Sosyal Medya

Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma – Repost nasıl yapılır?

Instagram; uzun yıllardır kullanılan, yaş sınırı veya cinsiyet ayrımı olmadan her kitleye hitap eden, insanların sosyal iletişimler kurmasını sağlayan ve etkileşimi kolaylaştıran bir uygulamadır. Bu uygulamanın dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılması ve aktif olan kişi sayısı en fazla olan platformlardan biri olunmasından dolayı çok sayıda özelliğin yüklenmesi ve uygulamanın güncellenmesi yapılır. Yazılım geliştiriciler tarafından yapılan bu sürekli yeniliklerden bir tanesi de başkasının gönderisini paylaşmak özelliğidir. Bir başkasının kendi sayfasına yüklemiş olduğu hikaye içeriklerinin veya post paylaşımlarının bir başka kullanıcının sayfasında görünür yapılması mümkündür. Konu hakkında; başkasının hikaye gönderisini ve post gönderisini paylaşma aşamaları, ne zaman başkasının sayfasındaki içeriklerin paylaşılamayacağı, sorgulanmalıdır.

Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri

Instagram kullanıcıları, başkalarının birçok paylaşımlarının tıpatıp aynısını kendi hesaplarında paylaşabilirler. Bu paylaşımlar yapılırken uygulanabilecek olan birden çok yöntem olurken kullanıcılar kendilerine en uygun olanı seçmelidirler.

Başkalarının gönderilerini paylaşma yöntemleriyse şunlardır:

  1. Ekran görüntüsü alarak paylaşma
  2. Gönderisi alınmak istenen kişi tarafından yapılan etiketlemeler sayesinde kullanıcı adının gönderi içerisine iliştirilmesi
  3. Gönderisi sayfada olması istenen kişiden bizzat bu içeriklerin istenmesi ve henüz paylaşılmamış formlarıyla alınması gibidir.

Video: Instagram Repost (Başkasının Gönderisini Paylaşmak!) Nasıl Yapılır? #instagram

 Instagram’da başkasının hikayesini paylaşma

Instagram sosyal medyası içerisinde olan ve buradan etkileşime geçmeyi tercih eden insanlar, başkaları tarafından paylaşılan hikayeleri kendi sayfalarına taşıyabilirler. Öncelikle eğer ekran görüntüsü alınarak içerik sayfaya taşınacaksa, hikaye formunda olan gönderinin üzerine tek dokunuş halinde basılı tutulur. Kullanıcı adı gizlenerek doğrudan hikaye ortaya çıkacağı için, diğer parmaklar ve eller kullanılarak ekrana dair görüntü alınır. Kırpılma veya düzenleme isteniyorsa tamamlanarak kullanıcı sayfasına taşınır. Eğer karşı taraf bir etiket yapmışsa bu duruma dair DM kutusu olarak oluşturulan mesaj kutusuna bildirim düşer. İçerik ve bu içeriğin altında olan ‘Kendi sayfanda paylaş’ seçeneği tıklanır. Daha sonra gönderi veya hikaye formunda gönderi sayfada paylaşılacaktır. Ayrıca paylaşımın alınması ve düzenlenmesi aşamalarında uğraşma yaşamamak ve doğrudan işi kolaylaştırmak için gönderi sahibine atılan mesaj sayesinde içerik istenecektir. Paylaşımın asıl sahibi tarafından bu gönderinin gönderilmesi halinde, efekt yapılarak veya sade haliyle paylaşım yapılabilir. Belirtilen durum, başkalarının içeriklerini hikaye veya post halinde paylaşma durumlarında geçerlidir.

Instagram
Instagram

Instagram’da başkasının gönderileri paylaşılırken bilinmesi gerekenler?

Instagram kullanıcıları, sosyal medya içerisinde de birçok suçun işlenebildiğini ve çoğu kullanıcıların bu suçlar hakkında habersiz olduğunu bilmeleri şarttır. Öncelikle Instagram her ne kadar bir sosyal medya olsa ve insanlar arası etkileşimleri görsel olarak, iletişim açısından mümkün kılsa da mahremiyet vardır. Kişilerin sosyal medya fotoğrafları izinsiz olarak alınamaz, çoğaltılamaz ve razı olunmadığı durumlarda başka kullanıcıların sayfasında paylaşılamaz. Bu sebeple başkalarının gönderilerine sayfa içerisinde yer verirken bu paylaşımların; çalıntı olmadığına, asıl gönderi sahibinin rızası olmadan hareket edilmediğine ve bu durumun kişisel verilere aykırı bir suç olmadığına emin olarak paylaşım almak gerekir.

Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma sıklığı

Instagramın temel özelliklerinden biri olan, yasal olan ve toplumsal İle genel ahlak kurallarıyla çatışmayan durumlarda işlem özgürlüğü ilkesi vardır. Yani bir kullanıcı, karşı tarafın haklarını ihlal etmeden, gönderi çalıntısı yapmadan ve üslup korunarak istediği kadar paylaşım yapabilir. Bu paylaşımların bir başkasının sayfasından alınması, etiketlenme sonucu hikayelere veya postlara geçirilmesi önemli değildir. Tek önemli olan kurallara uygun olarak, topluluk kuralları ihlal edilmeden ve değerlendirmeye alınacak şikayetler alınmadan bu paylaşımların kullanıcı sayfasına geçiriliyor olmasıdır. Böylece hem hesap güvenle açık kalır hem de başkalarının gönderileri sayesinde hesap daha zengin olur.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya

Rusların Facebook’u VK (VKontakte) nedir, nasıl kullanılır?

Rusların Facebook’u olarak bilinen VK’nın ortaya çıkışı, Facebook’un öyküsü ile benzerlik gösterir. Üniversite öğrencisi Pavel Durov, VK uygulamasını arkadaşları ile
Sosyal Medya

En çok takipçisi olan Türk TikTokerlar kimlerdir? Güncel liste

Dünya çapında çok sayıda insanın kullandığı ve diğerlerine göre yeni sayılabilecek TikTok, her geçen gün daha fazla kullanıcı kazanıyor. Türkiye,