Beslenme

Bu gıdayı dondurucuda saklarken en az iki kez daha düşünün. Zehir yemediğinizden emin olmak için dondurucuda saklamamanız gereken gıda hangisi?

Günlük olarak aldığımız gıdaların büyük bir kısmını ya buzdolabında ya da dondurucuda saklarız. Ancak bazı gıdaların dondurucu gibi alanlarda saklanması insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Yapılan araştırmalar ile yanlı gıdayı dondurucuda saklamak, gıdanın sağlıklı yapısını kaybetmesine ve adeta zehirli hale gelmesine yol açıyor. Farkında olmadan sağlığınıza zarar vermemek adına dondurucuda saklanmaması gereken gıda yapılan son araştırmalar ile açıklandı.

Dondurucuda saklamak sağlığı tehdit ediyor

İnsan sağlığı açısından hangi gıdanın nerede saklanması gerektiğini bilmek gerekiyor. Doğru saklama teknikleri ve alanları bilinmediği zaman ise gıdalardan alacağımız faydayı zarara çevirmiş olabiliyoruz. Gıdaların doğru saklama şekilleri üzerinde yapılan araştırmalar ise, mantarların dondurucuda saklanmasının insan sağlığını ciddi şekilde tehdit edebileceğini ortaya koydu. Mantarların satın alınmasından sonra eğer gün içerisinde tüketilmeyecekse çoğu zaman dolapta ya da dondurucuda muhafaza ederiz. Ancak yapılan araştırmalara göre, her nasıl balıkların bayatlaması sağlığı tehdit eden bir durum ise, mantarlar da bu kategoride yer alan ürünler. Mantarların en sağlıklı tüketim şekli ise alındığı gün pişirilmesi. Mantarların en ufak bir şekilde bozulmaya uğraması insan sağlığına ciddi şekilde zarar verebiliyor.

Mantarı aldığınız gün tüketin

Mantarların alındıkları gün tüketilmemesi, zamanla yapısı bozulan mantarda canlı organizmaların çok hızlı şekilde yayılmasına yol açıyor. Bu durum ise en hafif şekilde sindirim yolu zehirlenmelerini beraberinde getiriyor. Mantarları daha sonra pişirmek için almak yerine direkt olarak ihtiyaç duyduğunuz anda alarak pişirmek en doğrusu Buzdolabında bekletilen mantarlar zamanla bozulduğu gibi, dondurucuda bekletilen mantarların da çözülmesi için dışarı çıkardığınız an bozulmaya başlama riski çok yüksek. Mantarların bozulmasından sonra tüketilmesi aynı zaman da solunum yolu zehirlenmelerine de yol açabiliyor. Daha sağlıklı bir yaşam içim aldığınız mantarları direkt olarak aynı gün tüketmelisiniz.

Mantarların her türünde tehlike aynı

Mantarların dondurucuda saklanmaması gerektiği durumu her tür mantar için geçerli. Kendiliğinden oluşan mantarların en pahalı ya da en lezzetlisinde dahi en ufak bir bozulma belirtisi ile oluşan tehlike aynı düzeyde. Mantarın türüne göre değişmeyen bu durum, daha sağlıklı bir hayat yaşamak ve daha doğru beslenmek için uzak durulması gerekenler arasında yer alıyor. Daha çok tüketilen ve çoğu zaman bir soruna yol açmayan kültür mantarları dahi olsa, bu durumda yapılması gereken en doğru hamle mantarın alındığı gün tüketilerek bitirilmesi.

Mantar seçerken de dikkat edin

Mantarları satın alırken ya da toplarken de dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanlar çoğuz aman yanlış bilgiler ile yola çıkarak mantar tüketimi gerçekleştiriyorlar. Mantarlar canlı organizmalardırlar ve diğer canlılar ile farklı birer uyum gösterirler. Ülkemizde daha eski yaşlarda bireylerin söylediği hayvanların yediği mantardan zarar gelmeyeceği gibi bazı bilgiler yanlış bilgilerdirler. Uzmanların açıklamalarına göre mantar tüketimi yapılmadan önce kesinlikle doğru bir araştırma yapılması gerekiyor. Aynı zamanda her satın alımda daha taze olan mantarların tercih edilmesi de büyük önem arz eden durumlar arasında. Bir sebze ya da meyve gibi bozulmayan aksine çok daha ciddi bir bozulmaya uğrayan mantarların bazı cinsleri ciddi sancılı kramplara ve zehirlenmelere yol açabilecek düzeyde. Bu nedenle bilinçlenmek ve mantarı bilinçli şekilde seçmek en önemlisi olarak kabul ediliyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal