Püf Noktası

Vücuttaki elektrik nasıl atılır? Vücudunuzda oluşan statik elektriği atma yöntemleri

Gün içerisinde vücutta elektrik oluşumuna neden olan pek çok farklı durumla karşı karşıya kalınıyor. Özellikle son yıllarda teknoloji kullanımının artması ve her alanda teknolojik aletlerin kullanılması insanların üzerinde birtakım etkilere sebep olabiliyor.

Her ne kadar teknolojinin yaygınlaşması ve teknolojik aletlerin kullanımı gündelik hayatı kolaylaştırsa da farklı etkileri de bulunuyor. Bu etkilerin başında da vücutta elektrik yüklenmesi geliyor. Vücutta bulunan elektriğin artması pek çok farklı şeyi de beraberinde getiriyor.

Bu nedenle vücutta biriken elektriğin en aza indirilmesi insan sağlığı açısından son derece önemli oluyor. Eğer vücuttaki elektrik birikimi dışarı atılmazsa kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Ayrıca kişinin enerjisini düşürdüğü için ruh durumunu da olumsuz yönde etkiliyor.

İnsan vücudunda aşırı derecede statik elektrik yükü birikmesi, insan vücudundaki normal elektrik dengesini bozabilir ve sinirsel sistemi etkileyebilir.

Vücutta Elektrik Neden Olur?

Vücutta elektrik olması her ne kadar kulağa garip gelse de aslında herkesin vücudunda elektrik bulunuyor. Vücutta elektrik yüklemesinin fazla olması kişinin sağlığını ve hayat standardını olumsuz yönde etkiliyor. Vücutta bulunan elektrik daha çok beyinde bulunduğu için tüm vücudu doğrudan etkiliyor. Bu nedenle vücuttaki elektriğin artması kişinin hayatını pek çok açıdan olumsuz yönde etkiliyor.

Vücutta Elektrik Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Her ne kadar herkesin vücudunda az miktarda da olsa elektrik bulunsa da bu elektriğin gözle görülmesi ya da devamlı olarak hissedilmesi mümkün değildir. Vücutta bulunan elektriğin çeşitli nedenlere bağlı olarak artması sonucu vücut elektriği dışarı atmak için çabalıyor. Vücutta elektrik olduğunu anlamanın en kolay yolu kişinin vücudundaki titreşimin artması ve negatif enerjiye sahip olmasıyla açıklanıyor.

Çıplak insan vücudu, genel olarak oldukça iyi bir iletken sayılabilir. Ancak teknolojik gelişme neticesinde kullanılan sentetik orijinli giyim eşyası, sadece insan vücudunu topraktan izole etmez, ayni zamanda elektrostatik yüklerin oluşmasına da neden olur. Bunun neticesinde, insan vücudunun yere göre kapasitansı artar ve oluşan yükün ark yaparak yakın bir iletken yüzey veya toprak üzerin den boşalarak ark yapması tehlikesi doğar.

Elektrik
Elektrik

Vücuttaki Elektriği Atmanın Yolları

Vücudunuzda bulunan elektriği atmanın belli başlı birkaç yolu bulunuyor. Bu yollardan bazıları şu şekildedir:

  • Çıplak ayak toprağa basmak
  • Tuzlu suyla duş almak
  • Doğada daha çok zaman geçirmek
  • Teknolojik aletleri daha az kullanmak
  • Bol su içmek
  • Sağlıklı beslenmek
  • Düzenli uyku
  • Meditasyon yapmak

Tüm bu maddelerde yer alan şeylerin vücuttaki elektriği atmaya olan etkileri biliniyor. Hatta bu maddelerde yer alan bilgilerden birkaçı bilimsel olarak kabul edilip uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor. Eğer sizde vücudunuzdaki elektriği atmak isterseniz bu maddeleri uygulayabilirsiniz.

Vücuttaki Elektriği Atmak İçin Doğanın Etkisi

Doğanın canlı yaşamına olan etkileri saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Ancak doğanın insan psikolojisine olan etkisi son zamanlarda daha çok dile getiriliyor. İnsan vücudunda bulunan fazla elektriğin atılması için doğadan faydalanılıyor. Özellikle çıplak ayakla toprağa basmak ve doğada zaman geçirmek hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı olumlu yönde etkiliyor.

Eğer insan antistatik özellikte iletken sayılabilecek ayakkabı giyer ve ayrı ca iletken bir zemin üzerinde durursa, vücutta oluşan yük bu yolla toprağa gidecek ve bir potansiyel farkı meydana getirmeyecektir. Vücudu bu şekilde topraklamak, insan vücudunun kapasitansını ortadan kaldırır, ancak biriken bir miktar statik enerji elbisenin iletken olmayan tabakalarında muhafaza edilir. İnsan vücudu üzerinde meydana gelen yükün büyük bir kısmı giyilen elbiseden ileri gelir.

İzleyin: Vücuttaki elektriklenme nasıl geçer?

Tuzlu Suyla Elektriğinizi Atın

Tuz, geçmişten günümüzde doğanın bize sunduğu fakat kıymeti bilinmeyen şeylerin başında geliyor. Ülkemizde çok sayıda tuz mağarası olduğu için doğal tuzlara ulaşmak son derece kolay oluyor.

Eskilerin her banyodan sonra çocuklarına tuzlu su dökmesinin nedenlerinden biri de budur. Tuzun içinde bulunan mineraller ve iyonlar vücuttan elektriğin atılmasını sağlıyor. Tuzlu su ile vücudunuzda bulunan elektriği nasıl atacağınızı merak ediyorsanız bu yazıda tüm bilgileri bulabiliyorsunuz.

2 yemek kaşığı kaya tuzunu ya da himalaya tuzunu bir litre suda eritin. Daha sonra bu suyu banyodan çıkmadan önce sadece vücudunuza dökmeniz gerekiyor. Bu işlemi haftada bir kere uygulayarak vücudunuzda bulunan fazla elektriği atabiliyorsunuz.

Vücudunuzda oluşan statik elektriği atma yöntemleri

Zaman zaman herkesin başına gelmiştir. Sinir sistemine bağlı olarak gerçekleşen vücuttaki elektrik bazen bir başkasına dokunduğumuzda hem ses çıkarır hem de küçük dozda bir titreşim meydana gelir. Bu durum, vücudumuzdaki statik elektriğin bir göstergesidir.

Vücutta elektriklenme neden olur?

Bütün nesneler atomlardan oluşur. Yüklü olan bu atomlar herhangi bir başka nesneye temas ettiklerinde elektrik akımı olur. Varlıklar birbirine temas ettiğinde bir yük alışverişinde bulunurlar ve bu da elektriklenmeyi beraberinde getirir. Statik elektriklenmeyle beraber bir yerde yük birikir. Vücutta elektriklenme meydana geldiğinde, bu elektriğin atılması gerekmektedir. Bunu yapmanın çeşitli yöntemleri vardır.

Vücuttaki statik elektriği atma yolları

  • Toprağa basmak

Çıplak ayak ile toprağa basmak vücuttaki statik elektriği atma yollarından ilkidir. Toprağa basmak, toprakla etkileşim içinde olmak insan vücudu için oldukça önemli bir aktivitedir. Toprağa dokunurken mutlaka çıplak el ve ayakla dokunulmalıdır çünkü ancak böyle tam olarak elektrik atımı gerçekleştirilebilir.

  • Duş almak

Duş almak da tıpkı toprağa basmak gibi vücuttaki elektriği gönderen bir eylemdir. Bu, üzerimizdeki elektriği nötralize etmeyi sağlar. Eğer gün içinde elektriklenme hissediyorsanız, duş alamasanız bile sık sık ellerinizi yıkayarak elektriklenmeyi azaltabilirsiniz. Ayrıca, gece uyumadan önce duş almak hem elektriklenmeyi yok eder hem de rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

  • Sağlıklı ve düzenli beslenmek

Beslenme her konuda olduğu gibi statik elektrik yükünün atılması konusunda da önemlidir. Temiz içerikli beslenmek elektrik oluşumunu önler ancak kötü beslenen birinin statik elektrik yüklenmesi daha yüksek bir ihtimaldir.

  • Düzenli ve yeterli uyumak

Uyumak herkes için çok önemlidir. Eğer çok uykusuz kalırsak vücudumuzda elektriklenme meydana gelir ve bu da olumsuzluk yaşamaya sebep olur. Elektriklenmeyi önlemek için huzurlu ve iyi bir uyku şarttır.

  • Stresi azaltmak

Stres, her hastalığın başı olduğu gibi elektriklenmenin de sebeplerinden bir tanesidir. İnsan ne kadar stresliyse, vücudundaki elektriklenme miktarı da o kadar fazla olur. Bunu yaşamamak için sakin kalmayı öğrenmek ve ne kadar olumsuzluk yaşanırsa yaşansın stres yapmamaya çalışmak gerekmektedir.

  • Meditasyon yapmak

Stresten bahsetmişken, meditasyon yapmak da elektrik atımını kolaylaştırır. Stresten veya olumsuz herhangi bir düşünceden kurtulmanın, vücudu rahatlatıp gevşetmenin en iyi yollarından bir tanesidir meditasyon. Uygun bir meditasyon müziği de eşlik ederse, vücuttaki elektriğe veda etmek kolaylaşır.

  • Doğada olabildiğince zaman harcamak

Toprağa basmak dedik ancak doğada daha fazla zaman geçirmek de vücuttaki elektriğin atılmasında önemli bir rol oynar.

  • Teknolojik aletlerin kullanımını azaltmak

Özellikle telefon ve bilgisayarı daha az kullanmaya çalışmak vücuttaki elektriği azaltan etmenlerden bir tanesidir. Kullanılan elektronik araçlar yaydıkları radyasyon ile vücuda zarar verirler. Gerekmeyen zamanlarda telefonu bir kenara koyun ve birkaç saat dokunmayın.

  • Bol bol su içmek

Su içmenin çözemeyeceği bir sorun yok gibi. Her sorun için bir çözüm aranırken mutlaka su içmek de önerilir. Vücuttaki statik elektriği atma yollarından birisi de bol bol su içmektir.

  • Doğal taş kullanmak 

Doğal taşlar pek çok probleme iyi gelen taşlardır. Vücutta bulunan statik elektriği atmak için de doğal taşlar bulunur. Bileğinizde ve boynunuzda doğal taşlar bulundurursanız elektriği kolaylıkla atarsınız.

Vücuttaki statik elektrik neden atılmalıdır?

Vücutta bulunan statik elektrik mutlaka atılmalıdır. Bunun pek çok sebebi bulunmaktadır ancak bunlardan ilki, insanın daha sinirli olmasına sebep olmasıdır. Elektrik yüklenen insan normalden daha gergin ve sinirli olur. Çevredeki insanlar için de kişinin kendisi için de hoş olmayan bu durum için çözüm, vücuttaki elektriği atmaktır. Ayrıca vücutta bulunan fazla elektrik, damar tıkanıklığına da sebep olur. Beyindeki bazı bölümlerin doğru çalışmasını engelleyen elektrik, doğru yollarla mutlaka vücuttan atılmalıdır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Vazelinle çizik giderme işlemi nasıl yapılır?

Mobilyalarda meydana gelen çizik problemi pek çok kişinin en muzdarip olduğu konular arasında yer alırken, mobilyalarda bulunan çizikleri yok etmek
Püf Noktası

Tükenmez kalemi silmenin yöntemi var mıdır?

Tükenmez kalem, pek çok resmi evrakta kullanılan, çıkarılmayacağı düşüncesi ile yazarken iki kez düşünülen bir kalem türüdür. Tükenmez kalem ile