liderlik özelliği taşırlar. Genellikle çok ciddi ya da sivri dilli değildirler. Çoğu şeyi önemsememeleri le bilinirler.

A kan grubu

Kan grubu A olan bireyler, çevrelerinde genellikle uyumlu olarak tanımlanırlar. Araştırmacı ve meraklı bir yapıları vardır. Kalabalık ortamlardan rahatsız olmaz, aksine böyle ortamlarda daha  utlu olurlar. Söz hakkı almayı severler. Doğal birer konuşmacı olarak tanımlanırlar. Dışarıda var olan her durum ve olaya karşı duyarlı davranırlar Tepki gösterirler ve çatışmalarda içlerine kapanmayı tercih ederler. Duyarlılıklarının bir kötü getirisi ise yetersizlik durumunun çok sık başlarına gelmesi ve bu nedenle daha acınası hissetmeleridir. Hayatta genellikle kendilerini göstermeye çalışırken kendi içlerinde çelişen kişilerdirler. Sorunlarını konuşmak yerine içlerine atmayı severler En az grip olan kan grubu olarak bilinirler.

B kan grubu

Kan grupları arasında duygusal zekası en gelişmiş olan kan grubu  B kan grubudur. Diğer insanlar tarafından iyi bir arkadaş olarak görülseler de, hayatlarında düzeni pek beceremezler. Düzenli ve kararlı yaşamak onlar için değildir. İradesi en yüksek kişiler genellikle B kan grubunda olanlardırlar. egemen bir kişilikleri vardır. Doğal olarak söz hakkı alırlar ve onlar konuşacağı zaman diğer insanlar dinlerler. Genelde fikir danışılan kişilerdirler. Otoriter yapıları vardır, insanları yönetmeyi severler. İnsan ilişkilerinde çok başarılı olmaları ile sevilen kişiler olsalar da, ilişkilerde pek fazla bulunamazlar ya da bulunmamayı tercih ederler. Yalnız kişilerdirler.

AB kan grubu

Sinirli ve hassas yapısı olan A grubundan aldığı özellikleri B grubunun sabit yapısı ile birleştiren AB kan grubu, karmaşık bir karaktere sahiptir. AB kan grubu insanları çözmek oldukça zordur. Her kan grubundan belirli özellikler almış olan AB kan grubu tutarsızlık gösterebilen bir gruptur. Her an farklı bir cümle kurarak oldukları kişiyi 180 derece değiştirebilirler. Sosyal olmayı seven AB grubu insanlar aynı zamanda detaycı kişilerdirler. Küçük detaylara bazen çok kafa yorabilirler. Diğer kan gruplarına göre gizemli olmaları ile insanların çevresinde kalmak isteyeceği kişilerdirler.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

İp atlamanın boy uzamasındaki etkileri nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için kişilerin dengeli ve düzenli beslenmesi son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek kişinin hayatı
Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde