Yaşam

Tütsü yakmanın faydaları nelerdir? Konsantrasyon yükseltiyor, havayı temizliyor

Koku ve aromanın vücudun psikolojik sağlığını etkilediği bilinen bir gerçektir. Uzun yıllardır insan hayatının içinde olan tütsü, ortama hoş koku vermek veya başka kokuları gizlemek amacıyla yakılır. Ancak hoş kokulu tütsülerin bulundukları ortama enerji vermek ve konsantrasyonu arttırmak içinde kullanıldığı bilinir. Tütsü yakmanın bilinen daha birçok faydası şu şekilde sıralanabilir;

1- Ortama hoş koku yayar

Çok fazla türde ve aromada tütsü çeşidi satılır. Bu aromaların birçoğu; ortama hoş bir koku ve ahenk verecek kadar güçlüdür. Elbette her koku, her kesimden insana hitap etmeyebilir. Ancak tütsü içinde kullanılan aromaların üst noktası hemen hemen herkesin beğeneceği şekilde üretilir. Bulunduğunuz ortamın kokusu hem fiziki hem fiziki hem de ruhsal anlamda sizi etkiler.

2-Rahatlama hissi verir

Bazı tütsü aromalarının insanda sakinleşme ve rahatlama hissi yarattığı gözlenir. Özellikle tütsüye eşlik eden huzurlu ve sakin bir ortam olduğunda, insan ruhunu dinlendiren bir etki oluşur. Ayrıca vücudun geneline yayılan bu his, yorgunluk durumunda da insanın enerjisini yükseltir.

Tütsü yakmak
Tütsü yakmak

3- Konsantrasyonu yükseltir

İnsanların kimi dönemlerde en çok ihtilaç duyduğu şeylerden birisi konsantre olmaktır. Odaklanma konusunda sorun yaşıyorsanız, hoş aromalı bir tütsünün etkili olduğunu kolayca fark edeceksiniz. Önemli bir iş projesi, sınav veya düğün gibi hassas dönemlerin öncesinde odaklanma sorunu yaşamanız oldukça doğaldır. Ayrıntılara dikkat etmeniz gereken durumlarda, tütsü etkisiyle odak seviyeniz yükselecektir.

4- Meditasyona eşlik eder

Meditasyon yüksek konsantrasyon gerektiren, insanın duygusal algılarının derinleştiği bir işlemdir. Sadece rahatlamak ve odaklanmak için yapılan meditasyon işleminin yanı sıra, dini olarak da yapılan meditasyon ritüelleri vardır. Tütsü her iki meditasyon işlemi içinde önemli bir yere sahip. Düşüncelerin açılmasına ve ortama adapte olunmasına olumlu katkı sunun tütsü aromaları meditasyonun önemli bir parçası olmuştur.

5- Ortamın havasını temizler

Bazı tütsü aromaları, temizleme ve hava filtreleme özelliği gösterir. Bulunduğu ortamın havasına hoşluk katmakla kalmayan bu tütsüler, ortamdaki havanında temizlenmesine yardımcı olur. Temiz havanın solunum sağlığına sağladığı olumlu etkiler düşünülürse; direkt olarak tazelik hissi verdiği anlaşılır.

6- Uyku düzenini olumlu etkiler

Uyku düzeninin sağlanması, insan hayatının en önemli kazanımlarından biridir. Sağlıklı bir uykunun insana sağladığı olumlu etkiler, yaşamın dengesini de korumaya yardımcı olur. Uykuya dalamıyorum diyorsanız, sakinleştirici etkiye sahip olan ütüsü aromalarını mutlaka denemelisiniz. Özellikle papatya kokusu, tütsü aromalı içinde uykunun en büyük yardımcılarından biri olarak bilinir.

Tütsü banyoda
Tütsü banyoda

7- Zihnin boşaltılmasına yardımcı olur

Fiziksel enerji bir kenara, insanları dolu bir zihin daha çok yorar. İnsan düşünen bir varlık olarak, zihnini gerekli veya gereksiz tüm konularla meşgul eder. Bu durum bir süre sonra zihnin yorulmasına ve içsel çatışmaların artış göstermesine neden olur. Sürekli dolu ve karmaşık işleyen bir zihin yapısına sahipseniz, odaklanma seviyeniz de düşer. Çakraların açılmasına yardımcı olan tütsü, zihnin boşaltılmasını da sağlar.

8- Pozitif iyonları giderir

İnsan yaşamının olduğu çoğu ortamda pozitif iyonlar birikmeye başlar, Toz veya kir gibi oluşun bu pozitif iyonlar, bazı tütsü aromaları ile nötrleşir. Bu sayede ortamdaki negatif enerji seviyesinde ciddi bir düşüş yaşanır. Bu durum yaşam alanlarının daha az stres yaymasını ve insanları rahat hissettirmeyi sağlar.

9- Cinsel uyaranları aktif eder

İnsan hayatının bir parçası olan cinsellik, bazı dönemler uyaran eksikliği sebebiyle sekteye uğrar. Afrodizyak etkili bazı tütsü aromaları cinsel isteğin uyarılmasına ve konsantre olunmasına katkı sağlar. Tutku ve sevginin zihnin derinliklerinde uyarılması mümkündür.

0 Yorum

  1. Avatar

    erdinç

    Kasım 17, 2022

    Sandal ağacı, kahve aramolı, hindistan cevizlisi, limonlusu hatta vişnelisi her evde bulunması gerekiyor. Hava mis gibi kokuyor.

  2. Avatar

    burcu

    Kasım 17, 2022

    Sandal, sedir, lavanta, coconut güzel koku çıkaran çubuklar. Kötü enerjiyi yok etmek için yakılır

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Camdaki çizikler nasıl geçer? Camdaki çizikleri geçirmek artık çok kolay

Temizlik konusunda yapılan yanlışlar bazen eşyalarımıza zarar vermemize neden olabilir. Daha çok yanlış yapılan temizliklerde verile fiziksel hasarlardan olan ve
Yaşam

Kapak sözler. Arkadaşa göndermelik kapak sözler nelerdir?

Arkadaşlar ile bazen atışırken son sözü arkadaşınız söyler ve aklınıza hiç bir şey gelmez. Daha sonra gece yatmaya gittiğinizde bir