Yemek Tarifi

Kocanız bu böreği yedikten sonra başka böreklerden istemeyecek. Puf puf kabaran ‘peynirli zarf böreği’ nasıl yapılır?

Türk kültüründe böreğin yeri oldukça büyük. Bununla birlikte her yörenin kendine özgü börekleri bulunmaktadır. Yapılış biçimi, yufkası, iç harcı ve daha birçok farkı olan bu böreklerin hepsi de ayrı lezzetli oluyor. Anlatacağımız böreği, daha yaparken yemek isteyeceksiniz. Sadece 2 adet yufka ile yapılan bu börekle kahvaltılarınız şenlenecek. Bu yazımızda sizlere peynirli zarf böreğinin nasıl yapıldığını anlattık. Peynirli zarf böreği yapabilmek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2 adet yufka

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Zarf böreği iç harcı
Zarf böreği iç harcı

Peynirli zarf böreği nasıl yapılır?

Peynirli zarf böreği yapabilmek için öncelikle uygun bir karıştırma kabı içerisine 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı alalım. Daha sonra ise karıştırma kabı içerisine aldığımız bütün bu malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım. malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra ise sosumuzu bir kenara alıp, kullanacağımız ana kadar bekletmeye başlayalım.

Sosumuzu kenara aldıktan sonra ise böreğimizin iç harcını hazırlamamız gerekiyor. Bunun için ilk önce maydanozu ince bir şekilde doğramaya başlayalım. Daha sonra ise 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1,5 su bardağı lor peyniri, kıydığımız maydanoz ve 1 çay kaşığı tuzu uygun bir karıştırma kabı içerisine alalım. Böreğimizin iç harcını da güzel bir şekilde karıştıralım. Burada kullanılan peynir tuzsuz olduğu için ekstradan tuz eklenmiştir. Ancak farklı ve tuzlu peynirler ekleyebilirsiniz. Kullanacağınız peynir tuzluysa eğer böreğin iç harcına ekstradan tuz eklemenize gerek kalmayacaktır.

Zarf böreği yapımı
Zarf böreği yapımı

Böreğimizin iç harcını da hazırladıktan sonra ise yufkalarımızdan birini tezgaha serelim. Daha sonra ise bu yufkaya da hazırladığımız sosun yarısını dökelim. Ardından da bir yağlama fırçası yardımı ile döktüğümüz sosu güzel bir şekilde yufka üzerinde yayalım. Sosu yaydıktan sonra diğer yufkayı da üzerine yaylım ve aklan sosu da aynı şekilde bu yufkaya sürelim. Sosu yaydıktan sonra ise yufkayı kenardan iç tarafa doğru yayalım ve bu şekilde kare şeklini verelim.

Zarf böreği soslama
Zarf böreği soslama

Yufkamıza kare şeklini verdikten sonra ise hazırlamış olduğumuz iç harcı böreğin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım. Ardından da yufkayı her köşesinden katlayarak üçgen haline gelmesini sağlayalım. Daha sonra ise böreğimizi pişirme kağıdı sermiş olduğumuz bir fırın tepsisi üzerine yerleştirelim. Ardından da böreğimizin tam ortasından, katlama yerlerinden bir bıçak yardımı ile keselim. Böylece börek piştikten sonra dilimlere ayırmak çok daha kolay olacak.

İzleyin: SADECE 2 YUFKAYLA ✅ 10 Dakikada Puf Puf Kabaran Zarf Böreği 🙌🏻😋

https://www.youtube.com/watch?v=z5hhZwudD9g

Böreğimizi pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürelim. Eğer isterseniz üzerine kavrulmuş susam ve çörek otu da serpebilirsiniz. Böreğimizi pişime hazır hale getirdikten sonra ise önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına atalım. Yaklaşık 30 dakika kadar böreğimizin pişmesini bekleyelim. Sürenin sonunda ise böreğimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak