Teknoloji

Şarjı uzun giden telefonlar – Uzun şarj süresi olan hangi telefonu almalıyım?

Yeni telefon satın almak isteyen kişilerin aklındaki en önemli konu, şarjı uzun giden telefonlar bulmaktır çünkü kullanırken şarjın çabucak bitmesi oldukça sinir bozucu bir durumdur. Bazen önemli işlerimiz olduğunda telefonumuzu uzun süreler kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Şarjın çabuk bitmesi böylesi durumlarda istediğimiz şeyleri yapamamamıza neden olur ve hoşnutsuzluk ortaya çıkar. Her telefon tüketicilerine farklı farklı deneyimler sunmaktadır. Bu farklılığı şarj performanslarında da görmekteyiz Bazı model telefonlar şarj performansı konusunda diğerlerini geride bırakarak en iyiler arasına girmeyi başarmışlardır.

Xiaomi Redmi 9c
Xiaomi Redmi 9c

Xiaomi Redmi 9c

Şarj konusunda etkileyici performans gösteren telefonlardan birisi Xiaomi Redmi 9c’dir. Kendi fiyatına yakın telefonların arasında şarj performansında en iyilerden birisi olan bu telefon vasıtasıyla yaklaşık olarak 167 saat müzik dinleyebilirsiniz ve 21 saat boyunca da aralıksız video izleyebilirsiniz. Bu sayıları göz önünde bulundurduğumuzda ürünün ne kadar güçlü bir sarj kabiliyetinin bulunduğunu görmekteyiz. Bu olumlu özelliği cihazın pil ömrüne de katkıda bulunmaktadır çünkü cihazı ne kadar az şarja takarsanız pil ömrü o kadar uzun olacaktır.

Poco X3 Pro
Poco X3 Pro

Poco X3 Pro

Çok fazla bilinen bir marka olmamasına rağmen Poco X3 Pro ise şarj konusunda çok sağlam bir performans gösteren bir diğer telefondur. Bu telefonu bilen kişiler de telefonun şarj konusundaki kalitesi sayesinde bilmektedirler. Kaliteli bataryası sayesinde Poco X3 Pro, kullanıcısına neredeyse günün tamamında kesintsiniz kullanım sözü veriyor. Bunun dışında da 110 saat müzik dinleyebilirsiniz ve yaklaşık 18 saat de video izleyebilirsiniz. Type-C girişine sahip olduğu için hızlı şarj desteğine sahip olan bu telefon, kullanıcılarına gün içinde daha uzun deneyim sunmaktadır.

Samsung Galaxy M12
Samsung Galaxy M12

Samsung Galaxy M12

Şarj konusunda dayanıklı ve güçlü olan telefonlar kervanına Samsung Galaxy M12’yi de eklememiz mümkündür. Uzun süreli pil ömrüne sahip olan bu ürün, bütün isteklerinizi karşılamasa da kendi fiyatına yakın olan ürünlerden daha uzun süre giden şarj deneyimi sunmaktadır. 5000 mAh batarya kapasitesine sahip olan bu cihaz, yaklaşık 50 saat konuşma süresi sağlamasının yanında, 92 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme fırsatını kullanıcılarına sunmaktadır. Bu sayılardan yola çıkarak ürünün şarj konusunda gerçekten kaliteli bir yapısının olduğunu söylemek mümkündür. Type-C girişine sahip olan Samsung Galaxy M12, hızlı şarj desteğine sahiptir.

Realme C21
Realme C21

Realme C21

Bu konu hakkında ön plana çıkan bir diğer telefon da Realme C21’dir. Eğer gerçekten kısıtlı bir bütçeye sahip biriyseniz ve paranızla şarj konusunda en iyi olan telefonu almak istiyorsanız, Realme C21 tam da sizin istekleriniz doğrultusunda performans göstermektedir. 5.000 mAh batarya kapasitesine sahip olan Realme C21, neredeyse 1128 saat bekleme süresine sahiptir. Fiyatıyla karşılaştırıldığında bu tarz bir şarj performansı göstermesi inanılmazdır. Bu tarz bir ürünü satın aldıktan sonra sadece tek bir gün değil, günlerce şarj sorunu yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz

Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Piyasaya göz attığımızda şarj kalitesi bakımından en tepeye koyulmaya aday olan markalardan birisi de Xiaomi Redmi Note 10 Pro’dur. Kendi fiyatına yakın olan pek çok telefonu geride bırakan bu telefon modelinin batarya kapasitesi 5020 mAh olarak bilinmektedir. Sayısal verilere bakarak bu telefonun ne derecede güçlü bir şarj yapısına sahip olduğunu görebiliriz. 4G konuşmasında 36 saat pil ömrüne sahip bu telefon, normal olarak bekleme durumunda ise 624 saatlik bir pil ömrünü kullanıcılarına sunmaktadır. Bu sayılar göz önünde bulundurulduğunda sıkıntıya girmeden uzun süre kullanabileceğiniz söylenebilir. Ayrıca bu cihaz, Type-C girişine sahip olduğu için hızlı şarj özelliğine sahiptir.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Son yıllarda çok fazla popüler hale gelen Xiaomi modelleri, şarj konusunda adından söz ettirmeye devam ediyor. Xiaomi Redmi Note 9 Pro, modeli Xiaomi’nin kaliteli şarj performansı sunan modellerinden biridir. Uzun ömürlü bataryası pek çok kullanıcısı tarafından övülen bu telefon modeli, 5020 mAh batarya kapasitesine sahiptir. Bu bataraya kapasitesi, cihazın şarj konusunda ne kadar kaliteli olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bunların dışında, hızlı şarj özelliğine sahip bu ürün, kullanıcılarına 33 saat aralıksız konuşma ve yaklaşık olarak 147 saat müzik dinleyebilme şansı veriyor. Yani bu, 33 saat aralıksız konuşunca veya 147 saat müzik dinleyince şarjınızın tamamen biteceği anlamına geliyor.

Huawei P Smart 2021
Huawei P Smart 2021

Huawei P Smart 2021

Şarjı uzun giden telefonlar başlığı altına eklenebilecek bir diğer telefon da Huawei P Smart 2021’dir. Oldukça yeni bir model olan bu telefon, kullanıcılarına şarj performansı konusunda muhteşem bir deneyim sunmaktadır. Şarj kalitesi konusunda, kendi fiyat seviyesindeki diğer telefonların çoğuna nazaran daha iyi bir konumda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra batarya kapasitesi bağlamında bakıldığında cihazın 5.000 mAh batarya kapasitesine sahip olduğu görülmektedir. Bu cihazda yaklaşık 16 saat video izleyebilir ve yaklaşık 40 saate yaklaşan bir arama süresine sahip olabilirsiniz. Bu tarz sayılara bakıldığında gün içinde istenmeyen şekilde şarj sorunu yaşamayacaksınız denilebilir. Ayrıca ürünün hızlı şarj desteği de bulunmaktadır.

Samsung Galaxy M51
Samsung Galaxy M51

Samsung Galaxy M51

Elektronik aletler bakımından oldukça popüler olan Samsung, pek çok modelinde şarj konusunu önemseyen bir tutum içerisinde olmuştur. Samsung Galaxy M51 de şarj kalitesi bakımından kullanıcılarından olumlu yorumlar alan bir cihaz olarak karşımıza çıkmaktadır. 7.000 mAh gibi inanılmaz derecede yüksek batarya kapasitesine sahip olan bu ürün, kullanıcılarına yaklaşık 64 saat 4G konuşma süresi ve 24 saat de internet kullanımı sunmaktadır. Bunların yanı sıra video izlerken 34 saat, müzik dinlerken de yaklaşık 182 saat kullanabilmektesiniz. Bu tarz yüksek sayılar kullanıcıya daha rahat bir şarj deneyimi sunuyor. Ürün, USB Type-C girişine sahip olduğu için kullanıcısına hızlı şarj desteği sunuyor ve bataryayı uzun süre koruyor.

Xiaomi Mi Note 10

Yukarda da bahsedildiği gibi yeni modelleriyle telefon marketinde devrim yaratan Xiaomi, şarj konusunda ürünlerinin kaliteli olması için çaba göstermektedir. Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi’nin şarj konusunda en iyi modellerinin başında gelmektedir. Uzun ömürlü batarya kalitesine de sahip olan bu ürün, 5260 mAh pil durumuna sahiptir. İleri düzey batarya ve şarj özelliği nedeniyle kullanıcıları tarafından daima olumlu dönütler alan Xiaomi Mi Note 10, hızlı şarj özelliğine de sahip olduğu için kullanıcıya daha çok kullanma şansı vermektedir ve ürünün çok sık şarjda kalmasının da önüne geçmektedir. Bunun dışında da bu cihaz, bir kullanıcı için en kritik endişelerden biri olan şarjın bitme korkusunu yaşamamasını sağlamaktadır.

Xiaomi Redmi Note 9s
Xiaomi Redmi Note 9s

Xiaomi Redmi Note 9s

Bir diğer Xiaomi modeli olan Redmi Note 9s modeli de oldukça kaliteli ve memnun kalınan bir batarya ömrüne sahiptir. Kullanıcıları için uzun süreli şarj deneyimi ve kaliteli bir batarya deneyimi sağlayan bu cihaz, şarjınızı tamamen bitirmeniz için aralıksız 33 saat konuşmanız, 17 saat video izlemeniz veya aralıksız 47 saat müzik dinlemeniz gerektiğini söylemektedir. Hatta bu üç seçenekten birini seçip bunu deneyebilirsiniz. Bunun dışında bu ürün hızlı şarj özelliğine de sahiptir. Bu özellik sayesinde verimli kullanıma erişmektesiniz. Dahası, cihazın batarya kapasitesi 5020 mAh olarak belirlenmiştir. Bu kapasite, şarjı uzun giden telefonların arasında ortalama bir değerdir.

Samsung Galaxy M31
Samsung Galaxy M31

Samsung Galaxy M31

Samsung da ürettiği farklı serilerde şarj ve batarya konusunda diğerlerinden geride kalmamış, çok iyi telefonlar üretmiştir. Şarj konusunda çok iyi performans gösteren telefonların arasında düşünülen Samsung Galaxy M31, sahip olduğı 6000 mAh batarya kapasitesi sayesinde diğer telefonlardan daha iyi konumda görülmektedir. Bu tarz özelliği sayesinde kullanıcıların memnuniyet duyduğu bir ürün olarak anılmaktadır. Bunun dışında ise en iyi şarj performansına sahip olan diğer telefonlar gibi hızlı şarj destekleme özelliğine sahiptir. Böylece ürünün batarya sağlığı korunmakta ve kullanıcılar için kaliteli bir deneyim sunulmaktadır.

Samsung Galaxy M30s
Samsung Galaxy M30s

Samsung Galaxy M30s

Samsung’un bir diğer modeli olan Samsung Galaxy M30s günlük hayatımızda yaşadığımız şarj problemine ilaç gibi gelen bir performans göstermektedir. Bunun dışında pek çok telefonun yaşadığı bir diğer kronik sorun olan batarya sorununu da azaltmaktadır. Hızlı şarj özelliğine sahip olması dolayısıyla bataryayı korumayı amaçlayan bu Samsung modeli, 6000 mAh pil gücüne sahip olmuş olması dolayısıyla da kendi fiyatına yakın seviyede olan rakiplerinin bir adım önüne geçmektedir. Ürünün ne kadar kaliteli olduğunu daha iyi anlamak için sayısal verilere de göz atmak daha doğru olacaktır. Bu bağlamda şarjınızı bitirmek için yaklaşık 29 saat video oynatma yapabilir, 50 saate yakın görüşme yapabilir veya 131 saatten fazla müzik dinlemeyi seçebilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

PayFix nedir? Artık finansal işlemlerinizi tek bir yerde toplayabileceksiniz

Ödemlerinizin hemen hemen hepsini tek bir yerden yapabilmenizi sağlayan PayFix, dijital bir cüzdan platformudur. Kurumsal ve bireysel bir şekilde kayıt
Teknoloji

Google Play Store nedir Google Play Store nasıl kullanılır?

Sayısız Android işletim sistemli telefonların rahat bir şekilde kullanımı amacı ile tasarlanmış olan Google Play Store, Google tarafından geliştirilen bir