Yaşam

Yüzde bulunan benler nasıl düşürülür? Ben aldırmak zararlı mı?

Bazı insanlarda doğuştan gelen ve bazılarında ergenlik ya da daha ileri yaşlarda ortaya çıkmaya başlayan benler ile ilgili bildiklerimiz aslında oldukça kısıtlı. Çoğumuzun doğum lekesi olarak adlandırdığı benler aslında yalnızca doğuştan gelen bir durum değil. Birden fazla neden ile ortaya çıkan benler ile ilgili en çok merak edilenler arasında benlerin nasıl oluştuğu ve yüzde oluşan benlerin nasıl geçirilebileceği gibi sorular yer alıyor.

Yüzde neden ben oluşur?

Yüzde ben oluşumu daha çok genetik yatkınlık ile ortaya çıkar. Genetik nedenler ile doğuştan sahip olduğumuz benler aynı zamanda dış etkenler ile daha sonraki süreçlerde de ortaya çıkabilir. Güneş ışığı ve içeriği bilinmeyen kozmetik ürünlerinin yüze çokça temas etmesi de zaman içerisinde ben oluşumuna yol açabilir. Ben oluşumu doğuştan olabileceği gibi ergenlik ve yaşlılık dönemlerinde de ben oluşumu görülebilir. Ben oluşumları şekil, renk ve büyüklük bakımından değişiklik gösterebilir. Eğer oluşan ben kanamalı ve daha koyu renkli bir yapıda ise, bu durumda yapılması gereken ilk şey dermatolog yardımı almak olmalıdır. Öte yandan benler doğum lekeleri ve ergenlik döneminde belirginleşmeye başlayan benler olarak karşımıza çıkarlar.

Ben nasıl alınır?

Vücuttan ben alınması uzman kontrolünde gerçekleştirilmesi gereken bir durumdur. vücutta oluşan benler 40 yaşına gelene kadar alınma ihtimali olan benlerdir. Yüzde oluşan benler daha çok lazer, buharlaştırma, jiletle alma ve ameliyat gibi seçenekler ile alınır. Ameliyat ile alınan benler kanser riski taşıyan benler olup, diğer şekilde rahatsızlık verici görüntüde olan fakat estetik dışında sağlıksal bir soruna yol açmayan benler uzmanlar tarafından basit işlemler ile deriden ayrılır.

Yüzde oluşan ben nasıl geçer?

Yüz bölgesinde oluşan benleri geçirmek için uygulanabilecek bazı doğal tedavi yöntemleri vardır. Bu yöntemler kesinlikle öncelikle kişinin cilt yapısına uygun olup olmadığı test edilmiş olan yöntemlerden seçilmelidir. Bu yöntemler genel olarak benin rengini açan ve cilt ile aynı renge getiren formüllerdir. İşte yüzde ben oluşumuna doğal tedavi yöntemleri:

Ben sorununa doğal bitkisel yağ

Yüzde oluşan benlerin rengini açmak ve cilt ile aynı renge gitmek için çay ağacı yağı kullanabilirsiniz. Bu yöntem benin düşmesini sağlamaz. Bu nedenle daha çok leke şeklinde görünen benlerde uygulanması tavsiye edilir. 10 gün kadar geceleri uyumadan önce ben olan bölgeye çay ağacı yağı sürmeniz ve bu şekilde uyumanız yeterli olacaktır.

İzleyin: Benler Nasıl Gider? Ben Aldırmak, Ben Sildirmek Zararlı mı?

Benleri ortadan kaldıran sarımsak kürü

Ben oluşumuna karşı sarımsak kullanılabilir. Ancak cildi hassas olan bireyler için bu durum sakıncalı olarak görülür. Sarımsak ciltte tahrişe yol açmayacaksa ve sarımsağa alerjiniz yoksa bu yöntem ile yüzde oluşan benlerden kurtulabilirsiniz. Bir diş sarımsağı alın ve tam ortasından ince bir dilim kesin. Aynı şekilde sarımsağı ezerek de kullanabilirsiniz. Dilim sarımsağı benin üzerine koyun ve yara bandı ile sabitleyin. 5-6 saat kadar kaldıktan sonra ise yüzünüzü ılık su ile temizleyin. bu yöntemi ezilmiş sarımsak ile uygulayacaksanız da, yine sarımsağı ben olan bölgeye sürün ve aynı sürede bekletin. 2-3 gün içerisinde etkisini göstermeye başlayacaktır.

Yüzdeki benleri düşüren yöntem

Yüzde oluşan benleri düşürmek için kullanabileceğiniz bir doğal yöntem olarak arpa unu karlımıza çıkıyor. Benlerin yoğunluğuna göre belirli bir miktar arpa unu ile suyu karıştırın ve hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru ben oluşumu olan noktaya sürün ve 1,5 – 2 saat kadar bekletin. Ardından cildinizi yıkayarak temizletin. bu yöntemi ben düşene kadar tekrarlayabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde
Yaşam

Dostoyevski sözleri. En güzel Dostoyevski sözleri nelerdir?

Rus edebiyatının en büyük eserlerinden bazılarını ortaya çıkarmış olan, dünya klasiklerinde yeri azımsanamayacak kadar büyük bir yazardır Dostoyevski. Dostoyevski tarafından