Güzellik

Botoks etkisi yaratan yüz egzersizleri. Yüz yogası nasıl uygulanır?

Cildimizdeki kırışıklıklardan kurtulmamız için yapmayacağımız şey yok. Yaşlanmayı durdurmanın yolu yok ama kırışıklıklarımızdan kurtulabiliriz. Yüz yogası son zamanlarda popüler olan bir uygulama ve çoğu ünlü isimler bu yöntemle yüzlerindeki kırışıklıklarından kurtulabiliyor. Bu sayede genç görünüme kavuşabiliyor. Yüz yogasının bir tarihçesi var elbette birden bire çıkan bir yöntem değil. Eski Çin kaynaklarındaki bilgilere göre kadınlar kırışıklıkları için akupunktur tekniğiyle kurtulabiliyor. Yüzdeki enerji noktalarını uyararak yapılan bu yöntem uzun yıllardır aslında uygulanan bir yöntem.

Yüz yogası
Yüz yogası

Yaşlanma belirtileri nasıl oluşur?

Yüzdeki elastikiyetin  ve kolajen seviyesinin azalmasıyla yüzümüzde kırışıklıklar hızla artmaya başlar. Bu hayatın, doğal bir süreci elbette ki yaşlanacağız. Yaşlanma belirtilerinden olan yerçekimi tek başına etkili bir durum değil.

Güzelliğin en önemli belirleyici bölgesi olan yüz bölgesi ve fizik yapıdır. Yüz bölgesi zamanla yaş ile birlikte değişik deformasyonlara uğrayarak cildinkendi anatomi ve biyomekaniği bozulduktan sonra şekil değiştirir. Japon kadınlar güzellik bakımını devam ettirmek ve genç görünmek için östrojen içeriği olan şekillendiriciler kullanmaktadırlar.

Yüz yogası kasları hareketlendirir

Yüz yogası yapılmaya başlandığından itibaren cilt yüzeyindeki kasları aktifleştirerek kanın akışını hızlandırır. Kan akışının hızlanmasıyla vücudun ihtiyacı olan kolajen harekete geçer ve yüzün gerginleşmesini sağlar. Gerginleşen yüz sonrasında yüzeydeki kırışıklıklar yavaş yavaş azalmaya başlar. Yüzün kolajen miktarının artması yüzün elastikiyeti olmasını sağlar.  Böylelikle daha genç bir görünüme sahip olmaya başlarsınız.

Yaşla birlikte yüzdeki epidermisin mineral ve su kaybı bağlı doku esnekliğini kaybetmesi sonucu kırışıklıklar meydana gelir. Birçok şekliyle, yüz güzelliği deyince akla kırışıkların olmaması gelir, bunun için doğal bir çözüm deyince aklımıza yine egzersiz gelir. Yüz egzersizleri ile daha genç olmak elimizdedir.

Yüz yogası
Yüz yogası

Yüz yogasının faydaları

Yüz yogası tamamen zararsız bir yöntemdir. Bununla birlikte daha hızlı ve etkili bir doğal botoks olduğunu da söyleyebiliriz. Ameliyat olmadan, iğne altına yatmadan yüz yogasıyla genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Yüz yogası ayrıca oluşacak ani bir yüz felcinin de önüne geçer.

  • Yüz yogası sürekli ve düzenli yapıldığında olumlu özellikleri yazmakla bitmez. Yıllarca yapılan bu yöntem özellikle Asyalı kadınların kırışıksız, dümdüz bir cilde sahip olmalarının neden büyük ölçüde bu yöntemi kullanmalarıdır
  • Yüz yogası yaptığımız zamana yüzümüzdeki kasların yaklaşık yüzde 60’ı harekete geçer ve harika bir kan akışı sağlar.
  • Kaslar arasındaki kan akışı yüzdeki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Dudak kenarlarında oluşan ince çizgilerin görünümünü azaltır.
  • Göz çevremizde oluşan kaz ayaklarını düzeltir. Göz altı torbalarını azaltır.
  • Yüzde bulunan enerji noktalarını uyaran yoga yüz ve boyundaki sarkık kısımları düzeltilmesinde yardımcı olur. Özellikle burada bulunan kasları uyarır ve harekete geçirir. Böylelikle cildini gençleşmesini sağlar. .
  • Boyun bölgesinde oluşan gıdıyı büyük oranda toparlar.
  • Düzenli olarak yapılan yüz yogası cilde canlılık katar.
  • Yorgunluk belirtilerini azaltır.
  • Burun bölgesindeki kıvrımların azalmasına da yardımcı olur.

Video: Botoks Etkili Yüz Egzersizleri ile Kaş Kaldırma | Göz Altı Torbası | Kaz Ayakları Yok Etme

YÜZ YOGASI NASIL UYGULANIR?

Yüz kaslarının çalışması  ve buradaki enerji noktalarını harekete geçiren yüz yogasını yapmak için yüzde belli başlı noktaları bilmek gerekir. Bu noktaları bilmek onların nerelerde olduğunu tanımak hareketleri yapmamızda yardımcı olacak.

Göz çevresi kırışma ve şişliklere çok müsaittir. Göz çevresini düzeltici, gözü çevreleyen vücuttaki en önemli kaslardan biri olan orbicularis oculi gözün açılıp kapanmasını sağlar. Bu kas bütün göz çevresine kan pompalanmasını, alt ve üst göz kapağının güçlenmesi ile ilgili fonksiyon yapar. Ayrıca bu egzersiz göz altındaki şişkinliklerin azalmasını, göz altındaki çukurların dolmasını sağlar

Gülerken oluşan çizgiler için;

Öncelikle yanaklarınızı  şişirip, içindeki havayı bir sağa, bir sola olacak şekilde 5 kez kaydırın. Havayı çıkartırken küçük bir ‘O’ sesi yapın. Günlük olarak 4 veya 5 kez tekrarlayın.

Dudak kenarı için;

Dilinizi uzatabildiğiniz kadar dışarıya çıkartın. Dilimizi bir dakika boyunca o şekilde tutalım. bu hareketi ise üç kez tekrarlayalım.

Boynun bölgesindeki sarkmalar için;

Baş bölgemizi yukarıya bakacak şekilde kaldıralım ve bu şekilde durup dudaklarımızı belli aralıklarla beş saniye boyunca büzelim. Böylelikle boyun bölgenizde oluşan kırışıklık ve sarkmaların önüne geçebilirsiniz.

Elmacık kemikleri için;

Yanaklarımızı içe doğru çekiyoruz. Bu hareketi yaparken dudaklarımızı dışa doğru büzebildiğimiz kadar büzelim. Bu hareket dudaklarımızın şekillenmesine yardımcı olurken, yanaklarımızın incelmesini de sağlar.

Göz çevresi için;

Gözlerinizi açabildiğiniz kadar geniş aralıklarla açın. Daha sonra elimizle alın bölgemizi tutup arkaya doğru çekin. Bu işlem kaz ayakları için oldukça etkili bir yöntem. Bu işlemi iki defa belli aralıklarla düzenli olarak yapılması tavsiye edilir.

0 Yorum

  1. Avatar

    elif

    Kasım 30, 2022

    Yüzdeki yaşlanma etkilerini azaltmak için uygulanabilecek doğal yöntemlerden biri. son günlerde giderek popülaritesi artıyor. Başladıktan sonra ki birkaç gün özellikle boğazınızda bir ağrı hissedebilirsiniz. yemek yerken yutkunmak zor olabiliyor. tıpkı spor yapmak gibi. zamanla hamlık gidiyor.

  2. Avatar

    rena

    Kasım 30, 2022

    Sadece iki haftadir düzenli olarak yapmama rağmen bariz şekilde yüzümde farkı hissettirdi.

  3. Avatar

    merve

    Kasım 30, 2022

    Çok doğal ve faydalı bir maske, çok kez duydum gerçekten sonuçları mükemmel

  4. Avatar

    zeynep

    Kasım 30, 2022

    Ben kuru maya kullanıyorum ve içine de biraz çam ağaci yagi koyuyorum. O da işe yarıyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

En iyi göz altı kapatıcısı hangisidir? Cilt tiplerine göre göz altı kapatıcısı seçenekleri

Kadınların en önemli dertlerinden bir tanesi güzelliktir. Güzellik de pek çok yol ile sağlanabilen bir durumdur. Makyaj, çeşitli estetik operasyonlar
Güzellik

Saç uzatan maskeler nelerdir? Saçlarınız çok daha gür ve uzun olacak

Bakım rutinlerinin dışına çıkmak ve kullandığı bakım ürünleri ile elde edemediği sonuçları şekilde etmek isteyenler son zamanlarda doğal ürünlere yönelmeye