Beslenme

Şifa deposu kudret narının faydaları nelerdir?

Son dönemlerde adını pek çok yerde duyduğumuz, namı tüm sosyal medyanın ve geleneksel medyanın dilinde olan kudret narı insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Kabakgiller familyasına ait olan kudret narı, tropik iklimlerde yetişirken birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Asya ve Hindistan’da genellikle tıp üzerine şifalanmak amacıyla kullanılan kudret narının faydaları saymakla bitmiyor. Meyve olarak tüketilen kudret narı aynı zamanda zeytinyağı ile karıştırılıp tüketilmesiyle de meşhur bitkiler arasında yer alırken, kudret narının bilinen bilinmeyen tüm faydalarını sizler için derledik. İşte mucizevi kudret narı!

Kudret narı içi
Kudret narı içi

Kudret narının faydaları nelerdir?

  • Kan şekerinin düşmesine ve kan şekerinin düzenli bir seviyede kalmasına yardımcı olan kudret narı, bilhassa diyabet hastalarına önerilen şifa kaynakları arasında yer almaktadır. Şeker seviyesinin aynı ölçüde kalmasına yardımcı olan kudret narı, kişinin zinde ve sağlıklı hissetmesine de yardımcı olmaktadır.
  • Düzenli olarak tüketildiğinde kişinin vücut direncinin artmasına yardımcı olurken, gribal enfeksiyonlara karşı da mücadele etmektedir. Bu özelliği sayesinde kudret narı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  • İçerisinde bolca bulunan C vitamini sayesinde, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olan kudret narı vücut içerisinde bulunan toksinlerin vücutta atılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Görme problemlerinin iyileşmesine yardımcı olan ve keskin görmenin çok daha etkili olmasını sağlayan Beta karoten ve a-karoten vitaminleri içerisinde bulundurmaktadır. Bu özelliği sayesinde kişinin göz sağlığına da büyük etkileri bulunmaktadır.
  • Üst solunum hastalıkları başta olmak üzere; astım, bronşit gibi kronikleşmeye meyilli hastalıkların tedavi edilmesinde büyük rol oynamaktadır.
  • Solunum seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olan kudret narı, düzenli tüketildiğinde solunumun düzenlenmesine de yardımcı olmaktadır.
  • Bilhassa anti tümör olarak nitelendirilen kanser hücrelerinin tedavi edilmesinde birebir olan kudret narı, kanserli hücrelerin iyileşmesinde büyük rol oynamaktadır.
  • Düzenli tüketimi yapıldığında kişinin kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olurken, iyi kolesterol seviyesinin yükselmesine de yardımcı olmaktadır. Bu özelliği sayesinde kudret narı kolesterolün dengelenmesine de yardımcı olmaktadır.
  • İçeriğinde bulunan K vitamini sayesinde kan pıhtılaşmasının önüne geçerek, kişiyi kalp krizi riskine karşı koruma altına alır.
  • Düzenli tüketildiğinde kişinin kemik gelişimini destekleyen kudret narı, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu özelliği itibarıyla, kemiklerde oluşabilecek kırık ihtimalinin de önüne geçmektedir.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan kudret narı, bağırsaklarda meydana gelen kötü bakterilerin giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Bu özelliği itibarıyla kabızlık problemiyle birebir baş etmektedir.
  • Pek çok cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde etkin rol oynamaktadır.
  • Midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan kudret narı; ülser, gastrit gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Cilt yüzeyinde meydana gelen akne, sivilce gibi durumların geçmesine ve bu izlerin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Düzenli ve yeterli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olan kudret narı, kişinin sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde etkin rol oynayan kudret narı aynı zamanda yanıkların tedavi edilmesine de yardımcı olmaktadır.
Kudret narı
Kudret narı

Kudret narı nasıl tüketilir?

Direkt kabuğundan soyulduğu gibi tüketilebilen bir meyve olan kudret narı aynı zamanda, yağı ve macun kıvamında da tüketilebilmektedir. Günde bir tatlı kaşığı tüketilen kudret narı vücudun güçlenmesine yardımcı olurken, vücut yüzeyinde meydana gelen yaraların iyileşmesine de yardımcı olmaktadır.

Video: ŞİFA KAYNAĞI KUDRET NARI NASIL YENİR? KUDRET NARI MACUNU HAZIRLANMASI ve FAYDALARI 🌿

Kudret narı ile zeytinyağı nasıl hazırlanır?

Bir adet kudret narının ilk olarak çekirdeklerini çıkarın ve güzelce doğrayın. Doğrama işlemi tamamlanan kudret narlarını içerisi temiz bir kavanozun içerisine alın. Kavanozun içerisine aldığınız kudret narlarının üzerine, 1 su bardağı temiz içerikli zeytinyağı ilave edin. Akabinde bu ikiliyi güzel bir şekilde karıştırın. Ardından hazırladığınız bu karışımı günde 1 kaşık olacak şekilde tüketmeye başlayın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal