Sağlık

Kesinlikle tekrar ısıtıp yememeniz gereken gıdalar hangileri?

Zengin bir yemek kültürüne sahip olan Türk mutfağına ait pek çok farklı tariflerden meydana gelen lezzetli yemekleri bulunmaktadır. Bu yemekler damağımızın şenlenmesine yardımcı olurken, bazı yapılan yanlış durumlar dolayısıyla sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen faktörlerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu faktörlerin başında yapılan yemeklerin ertesi gün ısıtılması gelir. Her yemek için riskli durum oluşmasa da bazı yemeklerin ertesi gün tekrar ısınması adeta zehrin oluşmasına neden olmaktadır. Sağlık açısından büyük  bir risk oluşturan bu besinleri kesinlikle tekrar tekrar ısıtmaktan kaçının. İşte ısıtılınca zehre dönüşen o besinler…

Bu besinleri tekrar tekrar ısıtmaktan kaçının

Sağlığımız için pek çok faydası bulunan besinlerle hazırlanan sağlıklı yemekler bazı durumlar büyük bir risk faktörü oluşturmaktadır. Bu faktörlerin başında bazı besinlerin tekrar ısınması gelmektedir. Tekrar tekrar ısıtıldığında adeta zehir saçan bu besinler tüketmeniz zehirlenmenize ve hatta sağlıksal olarak pek çok durumun yaşanmasına neden olmaktadır. Sindirim sisteminin bozulmasından, midede  ağrı ve krampların yaşanmasına neden olan bu besinleri tekrar ısıtmaktan kesinlikle kaçının.

Ispanak
Ispanak

Demir açısından zengin ıspanak

Vücutta bulunan demirin artmasına yardımcı olan ıspanak, protein açısından da zengin olan mucizevi bir bitkidir. Vücudu gribe karşı koruyan ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan ıspanak, sindirim sisteminin de düzenli çalışılmasına yardımcı olmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen ve kesinlikle tüketilmesi gereken ıspanak, tekrar ısıtıldığında adeta bir zehre dönüşüyor. Ispanağın içerisinde bulunan nitrat bileşeni, tekrar tekrar ısıtıldığında ve yüksek ısıya maruz kaldığında nitrit bileşenine dönüşerek insan sağlığını büyük ölçüde olumsuzluğa itmektedir. Bu yüzden yaptığınız ıspanak yemeğini ya da ıspanak soteyi günü birlik tüketmeye özen göstererek kesinlikle ertesi güne bırakmamanız gerekmektedir.

Tavuk
Tavuk

Protein açısından zengin tavuk

Pek çok yemeğin vazgeçilmez unsurlarından bir olan tavuk aynı zamanda büyük bir ana yemek görevi de görmektedir. Protein açısından zengin olan tavuk, sağlıklı beslenen ve kilo vermek isteyen birçok insanın en çok tercih ettiği besinler arasında yer almaktadır. Sotesinden, sulu yemeğine, mangalından, sebze yemeklerinin içerisinde olmasıyla birçok farklı lezzetle karşımıza çıkan tavuk tekrar ısıtıldığında zehir saçan besinler arasında yer almaktadır. Zehirlenmelerin sık ve oldukça kötü olan tavuk, yapıldıktan sonra hemen tüketilmeli ya da tekrar ısıtılmasından kaçınılmalıdır.

Mantar
Mantar

Vitamin açısından zengin mantar

Mineraller açısından büyük bir zenginliğe sahip olan mantar, insan sağlığına büyük faydası dokunan besinler arasında yer almaktadır. İçerisinde bulunan potasyum, fosfor, selenyum, magnezyum, demir ve çinko gibi bileşenler kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken, vücudun mevcut çalışma prensibine de yardımcı olmaktadır. Kemik ve diş sağlığı açısından önemli olan mantar, kesinlikle soğuk tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Isıtıldığında içerisinde bulunan vitaminlerin zehre dönüşmesi, kişinin sağlığının bozulmasına neden olurken şiddetli karın ağrısı ve şişkinlik problemlerinin yaşanmasına neden olmaktadır.

Yumurta
Yumurta

Kahvaltının olmazsa olmazı yumurta

Bilhassa sabah kahvaltılarının vazgeçilmez besin kaynaklarından olan yumurta, insan sağlığını olumlu yönde etkileyen birçok vitamin ve minerali içerisinde bulundurmaktadır. Uzun süre tok tutucu özelliği bulunan yumurta, sağlıklı beslenen ve fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanların vazgeçilmez öğünlerinden bir tanesi haline geliyor. Aynı zamanda kasların gelişmesine yardımcı olan yumurta, sporla profesyonel mana da uğraşan insanların da sıklıkla tükettiği besinler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sabah kahvaltılarında başta olmak üzere pek çok farklı türevi yapılarak tüketilen yumurtanın tekrar tekrar ısıtılması büyük bir zehrin dönüşmesine neden olmaktadır. İkinci kez ısıtılan yumurta toksit üretmeye başlayarak, tüketildiğinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen durumların yaşanmasına neden olmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

İncir sirkesinin faydaları nelerdir, nerede kullanılır?

Faydaları saymakla bitmeyen ve temizlikten yemeklere her yerde kullanımı bulunan sirke, pek çok farklı formda karşımıza çıkıyor. Elma sirkesi üzüm
Sağlık

Dilde oluşan sarılık neyi işaret eder?

Dişlerimizi fırçalarken ya da ağzımızı açıp aynaya baktığımızda, dilimizin üzerinde sarı bir tabakanın bulunduğunu görüyoruz. Bu tabakanın neden oluştuğu ise