Yemek Tarifi

Diyet yapanlar buraya. Ev yapımı sağlıklı ve lezzetli granola bar nasıl yapılır?

Havaların soğuduğu, soğuğu tenimizde hissettiğimiz şu günlerde çoğumuz hızla kilo vermeye çalışıyoruz. Tüm kış kilo alımı artıyor. Bunu engellemeye çalışıyoruz. Ayrıca hayat git gide sağlıklı beslenmeye evrilen bir yolda ilerliyor. Hal böyleyken, çoğumuzun en önemli hedefi kilo vermek, kilo vermeye ihtiyacımız yoksa bile sağlıklı beslenmek. Durum böyle olunca da hem doyurucu hem pratik hem de lezzetli tarifleri araştırmaya başlıyoruz. Eğer böyle bir tarif arayışındaysanız, bu sağlıklı atıştırmalık tam da size göre. İşte lezzetli mi lezzetli, pratik mi pratik ev yapımı granola bar tarifi.

Malzemeler

  • 3 su bardağı Turna Yemişli & Kabak Çekirdekli Vitalis Kavrulmuş Müsli
  • Yarım çay bardağı bal (60 ml)
  • Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ badem
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ kaju
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
Granola
Granola

Hazırlanışı

İlk olarak sağlıklı granolamızı yapmak için yarım çay bardağı kadar cevizi, 1 çay bardağı çiğ bademi ve son olarak 1 çay bardağı kadar kajuyu iri iri kıyın. Ardından kabukları soyulmuş 1 adet muzu uygun bir kapta çatalla bir güzel ezin. Daha sonra karışımın üzerine yarım çay bardağı bal, yarım çay bardağı pekmez, iri kıydığımız kaju, ceviz ve badem, 1 yemek kaşığı susam, 1 yemek kaşığı keten tohumunu da ilave edin. Son olarak 3 su bardağı kadar turna yemişli ve kabak çekirdekli Dr. Oetker vitalis kavrulmuş müsliden de ekleyin. Bir spatula ile tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra ise pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine granola harcını dökün. Spatula ile kenarlarını düzeltin ve karışıma dikdörtgen bir şekil verin. Granola harcını 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika gibi bir süre pişirin.

Lezzetli ve sağlıklı ev yapımı atıştırmalık granola bar tarifinin videolu hali için: 

İyice pişen ve fırından aldığınız granolaları henüz sıcakken bir bıçak ile dilimlere bölün. Gördüğünüz gibi fırından çıkan granola oldukça yumuşak bir kıvamda iken, bir iki saat dinlendikten sonra iyice katılaşarak ve sert bir kıvam alacak. Turna yemişli ve kabak çekirdekli Dr. Oetker vitalis kavrulmuş müslili granola bar hazır. Sağlıklı ve lezzetli aynı zamanda da pratik bir atıştırmalık isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

Granola nedir?

Granola, bal ve diğer doğal malzemelerle karıştırılmış fındık ve tahıllardan yapılan bir gıdadır. Bu karışım gevrek olana kadar pişirilir. Pişirme işlemi esnasında, en sık kahvaltıda tüketilen bu tahılların tipik dokusunu elde etmeyi sağlayacak şekilde eşit bir pişirme sağlamak için preparat konulur. Genellikle kuru meyveler eklenir; kuru üzüm, kayısı, kızılcık, muz, hindistan cevizi bunlardandır. Lif, karbonhidrat, esansiyel yağ asitleri, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan tüm bu bileşenlerin alımı çok besleyicidir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak